Teste genetice la fat

Teste genetice la fat | Autor: marlen

Link direct la acest mesaj

BUNA,
imi doresc foarte mult un copil si fac tot posibilul sa raman insarcinata, dar ma preocupa acest subiect pt.ca am o colega de servici care a nascut in primavara un copil cu sindromul DOWN fara a mai avea in familie cazuri-este groaznic si as face orice test sa evit asa ceva; poate stie cineva unde se fac aceste teste si la ce preturi ajung ele. Eu sfatuiesc toate viitoarele mame sa le faca, pentru a nu trai o tragedie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemary_M spune:

MARLEN,
este intradevar o tragedie, si ar fi bine daca stie cineva ceva de aceste teste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Marlen, in timpul sarcinii, intre sapt. 16 si 18 de sarcina parca se poate face un test (triplul test se numeste) care iti spune daca ai risc de asa ceva. Daca Doamne fereste! iese ca ai avea risc ti se recomanda sa faci amniocenteza, tot pana prin sapt. 20-21 de sarcina si asat iti spune cu siguranta daca este totul in regula cu copilasul.
Eu stiu ca singura care-ti spune ceva in sensul asta este aceasta amniocenteza. Costa putin peste 10.000.000 lei si se face la un laborator genetic. Din pacate nu cred ca se poate sa fim 100% siguri ca vom avea un copil sanatos, desi toti ne dorim asta. Cine stie cate boli si teste or mai fi care ar trebui facute si care nu s-au descoperit inca? Putem doar incercat sa ne informam cat mai mult si sa facem analizele care ne sunt recomandate de medic astfel incat sa nu ne reprosam mai tarziu ca le-am refuzat (iti dai seama ca in cazuri din astea oricum iti reprosezi o gramada de lucruri si ai remuscari, chiar daca nu ai vina). Oricum, din pacate, siguranta deplina chiar nu putem avea chiar si asa.

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Marlen, triplul test are doar 60-65% acuratete in cazul sindromului Down, si da de multe ori fals pozitiv si fals negativ.
Cea mai sigura metoda de depistare este amniocenteza, insa, prezinta risc de avort. Eu nu am avut curajul sa o fac.

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Marlen cati ani are colega respectiva??? Cate eco a facut pana l-a nascut pe bebe...
La voi nu este acoperita de guvern amniocenteza mai cu seama dupa o anumita varsta?? Cred ca trebuie sa fie ceva 10 mil lei,nu?
Nici eu nu am avut curajul sa fac desi mi s-a cerut caci eram peste 35, nu teama de durere (caci am inteles ca e cam dureroasa) ci teama de pierdere de sarcina m-a facut sa ma rezum numai la tripul test (am avut 4 pierderi de sarcina si cu nici una nu trecusem de 10 sapt, asa ca nu voiam sa pierd sarcina). Riscul de pierderea sarcinii exprimat procentual era incomparabil mai mare decat acela de a avea un bebe bolanv, de aceea am renuntat... dar si eu stau cu mare grija e drept.
D-zeu sa ajute!

Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu am facut amniocenteza, durerea nu a fost mare, dar exista un risc de 1 in 200 sa se piarda sarcina. Eu am refuzat triplu testul, nu avea rost sa ma amagesc si sa ma chinui singura 1-2 saptamani pana primeam rezultatul. La vasta mea (39 de ani) rezultatul este in proportie de 40% FALS POZITIV. Asa ca am facut direct amniocenteza. Si mie mi-a fost teama, deoarece si eu am pierdut sarcini, dar mi-am facut curaj. Primele 24 de ore (dupa amnio) nu m-am ridicat din pat decat pana la toaleta. Am baut kilograme de apa, si-am incercat sa nu ma misc. Nu am avut crampe si nici sangerari. M-au sunat dupa 7-8 zile cu vestea ca o sa avem un baietel sanatos.
Marlen, curaj si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Buna,
multumesc mult pentru raspunsuri;
colega mea are 30 ani si este al doilea copil(cel cu Down)pe la 4 luni a avut o amenintare de avort dar dupa aceea si-a revenit; nu stiu cate ecografe a facut dar doctorita la care a fost nu-mi inspira nici o incredere; nu a facut nici un ecograf tridimensional.

Am inteles ca se poate vedea daca sunt anomalii la ecograful tridimensional - doctorul la care ma duc este dotat si cu asa ceva si face si o analiza care costa vre-o 2000000 lei - endoscopie(sau histeroscopie )diagnostica la fat. A-ti auzit de asa ceva?

E posibil sa fiu si eu insarcinata dar am doar 4 zile intarziere asa ca nu vreau sa-mi fac prea multe sperante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Am vazut astazi dimineata pe TVR 2 un reportaj despre testele genetice si in special despre amniocenteza si din cata am vazut se face doar la persoanele cu risc dar rezultatele sunt sigure; au explicat f.clar ca nu pot fi erori pt ca se pot distinge cromozomii cu defecte .
Oricum 10000000 lei atunci cand exista acest risc nu e mult mai ales la cat am cheltuit pana acum ca sa pot ramane insarcinata.

Mergi la inceput