sarcina la 6 luni

sarcina la 6 luni | Autor: Ellite

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Ma numesc Bianca, pe forum sunt inregistrata ca Ellite. N-am corespondat pana acum, informatiile preluate de pe site si forum m-au ajutat sa gasesc solutia la toate intrebarile ivite pe parcursul sarcinii si dupa.

Sunt mamica unei scumpete de fetita-Victoria, care are 8 luni. Este fericirea si lumina ochilor nostri, cum de altfel sunt toti copiii pt parinti. Dar, nu despre noi este vorba in mesajul meu, ci despre sora mea, care este insarcinata in luna a 6a. A avut o sarcina usoara pana acum (sa fie tot asa pana la final), fara greturi si alte probleme. Astazi am aflat ca va avea un baietel, medicul i-a confirmat sexul copilului la ultimul control, spre fericirea tuturor.

Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca bb-ul este deja angajat (intors cu capul in jos). Cum am scris mai sus are doar 6 luni, iar dupa cunostintele mele, angajarea s-ar produce cam pe la 7 luni sau chiar mai tarziu. Medicul i-a recomandat sa stea 3 zile in pat si sa inceteze munca (vroia sa mearga pana la 8 luni). Ma intreb, exista sansa unei nasteri la 7 luni, ce riscuri sunt?

Asadar, am nevoie de un raspuns, sfat, orice, numai sa ma clarific. Cat de normala este si care sunt pericolele angajarii (daca exista)fatului la 6 luni? Va rog mult de tot, daca cunoasteti un raspuns sa mi-l transmiteti si mie.

Va multumesc din suflet tuturor. Sanatate multa la toti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Faptul ca bb este de pe acum cu capul in jos nu inseamna nimic rau. Si eu am intrat in 6 luni, si la ultimele ecografii bb era cu capul in jos, si toti medicii au spus ca este ok, chiar bine.
Oricum, el isi va mai schimba pozitia. Chiar nu vad care este problema. Spune-i sa nu isi faca griji, deoarece nu are motiv.

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

si in cazul meu bebe a fost si este numai cu capul in jos,doar o singura data l-am vazut la eco in pozitie transversala,si crede-ma ca pana acum am 13 eco facute(asa e moda aici).sunt in sapt 31 si inca nu am nascut,asa ca a ta sora poate sta linistita atata timp cat colul nu se deschide si membranele nu sunt rupte.sanatate!

octy 31 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ellite,

si eu zic la fel ca fetele, nu are de ce sa-si faca griji.
Si eu cand am intrat in luna a 7 a il aveam pe bebe cu capul in jos so chiar mi se cam scurtase colul. O saptamana de repaus la pat (pe care recunosc ca nu l-am respectat chiar strict) a rezolvat problema.
Deci nu ar strica sa-si ia un pic de repaus, dar in rest nu are de ce sa se sperie, oricum bebe se va mai zbengui pe acolo pana la final
Multa sanatate si nastere usoara ii doresc!
Mina, 38 sapt + 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

si la mine s-a pus deja bebe in pozitia de start. Si sunt tot in luna 6. Doctorul nu mi-a zis ca ar fi rau ...

cu David, 25 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ellite, nu pozitia bebelisului este problema la sora ta, in perioada asta a sarcinii, bebelusii se invart ca titirezul in burtica.
Problema dupa cum am inteles-o eu si care banuiesc ca a scapat multor fete care ti-au raspuns deja este ca bebe "s-a angajat" in pozitia de nastere, adica deja a coborat cu capul in pelvis. Banuiesc ca asta a fost motivul pentru care doctorul i-a recomandat repaos total la pat. E clar ca medicul ala a vazut mai mult decat o simpla intoarcere cu capul in jos daca i-a recomadat sa tea la pat si sa intrerupa muca. Ca doar nu o fi medic amator si n-a mai vazut bfat cu capul in jos din luna a sasea. Inca o data, daca bebe ar fi fost pur si simplu doar cu capul in jos, asa cum e la multe fete, nu ar fi o problema, dar caputul lu ibebe pare deja angajat in pelvis, fapt care in mod normal se intampla cam cu 2-3 sapt. inainte de nastere (adica ceea ce numim noi lasarea burtii).

Eu as sfatui-o sa-si asculte medicul si sa evite orice forma de efort, mai bine sa fie precauta, decat neatenta, nu?

in sapt. 32, DNP 31 oct.

Mergi la inceput