Exista alta solutie in afara avortului?

Exista alta solutie in afara avortului? | Autor: ana_maria222

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va intreb si eu daca exista pastile sau ceva care pot intrerupe o sarcina nedorita... Sau este avortul singura solutie???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ana Maria...nu-mi vine sa cred...nu ma speria draga mea, stiu ca am fost cam rea de gura cu tine, dar nu-mi venea sa cred ca nu mergi la medic sa te interesezi spre binele tau cum sa te protejezi de o sarcina nedorita(ceea ce este foarte bine si NORMAL cand nu-tzi doresti copii, dragostea dintre barbat si femeie e unul dintre cele mai frumoase lucruri ce ni le-a lasat Dumnezeu)....esti insarcinata si vrei sa intrerupi sarcina?
Nu te supara ca te intreb, sunt de-a dreptul socata, te rog sa ma crezi, sunt de-a dreptul socata de intrebarile pe care le pui pe forum, imi pare rau ca te-am jignit pana acum...

A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Si eu sunt un pic paf! Ana Maria, e vorba de TINE, nu?? Deci nu ti-a "venit" pe cat august ziceai tu...Mai fata mai...
Care este situatia ta, ai un sprijin in familie? i-ai zis baiatului? Esti sigura ca e cu ochi? Ti-ai facut test de sarcina?
Sa nu faci nimic pana nu stai bine la rece si gandesti.Sunt subiecte pe forum despre oroarea avortului si consecintele sale.
Eu as vrea sa cred ca poti lua macar acum o decizie matura.

Noi te sprijinim.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kylie spune:

Poate ca nu eram eu atenta, da' nu esti cea care a postat subiectul cu contraceptivele ??
Esti in situatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Ana-Maria,
Imi vine in minte ca e postare de vrajeala, ba ca daca nu e de aiurea si e reala ,sa te cert cumva,dar mai bine iti spun o vorba de ajutor.
Am trait in mediul studentesc si sunt mii de fete ca tine , care au viata sexuala activa ,stiu multe alte chestii, dar nu stiu esentialul.
Deci, din cate am vazut asteptai sa iti vina mensruatia pe 18-20aug si pe data de 5aug deja luati anticoncept de 3 zile(inteltionai sa le iei doar 2 sapt).
Astea fiind clare, continui:
1.cand iei anticoncept sau folosesti orice alta metoda contraceptiva , inseamna ca nu te joci, sau daca te joci inseamna ca vrei sa te arzi.
Ca sa nu patesti ceva rau ar tb sa mergi la dr sau sa citesti prospectul din scoarta in scoarta.

2.Anticoncep se iau din 1 a zi a menstruatiei si doar unele din a 5 a zi (numai la recomandarea medicului)
Daca nu le iei din 1 a zi , inseamna ca nu esti protejata contraceptiv (deci poti sa ramai insarcinata)si te joci cu hormonii tai, adica te poti trezi ca ti-i zapacesti de tot, cu hemoragii,etc

3.Din cate inteleg ai luat anticoncept mai tarziu de prima zi a menstruatiei, deci nu ai fost protejata contraceptiv.
De asemenea nu esti protejata , chiar daca iei pastilele corect, dar iei anumite antibiotice, pastile cu care interactioneaza, ai diaree sau voma la cateva ore de la administrarea pastilelor.

4.Ai observat urme de sange pe chilot?Asta poatefi unul din semnele ca nu esti protejata contraceptiv.

5.Anticoncept NU se iau numai 2 sapt.ESTE ABSOLUT OBLIGATORIU SA TERMINI TOATA FOLIA, adica toate cele 21 pastile active.Sunt folii cu 28 pilule din care 21 active si restul is placebo, sau sunt folii cu 21 pastile si tb sa faci 7 zile pauza.
In general nu este recomandat sa iei o luna , 2 si apoi gata.Poti lua 4, 5 luni, 1 an si faci o pauza , dar nu cand si cum vrei!

