Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (48)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onut spune:

quote:
Originally posted by elilenus

size=4]Va rog frumos, ajutati-ma cu cateva informatii despre dr Dan Secara de la Cantacuzino. Nimeni nu zice nimic despre dansul si am cautat, cautat...[/size=4

http://photos.yahoo.com/elenapangica
elilenus,26 ani, DPN:24 noiembrie
Spitalul Cantacuzino, Dr. Dan Secara

iubita,

uite 2 link-uri unde gasesti impresii ale unor mamici care au nascut (si) cu dr. care te intereseaza pe tine.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10411
http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=1188

pupici,

o&bb 25 saptamani
http://photos.yahoo.com/oanatone78
DPN: 8 Decembrie
Dr. Strajean, Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Buna mamici!
Vad ca lumea se pregateste deja pt nastere. Pe unde o fi zburat timpul asta?? Mai observ ca Alexandrele si Alexandrii plus derivate au devenit ft populare, iar fetitele (contrar statisticilor) sunt in minoritate. Lucru bun de altfel :)
Cineva pomeneste de durerea din coasta de sub sanul stang (buna consolare). Fii fericita, la mine face tandem cu durerea de spate, iar produsul lor se cheama de cele mai multe ori insomnie. Dar parca mai conteaza! Puiul sa fie bine...
Sanatate tuturor si mai ales puiutilor vostri...

Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

DENA draguta ce bine ca esti aici. Nu ti-am mai scis pt. ca sunt super ocupata la serviciu (ti-am zis ca mai merg pana in 15sept) iar acasa desi am internet non stop nu prea ma apropii de calculator. Probabil in concediu voi fi mai activa, presimt ca ma voi plictisi. Sper ca esti bine nu? Eu sunt acum cu niste dureri cumplite de spate, la astea se mai adauda durerea de sub coasta stanga si burtica care s-a intarit f.tare si ma strange ca o menghina. Abia astept sa plec acasa.

Adriana 27 sapt si cei 2BBmici
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Jasmine, programul Dr. Anca la cabinet este de la 13.00 la 17.00. Pana la 13.00 nici nu raspunde nimeni la cabinet - am uitat sa-ti spun..
Si ceilalti doctori de care pomenesti tu sunt foarte buni, sunt sigura. Eu sunt foarte increzatoare in Anca dar daca ar trebui sa nasc normal sincer nu stiu daca m-as putea baza pe el. In cazul meu cezariana se programeaza si sunt sigura ca Anca o sa fie acolo. Avand in vedere ca este atat de cunoscut este foarte cautat si are o gramada de paciente. Sunt sigura ca nu are timp sa fie acolo pentru fiecare.. Nu stiu de exemplu daca e genul pe care il poti suna la 2 noaptea pentru ca ti s-a rupt apa.. Dar pentru cezariana sunt sigura ca e cel mai bun.
Eu zic ca ar fi bine totusi sa te hotarasti pentru ca ar fi tare neplacut sa ajungi prin ultimile 2 luni si sa nu ai un doctor stabil..

Eliza - 27 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Adriana mama! Hai noroc!! Parca imi citesti in suflet... sa stii ca si eu rabd de vreo cateva saptamani si cel mai rau e noaptea, cand fac ture prin casa, urmand ca a doua zi sa fiu fresh si entuziasta pt munca... am rezistat eu eroic, dar acum simt ca ma lasa resursele si asta nu ar fi nimic,dar ma intreb ce o sa fie mai incolo.
Cat despre concediu... si eu am cerut sa intru mai devreme in concediu pt ca sunt ft ft ocupata la munca si nu am timp sa ma bucur se sarcina... sa citesc mai mult despre bebe etc. si mai ales pt ca sunt ft obosita in ultima vreme... imi facusem eu planul sa intru pe 10 Sept in concediu, dar seful a zis sa fac tot posibilul sa vin cat mai mult...daca nu pot, macar pana pe 30 Sept... stiu ca nu mai este mult dar mi se pare un secol mai cu seama ca fiecare saptamana in plus vine cu oboseala si dureri mai mari...acum au inceput carceii la picioare...stii cum e?? O placere!
Ma gandesc si eu ca o sa trec dintr-o extrema in alta si o sa ma plictisesc acasa... dar pe de alta parte ma bucur ca o sa am si eu timp pt DC :) Ca am inteles ca dupa ce vine bebe iar e mai greu cu activitatea DC...
Uite ca eu sunt in urma cu atmosfera voastra de aici...asa incat nu stiu daca mai este vreo mamica binecuvantata cu gemenasi. Sau cumva tu esti singura.
Oricum sa ne traiasca la toate minunile mici si sa iasa usor si fara complicatii de unde sunt ei acum...
Simptome usoare de sarcina la toate pana atunci!

Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Buna fetelor! Binev-am regasit pe voi si burticile voastre!
Am avut o zi infernala la servici incat am impresia ca nu mai rezist pana la 30 sept.
Adriana ai citit bine: dau luna de luna 365.000 lei pe materna. Expresia a fost ca vitaminele nu se compenseza. Eu nici nu stiam ca se dau gratuit. Ce ... specimene de oameni. Si eu care nu ma duc niciodata cu mana goala cu toate ca ma tine si pe la usa cate 2 ore. Cu atentii ma duc de fiecare data: lunar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Dragelor, cand va aud cu medicii astia de familie Cum adica sa va tina la usa??? Eu pe medicul meu de familie doar l-am sunat si i-am zis ca am nevoie de concediu medical 2 saptamani si a spus doar sa trimit pe cineva sa ia hartia si atat! Asa ca am rugat pe cineva de la birou sa treaca pe acolo si gata.
Banuiesc ca stiti ca medicii de familie primesc bani de la casa de asigurari in functie de numarul de pacienti de pe lista. Deci daca nu sunteti multumite pur si simplu mutati-va la alt medic de familie! E pierderea lor. Nu va mai lasati exploatate asa. Nu stiu exact procedura dar banuiesc ca trebuie doar sa mergeti la dr. si sa-i spuneti ca vreti sa va retrageti dosarul. Atat.

Eliza - 27 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetele, am intrat si eu putin...doar sa va salut, am citit tot ce-ati scris, eu nu stiu ce am ca nu-mi revin de cand am fost ieri la analiza aia de glicemie ma simt aiurea, a mai trebuit sa si gatesc ieri pana tarziu si inca nu mi-am intrat in ritm.
va pup si pe voi si pe bb-ei si sper sa revin maine cu forte proaspete

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

gandacel, durerea mi-a trecut. Mai simt cand si cand un discomfort, dar acum s-a potolit. Raman la parerea ca bebe si-a schimbat pozitia si nu a mai impins atat de mult stomacul meu in coasta. Acum durerea aia ca vanataia (o simt doar la apasare) o simt mai jos, ceea ce-mi confirma teoria ca s-a deplasat un pic stomacul mai jos si acum sta mai relaxat. Ma mai doare inca atunci cand apas, dar asta banuies ca e pentru ca si zona respectiva are nevoie de timp sa-si revina dupa ce s-a frecat 3 zile de mama focului de coasta mea. Eu sunt rezistenta la durere de regula si nu prea ma vait de una sau de alta, dar chestia asta era atat de deranjanta... si mai tare ma speria gandul ca trebuie sa traiesc cu ea 2 luni pana nasc.
Auzi, draguta mea... de ce nu vinzi pompele alea daca tot nu ai nevoie de ele? Daca nu le-ai folosit niciodata cu atat mai usor sa le "mariti". Sunt o gramada de mamici pe forum care cauta sa-si cumpere o pompa de san si care s-ar bucura sa faca o mica economie. In felul asta faci si niste mamici bucuroase ca iau ceva mai ieftin si recuperezi si tu o parte din banii investiti. Aici ideea asta e foarte larg raspandita. Inclusiv in grupul nostru ai putea gasi pretendente...

