Mamici de ianuarie-februarie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Super natalia, asa ma simt si eu cind ii spunem noapte buna lui tati... la fel e mingiiat micutul si mami se simte SUPER!
ca de acum ii spunem amindoi noapte buna, nu?

ps. si mie tot negativ mi-a iesit IGg pt toxo, deci n-am avut. Doamne ajuta! sper sa nici nu fac!

Haideti fetele ca Domnul ne ajuta si are grija de bebei sa nu pateasca nimic! aveti incredere in EL! si rugati-va cum va amintiti de nebuniile astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

O pt. Shobo. Cand nu mai rezist pe aici asa voi face. Singurul lucru care ma "tine" sa aplic metoda ta chiar acum este faptul ca n-as mai putea vorbi cu voi, pt. ca acasa nu am internet . Asa ca prefer sa trag de mine si sa vin in continuare.
Natalia, dar micii ce au? Adica ma gandesc nu poti sa cumperi tu carne de mici de la Angst sau de la o macelarie buna si sa-i faci tu bine-bine pe gratar? Ca parca toxo murea la temperaturi mari...Eu credeam ca la mici singurul pericol apare, ca la orice carne, cand nu e bine preparata/prajita . Sau are carnea de mici ceva?
Irina, 19+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Toxo moare printr-un tratament de 10 min la 100 grade sau prin congelare la temperaturi mai scazute de -18. Deci , logic,daca cumperi carne de mici congelata beton, o decongelezi si apoi o prajesti super bine n-ar trebui sa patesti nimic, doar ca micii nu se prea prajesc in interior chiar daca afara sunt arsi...
Eu v-am zis ca-s paranoica deja cu toxo, chiar sunt...suflu si-n iaurt si tot degeaba.

Natalia si gagalicea (18 + sapt)
Dr. Doru Diculescu - Stanca - Cluj
http://community.webshots.com/user/natalias103

Mergi la inceput

Natalia, aveam eu o banuiala cu marinatul...si de-aia nici nu am mancat pana acum. Parca nu are gust de peste fiert... Pacat! Imi facusem sperante .
Asta e! Uneori parca imi doresc sa o fi avut candva pe blestemata asta de toxo. O sa ma abtin in continuare, dar dupa nastere imi fac toate poftele. Cred ca o sa o tin numai in salam de Sibiu, peste afumat si marinat, icre, maioneze si alte chestii ingrasatoare pana o sa ma fac atata .
Irina, 19+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Si eu Irina tot asa am sa fac...iti dai seama cum e sa deschizi frigiderul si sa vezi salam de sibiu, chorizo, jambon facut acasa...etc, bunatati pe care le mananca sotul meu care are si IGM si IGG negativ...si eu cu mezelaraie pe care n-am suportat-o niciodata...super procesata.
Intr-un fel puteti fi fericite voi astea care nu ati avut deloc toxo...stiti ca va paziti si nici nu faceti...eu care am si avut, am si tratat si am din nou...nu stiu ce sa mai zic...trebuie sa raman pe linia de plutire si sa gandesc pozitiv...

Natalia si gagalicea (18 + sapt)
Dr. Doru Diculescu - Stanca - Cluj
http://community.webshots.com/user/natalias103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

fetele,

va rog mult lamuriti-ma si pe mine, ca nu stiu cum sa mai calculez... eu azi am (dupa echo de joia trecuta) 15S4Z. deci sint in sapt. a 16-a pe care o inchei duminica. de luni intru in sapt. a 17-a. asta inseamna luna a 5-a? sau nu? adica se pune luna de 4 sapt. in sarcina sau nu? ca ma intreaba lumea in cite luni sint si nu stiu daca raspund corect?