6.F important!!!
NU TB SA MERGI LA GINECOLOG CA SA TI SE RECOMANDE ANTICONCEPTIONALE!!!POTI MERGE LA UN CABINET DE PLANIFICARE FAMILIALA (la facultate la tine) sau unde vrei si gasesti!De obicei este o tanti doctor f draguta si vobareata(is alese cu dichis!) care sa nu te sperie.Iti pune cateva intrebari si (daca vrei!) iti face o palpare a sanilor ca sa vada daca ai noduli.
Nu te dezbraca, nu te obliga sa spui sau sa faci nimiC!
Eu am luat anticoncept cand eram virgina si crede-ma ca nu m-as fi dezbracat nici cu politia langa mine!

7.Daca ai viata sexuala, mergi la dr o data /6luni.Gaseste-ti o tanti dr draguta si rabdatoare.Eu am avut o tanti dr in Iasi, de mi-e dor si acum sa o mai bat la cap si sa o pun sa inchida usa ca deee mi-e rusine.

8 Din nefericire, la mai mult de 48 ore de la actul sexual neprotejat, nu exista alta solutie decat avortul.
Nu uita ca avortul reprezinta o crima,un pacat si poate avea urmari pe care nu le mai poae repara nimeni, niciodata.Si mai ales, nu uita ca ceea ce am scris in fraza de dinainte nu is numai niste cuvinte goale!
In speranta ca am facut o fapta buna, iti doresc sa nu ti se fi intamplat nimic rau!SA ne dai de stire!!!!
Pup ,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Nu mi vine sa cred ce vad scris aici!! Vrei sa intrerupi o sarcina ?
Eu ma chinui de 4 ani si jumatate sa tin o sarcina pana la capat si tu vrei sa faci avort ?????
Nu mi se pare dreapta viata ca uneori da copii celor care nu doresc si celor care vor trebuie sa se chinuie si sa treaca prin chinurile iadului pentru asta.

Eu zic sa te gandesti de 2 ori inainte sa faci avortul nu se stie daca in viitor poti sa mai ai un copilas , cand ai sa-l vrei sa nu mai poti sa-l ai din cauza unei greseli din "tinerete"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

A si inca ceva in momentul in care incepi viata sexuala se presupune ca esti pe deplin constient de ce faci si ca poti sa-ti asumi responsabilitatile care decurg de aici , incepand cu cele mai banale boli cu transmitere sexuala si pana la o sarcina.
O sarcina se poate evita foarte usor prin mai multe metode : pastile anticonceptionale , prezervativ, sterilet , etc.
Cum de nu ai folosit nici una din metode daca nu-ti doresti copil ?

Dana

P.S. Scuza-ma daca am fost prea dura dar asta gandesc in momentul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanaa spune:

Da, exista niste pastile care se pot lua pana in saptamana a 5-a de sarcina dar ot avea o multime de efcte nedorite (sangerari puternice, dereglari, dureri etc.) si nu stiu daca se gasesc pe piata la noi. Oricum daca te-ai decis sa renunti la sarcina metoda cea mai lipsita de riscuri este avortul. Daca te intereseaza am sa-ti caut denumirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kylie spune:

