dantura-materiale; preturi
Raspunsuri - Pagina 2
cici spune:
Oare medicul asta n-o fi atat de priceput pe cat il cred eu?
N-o stii el ca ala e pivot?
Imi creste increderea im medicii de aici pe zi ce trece>
Teo cum sa ma supar.E chiar foarte bine ca mai discuta unul altul despre problemele lui ca asa aflu si eu mai multe.
Problema mea pana la urma este : imi pun acum fotop........ cu bataie mai lunga in timp , sau incerc sa o mai lungesc asa un an
cu mici reparatii,pana ce voi aduna bani sa-mi schimb toata partea de sus in portelan?
o vacanta de vis in Bucovina
http://www.pensiuni-vile.ro/detaliu_spatiu.php?id=83
cici
Oana_B spune:
Explicatia buna a dat-o mamix2, ala nu e pivot, am vazut si eu asa ceva la unul din premolari si mi-a explicat mie doctorul de aici ce e n-am inteles eu prea bine decat ca acolo tre' sa fie. Pivotul este din metal si se baga pe o radacina sanatoasa cu nervul scos ca sa aiba pe ce sa puna coroana.
Oana_B
Julie spune:
Cici, io am o lucrare din fotop... si, slava Domnului, o am de 7 ani. Cred ca tine si de priceperea dentistului si a tehnicianului.
J.
enik spune:
quote:
Originally posted by joe
Poate ar fi bine si sa stiti ca un dinte de portelan pleaca de pe la vreo 30-45 de euro de la tehnician - si sper sa fie vreunul p-aici care sa confirme. Restul de pret pana la 90-100 e pus de doctor.
Da ai perfecta dreptate si inca aceasta suma se poate tripla in unele cazuri cand se observa ca pacientul e bine imbracat sau vorbeste limba romana cu putin accent strain....Cat despre materiale va pot spune ca : ceramica(portelanul) e materialul care imita perfect dintele natural si e cel mai bine tolerat de organism , dar ca si dintele natural, daca este supus la schimbari bruste de temperatura crapa, pe locul doi sunt materialele compozite(artglass, cromasit etc) acestea se pot face si coroane total fizionomice dar nu in toate cazurile(depinde de muscatura) si in ultimul loc acrilatul(plastic) care se foloseste"doar" ca si coroana provizorie doar daca e pe suport metalic se poate pastra timp mai indelungat.
cici spune:
pentru materialele compozite e nevoie de suport metalic obligatoriu sau se poate si fara?
cici
enik spune:
quote:
Originally posted by cici
pentru materialele compozite e nevoie de suport metalic obligatoriu sau se poate si fara?
cici
Se poate si fara dar doar ceramica si nu in toate cazurile depinde de muscatura si daca tehnicianul e de acord caci e dificil si mai scump.
Tango spune:
Parerea mea legata de subiectul asta:
-important inainte de toate este ca medicul care pregateste dintii pentru lucrare sa o faca cu foarte mult fair-play, ca altfel puteti pune si mama portelanului ca tot un an tine si tot bataie de cap o sa fie. Mai mult, din ce stiu, in Ro medicii scot nervii dintilor care intra sub portelan, chiar daca sunt foarte sanatosi ceea ce nu este ok. Explicatia lor este una legata de principiul "multi vad, putini cunosc". Tot pentru portelan dintii sunt slefuiti mai mult pentru ca trebuie sa "incapa" si metalul de suport si nenumaratele straturi necesare, iar aici este nevoie si de un tehnician care chiar stie ce face si nu a invatat tehnica portelanului doar din carti (stiti voi, meseria se fura....)
-compositul fotopolimerizabil este o generatie mai tanara a acrilatului care se folosea si cu multi ani in urma, dar care se intarea numai prin fierbere. Se pot face si lucrari din foto, fara suport metalic, dar sunt bune numai pentru front (dintii din fata) si asta in masura in care pacientul este f responsabil si stie sa-si protejeza lucrarica. Din cate am inteles de la cea care a postat subiectul este vorba de o punte care incepe cel putin de la premolari, deci e o zona mult mai folosita la masticatie si mai greu de protejat.
-portelanul face parte din categoria tratamentelor de lux oriunde in lume, cred eu. Ma repet dar f important este ce se intampla sub lucrare si nu materialul cu care se imbraca metalul. Eu am vazut o lucrare de vipla (metalul acela care arata ca o cutie de conserva:))) pe o masea, lucrare de cel putin 30 de ani...pacientul venise pentru ca se tocise metalul iar maseaua era intr-o stare extraordinara si cu nervii intacti pe deasupra.
Va urez succes in gasirea unor medici cu simt de raspundere carora sa le pese de voi si nu de banii vostri!!!
victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos