Mamici de martie-aprilie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Buna fetelor!
Fiti mai vesele.
Infofun - la prima sarcina s-a cunoscut ca eram insarcinata abia la patru luni,am plecat de la 49kg,la patru luni de sarcina aveam ~53kg iar la 34 saptamani aveam 72kg si am nascut o fetita de 2.9kg,ca doctora imi spunea ca daca duceam sarcina la capat avea cel putin 4.5kg.Acum e la fel,am 11 saptamani si nici nu se cunoaste.E adevarat ca de data asta am plecat de la 56kg.Daca vei intreba in stg. si-n dreapta ai sa vezi ca in general fetele slabe,subtirele nu i-au mult in greutate in timpul sarcinii si nasc copii foarte mari,iar cele solide,dolofane i-au foarte mult in greutate si nasc copii foarte mici si slabuti.Sper ca ti-am dat vesti bune.
Marlen - bine ai venit!Nu e bine sa iei nici un medicament.La inceputul sarcinii cred ca toate avem dureri de cap.Eu am avut si la prima sarcina,dar dupa dupa doua luni m-au lasat.Acum nu prea vrea sa ma lase, dar trecem noi peste asta.
Sanatate si voua si vostri,si sa auzim numai vesti bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici! Vad ca sunteti bine si optimiste! Ma bucur pentru voi si sper sa scapati cat mai curand de greturi! Ce va pot spune de incurajare e ca pe la sfarsitul lunii a 3-a o sa vedeti ce bine o sa va simtiti, iar pana la urma facem orice efort pentru bebeii nostrii , nu?
Fetelor si eu imi fac griji pt Flory, asa cum imi fac griji pt toate fetele care au intrat la un moment dat si acum au disparut si nu mai dau nici un semn de viata! Sper sa fie toate bine si sa ne spuna ca si bebeii lor sunt ok!
Erix ai reusit sa obtii ceva informatii despre unde se fac analizele speciale in Iasi? Daca nu, spune-mi si poate pot sa-ti obtin eu ceva informatii, ok?
Ssmiha si Merry Marry felicitari pt micutii bebei! Nu-i asa ca-i tare minunat cand ii vezi cum le bate inimioara?
Lorelai daca obtii ceva informatii de la nutritionist da-ne si noua de stire, ca stii ca in Ro nu prea ai cum sa afli lucruri prea concrete despre ce trebuie sa mananci si cat.
Multa rabdare si "tutun" Claudia! Poate in curand ai sa scapi!
Fetelor la mine burtica se vede considerabil!! Eu mai 2 zile si termin sapt 13, dar dimensiunea burtii este mai mare! Asta si din cauza ca la prima sarcina am luat 5 kg pana in luna a 3-a si nu am apucat sa le dau jos. Asa ca mi-au ramas kg si forma burtii un pic rotunjita la care s-a adaugat sarcina asta si am crescut de parca am fost la dospit ! An-k data trecuta am patit cam ca tine acum, dar nu-ti fa griji ca vei da jos usor kg dupa, cand vei fi in priza 24 din 24 de ore ca sa ai grija de bebe!
Infofun nu te stresa prea tare! Fiecare are organismul si metabolismul lui si fiecare sarcina are caracteristica ei, la una te ingrasi f tare, la alta slabesti in primele 3 luni, nu-i bai! Important sa se dezv el bine. Am citit undeva pe DC ca in primele 3 luni nu este necesar sa mananci "pt 2", ca la inceput el este f mic si gaseste tot ce-i trebuie in rezervele tale, de abia din luna a 4a trebuie sa mananci mai consistent.
Bun venit Marlen! Sa fii sanatoasa si tu si bebe si sa ajungem cu bine la capatul celor 40 de sapt! Nu trebuie sa iei nici o pastila. Eu am avut dureri de masea in 2 randuri, de-mi venea sa ma dau cu capul de pereti, si nici dr si nici stomatologul nu mi-au dat voie sa iau nimic, doar poate cate un paracetamol, dar am rezistat si in final in 6 zile de dureri am luat o singura pastila. Dar atentie eu era la sf primului trimestru, in cazul tau in primele 8-12 sapt nu trebuie sa iei nimic! Curaj!
Raluk am vazut mesajul tau de la Legislatie, in legatura cu anuntul la servici. Buna intrebare. In final ai facut hartia scrisa catre conducere? Cum ai procedat? A anuntat cineva la servici ca este gravida, ca eu am inceput luna a 4a si ar cam trebui sa fac treaba asta si nu stiu cum sa procedez.
Va pupic si s-aveti sanatate si sa fiti cat mai vesele fetelor!

Betina 13 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Buna,
am descoperit cauza durerilor de cap:aerul conditionat de la servici;am sa suport caldura-cum l-am oprit,mi-a mai trecut durerea; in schimb astazi am avut niste intepaturi in burta; sunt normale? pe mine orice mica durere ma ingrijoreaza, m-am chinuit prea mult sa fac copilul asta si e de inteles...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Marlen si pe mine ma ingrijoreaza orice durere, insa incerc sa nu mai dau atata atentie. In primele saptamani chiar si la sf. lunii a doua am avut dureri ca la ciclu, si acum am si eu niste intepaturi, rare dar se simt bine cand in stanga cand in dreapta, cand pe mijloc insa jos de tot. Eu i-am spus doctoritei mele insa ea nu parea mirata, si nu mi-a zis ca ar fi in neregula, cred ca atat timp cat nu ai scurgeri maronii-rosiatice e ok. Atunci cand sunt scurgeri chiar si o picatura dai fuguta la medic, pana atunci ai sa tot simti multe.
Eu pe la 6 sapt. intr-o noapte am avut o contractie puternica ce a durat cam cateva secunde bune, si apoi a fost totul ok. Acum muschii se dilata si se misca usor cam tot ce e pe acolo ca sa faca loc la bb, e normal sa simti ceva.
Bafta si nu te stresa prea tare ca stresul e cel ce dauneaza mai mult.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Ce mult ma bucur cand citesc atatea noutati si am lipsit doar o zi de pe forum! Am foarte multa treaba la servici ca de luni intru in concediu si trebuie sa las totul in ordine.
Mie mi-e mai bine, doar dimineata mai am greturi, dar nu vomit de fiecare data si ma bucur, se pare ca totusi am scapat de .
Nici mie nu mi se vede inca burtica, la 11 sapt fara o zi, decat cand sunt dezbracata sau dupa ce am mancat, dar si eu sunt extrem de slaba, am doar 42 kg la 1,64 m. Dar am constatat totusi ca unele fuste si pantaloni ma strang in talie.
Eu am insa o alta problema: insomniile. Nu mai stiu ce sa fac, ma trezesc in fiecare noapte invariabil pe la ora 4 si adorm abia dupa 6 si-mi trec prin minte numai ganduri negre, ca noaptea, de. Eu n-am avut niciodata astfel de probleme, dormeam noaptea neintoarsa, de aia ma enerveaza situatia de acum. Voi aveti astfel de probleme? Maine merg la medic si-o sa-i spun, desi nu cred ca poate sa ma ajute cu ceva.
Va pup si sa aveti grija de voi si de bebi

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miska spune:

Coral,

te rog trece-ma si pe mine in lista:
Miska: UM 18.07.2004; DPN 25.04.2005

am si eu o mare dilema: stiti unde pot gasi un nutritionist sau o carte care sa ma ajute sa mananc corect in timpul sarcinii?

merci!!
Miska

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Buna dimineta mamicilor! Cum va simtiti astazi? meu are azi 12 sapt. Ce mult mi se pare ca mai e pana va avea 40 sapt si va fi nerabdator sa ne cunoasca! Se pare ca greturile isi mai pierd din intensitate, sper sa fie bine ca nu mai suportam. Eu m-am ingrasat cu 3 kg, nu ma mai incape nimic si sunt cam disperata ca nu am cu ce sa ma imbrac.

, nu am primit inca nici o informatie referitoare la analizele specifice care se fac la Iasi. Daca stii ceva, te rog sa ma anunti si pe mine. La Suceava se face doar toxoplasma si clamidya, care costa cate 300.000 lei fiecare. Eu as vrea sa le fac si pe restul ca ma ingrijoreaza faptul ca am mancat cam multe mezeluri si ma cam tem.

, eu nu imi dau seama cum poti avea tu insomnii, ca eu as dormi non-stop. Am o pofta de somn nebuna. Nici la servici nu as merge daca s-ar putea. Bineinteles ca la cafea am renuntat ca sa nu ii fac rau la bebe, si dorm pe mine.

Va pup si va urez sanatosi!

Mergi la inceput

Salut fetele!!! O noua zi, azi la mine e adoua zi dupa 12 saptamani, deci am pasit in al doilea trimestru. Azi dimineata mi s-a facut greata brusc imediat ce m-am ridicat din pat, si nu pot sa spun ca am varsat ca n-aveam ce, insa daca apucam sa mananc ceva sigur o faceam degeaba. Mi s-a mai intamplat sa iau o lingurita de miere de albine pe stomacul gol si sa o dau toata afara. Asa dupa ce ma trezesc tre sa astept cateva min, ca sa imi treaca greturile si sa pot manca.
Burtica parca incepe sa se vada mult mai bine, chestia e ca n-am cu ce ma imbraca, si inca n-am zis la munca ca sunt insarcinata, astept sa merg la medic saptamana care vine, si apoi va incepe show-ul, mi-e asa de teama!!!
Cam asta e pentru azi!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Neata mamici! Ce mai faceti? Bine voioase? Eu incerc sa fiu optimista, desi am cam multe probleme pe cap in perioada asta. Insa sper sa reusesc sa ma calmez si sa iau totul usor si cu mult calm.
Marlen dureri mici o sa tot ai de acum si pana la sfarsit, nu te mai stresa ca dauneaza, stai linistita si o sa vezi ca totul va fi bine.
Ssmiha si eu am aceesi problema ca si tine, insomniile. Ma trezesc pe la 3-4 si adorm pe la 6 sau nu pot dormi toata noaptea. Am incercat sa trec peste ele, dar e f greu. Am destule probleme care ma macina acum in perioada asta si se pare ca ele sunt vinovate de insomniile mele. Am discutat cu dr mea si mi-a spus ca trebuie neaparat sa incerc sa ma odihnesc pt ca e f important pt cresterea si dezv copilului sa ai odihna cat mai multa si un psihic f bun. Asa ca incearca si tu metode naturiste, cu ceai sau lapte cald la culcare. Oricum dr nu prea are cu ce sa te ajute.
Bun venit Miska! Sanatate multa si un bebe cum va doriti voi!

Salutari Betina!

Mergi la inceput

Fetelor voi cum veti face cu plata CIC-ului? Ca eu nu vreau sa ma rog in fiecare luna de angajator sa-mi dea ce primeste de la stat pentru mine. Si oricum nu vreau sa ma mai intorc aici. M-am gandit sa fac intr-un fel ca sa-mi preia Casa de pensii drepturile, si sa primesc banii de la ei. Voi stiti ceva despre asta? Se poate sau nu, si daca da cum?

Mergi la inceput