Exista, exista, DAR nici un ginecolog nu te va asista pentru luarea lor Se numeste mifepristone [Ru486} (la noi in farmacii nici nu cred ca au aparut, si in foarte multe tari nu-s legale, tocmai pentru efectele secundare ce le produc) -acuma ma gandesc daca am facut bine sa ii dau denumirea Incerc sa te conving sa nu cumva sa recurgi la astea!
Ginecologii intr-adevar folosesc pastila pentru a declansa o sarcina la termen nicidecum in sarcini de cateva saptamani. Provoaca contractii, deci dupaia practic nasti bebeul.
Eu m-am informat de la mai multi ginecologi (cu toate ca si mama mea e medic) si crede-ma ca toti au zis un categoric NU pentru ca nimeni nu se risca la efectele secundare de dupa.
AH, cea mai mare prostie ce am auzit-o e ca sa iei injectii care se dau in caz de leucemie .... auzi Doamneeee.. bine'nteles ca astea omoara orice corp strain da' totodata omoara si altele, avand concecinte ca de exemplu: caderea unghiilor, parului, dintilor.
Sa nu credeti ca eu am nascocit toate astea sa va speriu. Nu e de jucat cu astea fetelor. Si mie mi-ar fi placut sa exista o pilula magica care te scapa te stres.
Anamaria, fa-ti intai un test de sarcin cu prima urina de dimineata, apoi repeta si a 2a zi, poate chiar si a 3a. Este recomandat sa iti faci mai multe pentru a nu se furisa cumva o eroare. Apoi vii aici si te sfatuim noi.
Cu drag,
Kylie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Eu nu stiu inca daca sunt insarcinata. Problema e ca am trei relatii sexuale "neacoperite" si mi-e tare frica. Musafirii tb sa-mi vina pe 18-20 si azi suntem in 26. De obicei nu m-as ingrijora pentru ca mereu a fost dereglat. Existau perioade in care venea o luna si o luna nu. Dar de vreo 3 luni venea pe 18 sau cel tarziu 21. Va spun sincer ca mi-e frica de tot ce se poate intampla. Stiu ca am facut o prostie dar nu mai pot schimba nimic acum. Mi-e frica de un avort. De urmarile fizice si morale. Mi-e jena sa merg la doctor pentru asta(sa stea sa se holbeze la mine-ma fac mica, mica). Stiu ca este ceva normal sa mergi la doctor dar prima oara este mereu cea mai grea. Testul nu pot sa mi-l fac inca pentru ca nu au trecut 3 saptamani. Asa ca nu-mi ramane decat sa astept....
Pastilele anticonceptionale, dupa cum stiti, nu le-am luat bine asa ca le-am intrerupt cand mai aveam 4...Adica acum o saptamana si ceva. Cel mai grav este ca nu am nici durere, nimic...(cum aveam eu cu cateva zile inainte sa-mi vina musafirii). Simt cateodata dureri puternice in abdomen dar cred ca am prins o raceala...Poate fi de la asta? Ar trebui sa ma ingrijorez in halul asta? Eu ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu fie nimic si sa-mi mai dea inca o sansa. Acum as face lucrurile cum trebuie. Nu vreau sa omor un copil dar este imposibil sa-l pastrez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Eu nu stiu inca daca sunt insarcinata. Problema e ca am trei relatii sexuale "neacoperite" si mi-e tare frica. Musafirii tb sa-mi vina pe 18-20 si azi suntem in 26. De obicei nu m-as ingrijora pentru ca mereu a fost dereglat. Existau perioade in care venea o luna si o luna nu. Dar de vreo 3 luni venea pe 18 sau cel tarziu 21. Va spun sincer ca mi-e frica de tot ce se poate intampla. Stiu ca am facut o prostie dar nu mai pot schimba nimic acum. Mi-e frica de un avort. De urmarile fizice si morale. Mi-e jena sa merg la doctor pentru asta(sa stea sa se holbeze la mine-ma fac mica, mica). Stiu ca este ceva normal sa mergi la doctor dar prima oara este mereu cea mai grea. Testul nu pot sa mi-l fac inca pentru ca nu au trecut 3 saptamani. Asa ca nu-mi ramane decat sa astept....
Pastilele anticonceptionale, dupa cum stiti, nu le-am luat bine asa ca le-am intrerupt cand mai aveam 4...Adica acum o saptamana si ceva. Cel mai grav este ca nu am nici durere, nimic...(cum aveam eu cu cateva zile inainte sa-mi vina musafirii). Simt cateodata dureri puternice in abdomen dar cred ca am prins o raceala...Poate fi de la asta? Ar trebui sa ma ingrijorez in halul asta? Eu ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu fie nimic si sa-mi mai dea inca o sansa. Acum as face lucrurile cum trebuie. Nu vreau sa omor un copil dar este imposibil sa-l pastrez....

Mergi la inceput