cit despre pestele marinat, mie intotdeauna mi se parea ca e fiert si apoi pus la marinat... adica otet, sare, ceapa, ulei.... ce sa fac, daca soacra-mea asta imi pregateste, m-am gindit ca poate o stii si ea ce-i bun! ok, nu mai maninc atunci! si inca ceva, cascavalul scrie pe el: "produs din cas oparit"... asta e ok? ca eu si din asta am mincat. m-am gindit ca oparit inseamna tot tratat la o temp. innalta!

hai ca deja ma doare capul!....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Natalia, si al meu tot asa face dimineata se face ghem in patea dreapta sus in dreptul buricului; burtica face un tugui acolo. A facut chestia asta si ieri cand am fost la epilat cand a trebuit sa stau mai multe minute intinsa pe spate. Ziceai ca s-a speriat de ce i se intampla lui mami acolo jos si s-a refugiat sus in burtica :) S-a distrat si cosmeticiana.

Sunt sigura ca vei trece cu bine de hopul cu toxo. Crenvusti si sunca pap si eu. Imi iau in general preparare de pui de la Cris-Tim si Campofrio. Sper sa fie in regula, ca de oua, branza si cereale cu lapte te saturi repede si trebuie sa mai alternezi, iar eu una nu plec dimineata fara sa mananc.

Mona 20+ sapt
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

tomasa- multumesc, dar poate imi spui si unde sunt localizate aceste "centre" si daca se face programare, cam cat costa?
Duminica voi merge la dr. si as vrea sa am o idee, deoarece vrea sa o fac la clinica de la Piata Alba Iulia, iar eu as vrea sa merg unde este mai bine.
Poate sa-mi spuna si mie careva dintre voi daca am fost operata de extrauterina si apoi am ramas gravida se poate considera "a doua sarcina"? in sensul ca ar putea sa miste mai devreme de 4 1/2 luni?
De azi am intrat in 4 luni (16 saptamani).
In legatura cu pestele marinat - reteta ar fi: pestele se spala si se taie feliute si se pune intr-o tava sau cratita, se face un sos fierbite din apa, vin alb, otet, mirodenii (depinde de fiecare)si se toarna peste peste, se acopera cat mai ermetic si asa s-a facut pestele marinat. In casa eu il fac de multe ori (nu pot sa spun ca in aceasta perioada am facut - nici nu am avut pofta). Deci peste nu sew fierbe inainte ci se "macereaza" in apa fierbite. Trageti concluziile necesare.
TomasaIn legatura cu concediul medical 100%, acum 2 ani dupa intarziere de 8 zile am inceput sa am o mica hemoragie, testul de sarcina pozitiv, deci concediu medical ptr. iminenta de avort, care a fost platit 100%. Nu se da 100% numai pentru interventii cirurgicale urgente. Dr. stiu mai bine care este diagnosticul necesar ptr. a avea salariul intreg.
+

tonela

Mergi la inceput

Shobo, cu lunile nici eu nu sunt lamurita...Aici pe site am vazut ca ei calculeaza luna a 5-a de la saptamana 19. Daca intri pe pagina principala la odisee la saptamana 17 sau 18 o sa vezi ca sub desenul cu burtica si copilasul scrie "sarcina la 4 luni" sau cam asa ceva. Abia la 19 sapt. scrie "sarcina in luna a 5-a".
Cat despre pestele marinat, poate soacra ta il fierbe inainte, cine stie? Poti sa-i ceri reteta si poate chiar se bucura ca te interesezi de asa ceva . Noi vorbeam de ala cumparat din oras.
Natalia, probabil ca ai capatat tu o oarecare sensibilitate la microbul asta, sau infectie ce-o fi. Bine macar ca ai apucat sa o tratezi si acum nu mai e bebe in pericol. Las' ca ne scoatem noi dupa sarcina.
Irina, 19+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Fetelor, voi va uitati miecrurea seara de la ora 11 pe Prima TV la emisiunea Nasterea? Eu rezist cu greu pana la acea ora, dar incerc sa nu scap nici o emisiune...

Mona 20+ sapt
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

Mergi la inceput