Bebelus la cersit!!!
Ieri, mergand spre casa, la intersectia de la Marriott, raman blocata; un pusti de 15-16 ani (cu fata cam colorata - no offence) cersea cu un bebelus in brate. Doamne, cat de rau arata mititelul, era subnutrit, avea singe uscat la nasuc iar afara erau cel putin 30 de grade. Am crezut ca innebunesc. As fi coborat din masina sa il smulg din brate, l-as fi strans de gat pe individ, imi venea sa urlu de durere. Fetelor, cum este posibil asa ceva, cum de permitem sa fie chinute sufletele nevinovate?? E cumplit. Am telefonat imediat la 112 unde o domnisoara f amabila dar prost informata m-a indrumat catre Directia pt Protectia Copilului, institutie care are program de stat (inca o aberatie a sistemului). Bineinteles ca nu a raspuns nimeni. Sun inapoi, alta dra imi da un nr de tel la care raspunde Salvarea sector 2 “Nu tine de noi. Sunati inapoi la 112”. Sun iar…
Fetele…blocate…le sugerez eu…poate politia. Sun la 955 si in final success “Era un pusti blond?” ma intreaba politistul. Da, era un blond care cica mai devreme fusese reperat in centru. Am fost asigurata ca vor trimite imediat un echipaj. Oare cu folos???
Iar eu am mers in parc sa-mi iau baietelul… Va dati seama ce imbratisare si cu cata dragoste (daca se poate mai multa decat de obicei), parka incercam sa il imbratisez si pe cel mic si napastuit.
Haideti sa facem ceva cand vedem astfel de nenorociri. Haideti sa nu mai intoarcem privirea in alta directie si haideti sa dovedim ca specia umana nu este cea mai mizerabila specie din regnul animal. Va spun sincer ca mi-a fost rusine ca sunt om, ca a trecut pe langa mine un suflet care cerea ajutor si eu nu am putut face mai mult.
Cred ca ar fi bine ca cei dintre voi care aveti informatii despre cadrul legal al unui astfel de copil, despre actiunile legale pe care le putem lua in astfel de cazuri, cred ca ar fi bine ca acea persoana sa posteze pe forum in detaliu tot ce ar fi util .
Nu stiu cat de coerenta am fost in ceea ce am scris aici dar a fost o experienta pe care nu vreau sa o mai am si sper ca sa putem face ceva sa nu mai existe astfel de cazuri.
Nu-i asa ca putem face ceva???
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Alina, eu, sincer, nu stiu cat de mult se poate face. sunt atat de multe cazuri...
Dar la noi statului putin ii pasa! Nici nu vreau sa-mi imaginez cum or trai acesti micuti.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
alina023 spune:
Cred ca sunt atat de multe cazuri tocmai pt ca ne resemnam si preferam sa spunem ca nu se poate face nimic. Acel bebelus era complet neajutorat si nici nu poate striga dupa ajutor.
TREBUIE sa putem face ceva mai ales in cazul copilasilor f mici.
Mirunaa spune:
Putem si nu putem!este asa de multa suferinta a copiilor pe lumea asta ca este imposibil sa faci ceva, tu, ca cetatean simplu.Eu aproape zilnic cand gasesc copii care cersesc intru in magazin si le cumpar fructe, ceva dulce , ce gasesc.Le aduc hainutele lui rares care ii raman mici.
Stiu ca nu rezolv nimic, cel mult le alin suferinta pt cateva minute.
Cei de la Protectia Copilului au abilitatea de a rezolva astfel de probleme in colaborare cu Politia.Sper sa fi reusit sa fi facut tu ceva concret.
Toate cele bune!
ralucah spune:
Era un pusti vopsit la par cu pantaloni gri trei sferturi? Ca daca e ala, a avut un meci si cu mine!!
liliana csaki spune:
Da, Ralucah, ala era, am trecut si eu pe-acolo si l-am vazut, nu-l mai vazusem pana ieri. Politia nu va face decat sa-l goneasca de-acolo, DPC-ul ar trebui sa se implice, sa faca o ancheta sociala la domiciliul lor si-apoi sa ia o decizie, am mari rezerve ca-si vor misca popourile.Merita insa incercat.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
anda141 spune:
Offff, Alina, nu e numai ala, sunt mai multi, din pacate.