Roxana, nu cred ca e de la colon caci sistemul digestiv la mine e unul solid, ca sa spun asa. E foarte putin pretentios si face figuri doar in cazuri foarte rare. La combinatiile de mancare pe care le fac eu cateodata un sistem digestiv normal s-ar revolta, insa al meu e foarte rezistent la orice fel de intemperii. Ma stric foarte greu la stomac si ma constip foarte, foarte rar. Tulburarile la capitolul asta la mine sunt aproape inexistente. Discomfortul la mine a inceput sa apara de cum a inceput uterul sa creasca si sa impinga prea sus stomacul. Colonul nu are cu msa fie atat de sus pozitionat si in partea din fatza, el sta mai in spate, deci mai in adancul abdomenului. Pe mine ma durea imediat sub piele, realizam efectiv cum organul ala de acolo se freca de coasta (exact sub sanul stang). Am banuit ca acolo nu poate fi decat stomacul meu impins prea sus. Ce alt organ ar putea ajunge asa sus acolo?

Bits, sosetelele nu-s scumpe de regula, ti-am zis, cu 5$ (canadieni, nu americani) iei in jur de 6 perechi. Deci cam 1$ perechea sa zicem. Eu am dat 3$ pe o singura pereche ca erau prea frumoase. Erau puse intr-o cutiuta speciala si au un mulaj de plastic bagat in fiecare soseta si arata ca la expozitie.
Asa i-am luat lui bebi 2 costumase (tricou cu pantalon scurt pentru la vara) cu 5$ fiecare. 1$cad e cam 25.000 lei, pentru cine vrea sa faca o comparatie cu Ro. Desi de multe ori astfel de transformari sunt tricky, o comparatie mai pertinenta se face raportandu-se la salariul mediu din tara respectiva.

Legat de poza cu piciorusul: initial am crezut ca-i adevarata (mai ales ca am un vecin care-mi povestea candva ca el a vazut de 2 ori forma piciorusului lui bebi la nevasta-sa in burta), dar dena avea dreptate ca poza e trucata: nu are cum sa se vada amprenta piciorului atat de clar prin burtica mamei. Intre piciorusul lui bebi si suprafata exterioara a pielii noastre sunt o serie de straturi printre care si grasimica, deci putin probabil ca piciorusul lui bebi sa se vada asa de clar. Se poate vedea eventual conturul labei piciorului, dar nu detaliu asa de clar cu degetele, cu scobitura si "dealul" de sub degetul mare. Plus ca stau si ma gandesc ca e foarte greu sa surprinzi fotografic un astfel de moment. Pozitia burtii e perfecta (rotunda,nedeformata, mama sta in pozitie dreapta), ori tine tu o mamica gravida ore inrtregi in fund ca sa surprinzi asa ceva. Si daca o filmezi si apoi faci stop cadru pe poza si tot e prea perfecta poza. E doar o chestie arstistica, menita sa sensibilizeze, sa socheze, sa induioseze.
E o femeie fotograf celebra pentru pozele ei care au acelasi subiect ca poza ce-ati vazut-o. Anne Geddes o cheama. Puteti vedea colectia ei de poze aici http://www.annegeddes.com/ Juri ca pozele sunt reale, insa multe sunt trucaje, adica bebelusii respectivi nu sunt in cadrele respective. Arta fotografica a juns la un nivel foarte avansat si e greu cu ochiul liber sa faci diferenta intre realitate si fantastic. Duceti-va pe Galleries sa-i vedeti fotografiile.
Dar sa stiti ca sunt parinti care au surprins piciorusul lui bb pe burtica in relief, insa nu asa clar cum se vede in poza asta.
Si ca veni vorba de poze trucate, fulguletz, a patra poza, aia cu voi doi si cu muntii si cerul in background zici ca e trucata se vede totul asa de clar si de frumos, peisajul e de vis, de zici ca v-a pozat cineva in fatza unui panou...

Bits, ti-am vazut pozitele, da' referitor la ce-i bebi, de-abia disting pe-acolo o manutza, d-apoi sa vad vreo pasare rara (fie ea vrabiuta sau cuc)

Miche, cum adica pe banii tai? E o eroare a lor, deci trebuie sa suporte consecintele. Unde s-a mai auzit asa ceva? Daca intri mai tare in ei, n-au cum sa nu-ti repete testul gratuit. Dar daca tu te duci acolo si esti smerita in fatza lor, normal ca te vor jumuli iar de bani. Ce naiba, mai fetelor? Chiar isi bat joc unii de voi si-i lasati asa usor sa scape? Pretul platit de tine este pentru un test CORECT si sigur, nu pentru un test gresit. Cere sa ti se refaca gratuit testul, e dreptul tau, iar sistemul medical romanesc nu e chiar taramul tuturor posibilitatilor.
Ce dozaj ti-au facut si cat a durat testul? De cate ori ti-a luat sange si cand?

Fulguletz, pui, stomacelul tau trebuie sa fie tot pe stanga ca la toata lumea (chiar daca esti tu dreptace sau stangace ), deci in dreapta te doare din alt motiv, nu de la apasarea pe stomac.

Normal ca aparitia clinicilor private nu ar rezolva problema spagii decat cu o singura conditie: pretul sa fie comparabil cu spaga data la medic. Daca pretul e mai mare.... banul primeaza in Ro, lumea de rand e prea saraca sa isi poata permite sa plateasca in plus. Dar tebuie sa apara suficient de multe clinici cat sa acopere nevoile. Pe de alta parte ma gandesc: acelasi lucru s-a intamplat cu clinicile private de obs-gineco. Si? S-a rezolvat ceva? Nu se mai da spaga la cabinetele de stat ale ginecologilor? Deci, e cu dus si intors.
Oricum aparitia maternitatilor private ar rezolva problema indirect. Solutia acelui medic era una adiacenta, ea nu ataca problema in miezul ei. Asta nu e o masura de combatere directa a spagii...Oricum nu sunt ei prosti. Problema va fi tratata astfel incat sa aiba si ei intotdeauna ceva de castigat de pe urma desfiintarii spagii. Maternitatile private vor insemna pentru medici doar mutarea sursei lor de venituri, adica nu-si mai iau banii din spaga, ci din pretul privat (care va fi legal) al nasterii de la maternitatea privata. De-abia ar dormi si ei mai bine caci in felul asta li se legalizeaza veniturile. Niciodata grupul medicilor nu vor fi de acord cu desfiintarea spagii fara a li se oferi altceva in schimb.

ad-rianna, durerea sigur se accentueaza de la statul pe scaun, eu cand ajung acasa si ma tolanesc in canapea nu ma mai deranjeaza deloc, nu mai simt nimic. Doar la servici si prin autobuze/metrou ma mai deranjeaza si de regula spre finalul zilei (cand deja am stat mai mult jos). Noi pe scaun nu putem mentine o pozitie super dreapta 8 ore is ca urmare cu toate ne mai cocosam un pic, ne mai aducem de spate cand stam pe scaun. Ca urmare, coastele apasa mai tare pe stomac si de unde discomfortul asta care uneori ajunge la durere, senzatie de arsura pe piele.

30+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by try

Auzi, draguta mea... de ce nu vinzi pompele alea daca tot nu ai nevoie de ele?

de-ar fi ale mele, le-as da si de pomana! sunt ale unei prietene, care nici ea nu le-a folosit, le-a dat altei prietene care a nascut care nici ea nu lea- folosit si intr-un final au ajuns la mine, care nici eu nu le-am folosit!

am tot vrut sa le dau inapoi, ca ma impiedic de ele prin casa, dar nimeni nu le mai vrea... astept asadar sa mai nasca vreo prietena care sa aiba nevoie... asadar nu am cum nici sa le vand, nici sa le dau!

sunt asa de enrevante! si sunt chicco, ma intreb cum or fi alea mai ieftine!

credet-ma ca am suportat si chestia cu seringa la san pentru mameloane, dar pompele astea sunt ceva horror, fara gluma!
din moment ce exista mulsul manual (e drept ca nu se invata din prima, dar si cand il inveti e o mare usurare!...) nu stiu de ce s-au mai inventat porcariile astea!

eu una nu le suport, desi am suportat multe la viata mea!

ps: site-ul e de geniu, o stiu pe anne geddes de pe albumele de poze! merci de link!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput