cerclaj???!!!

cerclaj???!!! | Autor: ninocikap

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Am mai scris si la mamici de martie aprilie 2005 dar acum am o intrebare mai speciala.
Mi s-a pus diagnosticul de amenintare avort (ab).
Se pare ca am colul deschis drept pentru care mi s-a recomandat repaus total la pat de vineri cand am fost la doctor cel putin pana vineri canbd ma duc iar la control.
Si am citit azi pe internet ceva despre cerclaj, dar nu am inteles tot. Stie cineva ceva despre aceasta interventie?
Si ce urmari are pentru restul sarcinii? Mai pot merge la servici sunt cam dependenta de banii pe care ii castig.
Dupa calcule am intrat in 12 saptamani dar vineri la controlul fizic mi-a zis ca uterul este ca pentru o sarcina de 10 saptamani.

Va astept cu un raspuns daca stiti ceva pentru ca sunt tare speriata.
Va multumesc.

Nicoleta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Nicoleta, dar nu ti-a dat nici un tratament?
Si eu am avut amenintare de avort la 7 saptamani si chiar am stat in spital 4 zile in perfuzii, fiindca am sangerat, dar iau tratament.
Cine ti-a zis de cerclaj? Nu un lucru rau si daca e necesar e bine sa il faci. Nu stiu date prea multe, dar medicul tau te va informa.
Da, va trebui sa faci mult repaus la pat, sa nu faci efort, sa nu ridici nimic greu. Ai grija de tine.

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Multumesc de raspuns.
Mi-a dat No-spa si Duphaston.
Nu doctora mi-a vb de cerclaj.
Dar nu stiu daca imi trece cu tratamentul.

Si ma interesam si eu ce si cum.
Multumesc inca o data.

Nicoleta

Mergi la inceput

No-Spa e bun pt contractii. Eu fac si gravibinom, care fixeaza super-bine sarcina in uter. Eu zic sa stai cumintica pana la urmatorul control si atunci Doctorita iti va zice ce si cum. Si poate pana atunci aflam mai multe si despre cerclaj. Eventual mai mult decat toeretic, ce gasesti pe net.

Mergi la inceput

multumesc inca o data de raspuns
incerc sa stau cat mai cuminte, dar e tare greu cand nu stii exact ce e cu tine.
Nu mai mult pana vineri, dar sunt singura acasa toata ziua si e mai greu sa nu ai cu cine schimba o vorba.

Multa sanatate si tie si sper sa primesac vesti bune.

Nicoleta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ninocikap
sunt singura acasa toata ziua si e mai greu sa nu ai cu cine schimba o vorba.
Nicoleta

Niko, nu vreau sa te sperii si nici sa ma plang, dar eu stau asa de 9 saptamai si mai am de stat asa cel putin vreo 19. Dar asta e! Cine nu-si doreste o sarcina usoara?
Dar cand vine vorba de puiul tau, faci absolut orice sacrificiu, doar o faci pt cel mai nobil scop.
Ai celular? Am numarul meu la profil personal, da un sms si te pot bombarda cu mesaje, sa nu te mai plicisesti. Eu una abia acum incep sa ma obisnuiesc cu viata asta, nu ca mi-ar place, dar...asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

nicoleta,

eu am facut cerclaj de 2 ori si ma mai paste unul chiar peste 4 saptamini. nu stiu exact ce vrei sa afli dar iti spun pe scurt ce stiu eu.

cerclajul (firele) se pun in caz de iminenta de avort sau daca femeia a fost in prealabil diagnosticata cu un col incompetent (cazul meu, de ex.). procedura se face cu anestezie totala sau locala (epidurala, spinala) si iesi din spital chiar in aceeasi zi. dupa, se face eco si se vede cit e colul de lung si daca firele tin. daca e ok, trebuie sa stai mai mult la pat o sapt dupa operatie dupa care iti poti relua activitatile normale dar fara efort prea mare. depinde si ce fel de job ai.

firele se scot in sapt 37 si apoi, cel mai probabil, nasti in urmatoarea saptamina. am auzit ca se naste mult mai usor, colul fiind deja slabit nu face efort prea mare sa se dilate.

e important sa stai la pat pina iti face cerclajul ca sa nu se deschida colul prea tare. stai cuminte si nu te speria ca nu e chiar asa de rau. firele nici nu le simti pe parcursul sarcinii, nimic nu e altfel deci ca nu ai voie sa faci sex. ar fi bine sa stai cuminte si acum, chiar fara cerclaj.

spui ca doctorita nu a sugerat cerclajul, eu sugerez sa vorbesti cu ea despre asta. eu am trecut printr-o experienta proasta, am pierdut bebele la 20 sapt din cauza colului deschis. mi-au facut cerclaj de urgenta in sapt 18 dar a fost prea tirziu. cerclajul nu are ce sa strice, sint multe mamici pe forum care au avut si, daca e facut devreme, creste sansle sa duci sarcina pina la capat. nu vreau sa te sperii dar cred ca e mai bine sa discuti posibilitatea cerclajului cit mai devreme cu doctorul tau. 12-14 sapt e periada ideala de facut cerclaj.

scrie-mi daca vrei sa stii mai multe.

pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

va multumesc amandurora pentru sfaturi si pentru gandurile bune.
O sa vorbesc vineri cu doctora pentru ca nu vreau sa risc inutil desi stiu pe cineva care o sa fie super "incantat " de repausul de la sex. De altfel am avut interdictie si saptamana astra intr-adevar.

Mai vorbim.
Multa sanatate voua si bb-ilor.
Va pup.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Si eu am facut cerclaj........la mine a fost putin mai complicat cu scoaterea lui pentru ca intre timp s-a rupt dar trecuse pericolul de a pierde sarcina. Daca il faci mai poti merge la servici, daca nu vei fi nevoita sa stai in pat pana la sfarsitul sarcinii dar nici asta nu iti garanteaza ca membranele nu se vor rupe. cel mai bine este sa-l faci, din cate stiam eu poti sa-l faci pana in sapt. 16.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

fetele,

cam cu cat se cotizeaza la cerclaj .. medicului, anestezistului?

Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti

_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

salut fetele
va intreb si eu
tratamentele de mentinere a sarcinii......a luat cineva utrogestan?a fost cineva in situatia asta?
asa mi-a dat medicul pentru mentinere pentru diagnostic de sarcina dureroasa
utrogestan si no spa?
io sunt raluca cu bebe de 10 saptamani

Mergi la inceput