De cand am si eu copil, am devenit foarte sensibila la faze de-astea. Mie imi vine sa plang cand ii vad, mereu ii zis sotului de ei. Mi se rupe inima, nu altceva, dar din pacate, ce as putea sa fac? Te felicit pentru ca ai incercat sa faci ceva!! La fel si eu il strang pe Albert in brate, iubitul lui mami, si ma topesc de mila bietelor sufletele. Ce-o fi in capul astora, Doamne? Profita de niste bieti puisor neajutoarati sa le dea lumea bani pentru tigarile si bautaura lor, sau dorguri, offfff, trist, tare trist...
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
http://community.webshots.com/user/monica1816 
slakje spune:
Bine ca se sesizeaza protectzia copilului si politzia si sare toata Romania in sus si se face scandal in toata Europa cand e vorba de o fata de rrom, care chiar la 13 ani e de 2 ori cat mine, tzatoasa, facuta, numai buna de maritat, sa nu mai zic de conditii si Mercedes si vile gramada, nuntzi cu limuzine,....., dar pe copiii astia amaratzi de tzigan sau roman de pe strazi si canale nu-i vede nimeni!
RUSINE!
slakje spune:
Se discuta la alt subiect despre religiozitatea romanului, nu am vrut sa ma bag...dar chiar ca romanii si Romania ar trebui sa-si intoarca fatza odata spre Dumnezeu ca ne-a batut destul, si inca nu s-a terminat.
Dena spune:
Aveti dreptate fetelor. Alina felicitari pt atitudinea ta si pt faptul ca ai facut ceva... te-ai agitat, ai dat telefoane... e ft important ca opinia publica sa nu fie numai revoltata, ci sa faca ceva... sa ii deranjeze pe cei in drept sa se ocupe de astfel de situatii... eu cred ca acesta e punctul de plecare... Da! Sunt multe situatiile de genul acesta, dar totusi si cetatenii de pe strada sunt multi... daca fiecare s-ar ocupa sa sune, sa insiste macar pt un singur caz din asta intalnit pe strada ceva, ceva s-ar cunoaste ....poate nu maine, sau luna viitoare, dar intr-un an de zile da! Ai dreptate Alina ca DC-ul trebuie sa faca ceva...sa mediatizeze cumva cazurile acestea... Opinia publica este prima care trebuie sa fie educata si orientata in sensul de a stopa astfel de practici inumane. Cred ca studentii de la psihologie, jurnalistica, medicina sau chiar drept pot sa voluntarieze si sa se implice in mod organizat, oficial in astfel de probleme...de la promovarea imaginii unei corecte reactii/atitudini vis a vis de astfel de situatii,pana la incercarea de a gasi o solutionare si urmarirea in timp a subiectilor in cauza... Si eu cred ca se poate face ceva daca intr-adevar ne pasa.
Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
cici spune:
Orasul unde locuiesc eu e mai mititel si cu toate astea sunt si aici cazuri de astea.
Asa ca fac regula fara frica si fara rusine cu mamele astea : le pun sa stea cu BB la umbra le verific sticluta daca au papa pentru BB le pun sa-i spele macar pe fata etc.Sa nu credeti acum ca oi fi eu nu stiu cine si ele fac de frica mea toate astea >eu le dau hainute , le cumpar mancare pentru ele si copii si le amenint ca daca le voi vedea ca-si bat joc de copii nu le voi mai da nimic si voi sta langa ele toata ziua sa nu le dea nimeni nimic.Bani nu le dau niciodata .
Le mai spun ca daca lumea va vedea ca copilasii sunt ingrjiti ele vor primi mai multi bani si toate astea prind destul de bine.
Atat ma pricep eu sa fac si macar o ora pe zi stiu ca copilul ala e ingrijit un pic mai bine!
cici