Mamici de martie-aprilie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 5

an-k spune:
sa stiti ca (apropo de listeria) nu stiam prea multe decat ca nu am:) citind discutiile voastre m-am documentat si am niste raspunsuri: pentru vorbitoarele de engleza sau spaniola pot vizita
www.nlm.nih.gov/medlineplus/listeriainfections.html" target="_blank">http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/listeriainfections.html pentru cine nu am selectat eu cate ceva:
- SIMPTOME
-friguri, febra, dureri de cap
-diaree si dureri de stomac
-PREVENIRE
-evitati branzeturile moi
-evitati: Feta, Brie, Camembert, Roquefort
-puteti manca branzeturi tari(Monterey Jack,Cheddar,mozarela) si branza preparata ex:americana , crema si yaurt
-nu consumati lapte crud(nepasteurizat sau fiert) sau preparate din lapte crud
-fiti precaute cu mezelurile si pateul de ficat
-preparatele sa fie cat mai bine patrunse iar mancarea ramasa reincalzita pana iese fum
-spalati f bine fructele si legumele inainte de ale consuma
-spalati f bine mainile dupa ce taiati sau preparati carne cruda
-pastrati bucataria cat mai curata
Sper ca informatiile sa va fie de ajutor dar cum zicea si andruzza la tara femeile insarcinate mananca orice si bb-ii nu au nimic eu sunt de acord cu ea si oricum mi-e greu sa renunt la pate; dar sa stiti ca de fumat m-am lasat. Eu va pupik dulce pe toate la mamici si la burici si eu mai caut si despre toxoplasmoza si daca gasesc va mai scriu
si
de 11 sapt(mic da... voinic):)
anca

an-k spune:
adriana daca esti din bucuresti stiu ca fac impachetari cu parafina la aproape orice salon cosmetic eu am facut mai demult la "bela G" pe mihai bravu nu stiu cat de bune sunt la sarcina dar poti sa suni si sa intrebi o daca vrei pot sa-ti dau nr de tel. ulei simplu la plafar cred in rest incearca sa eviti bananele,branza si orezul stiu sigur ca strang stomacul(zice mama) constipa sai incearca sa mergi la farmacie sa-i ceri farmacistului ceva si sigur stie ce sa-ti dea dupa ce ii explici situatia. pupici si bafta
anca

saphir spune:
Adriana, incearca sa mananci prune.
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

an-k spune:
despre toxoplasmoza gasiti in romana la www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&q=toxoplasmoza" target="_blank">http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&q=toxoplasmoza
si in engleza toxoplasma la: www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&q=Toxoplasma br / " target="_blank">http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&q=Toxoplasma br /
acum nu am mai selectat ca oricum e si in romana si mi-e cam somn va pupik
anca

andrruzza spune:
adriana,
spui tu acolo ca nu poti renuntza la pate !?! despre ce pate vorbesti?? daca e vorba de pate de ficat..cred ca stii ca este unul din alimentele interzise in sarcina datorita continutului ridicat de vitamina A.
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

an-k spune:
sa stii andruzza ca habar nu aveam de pateul de ficat ca nu ar fi bun merci mul si eu oricum am inceput sa elimin din mancare cam tot ce e mezel dar aveam o slabiciune cu pateul. acum ca stiu... merci inca o data
anca

Lorelai spune:
fetelor, eu zic ca nu e bine sa exageram. e adevarat ca pateul are multa vitamina A, dar face rau daca maninci un kg pe zi, nu daca maininci o feliuta de piine cu pate o data pe saptamina.
eu l-am intrebat pe doctor si a zis sa imi vad de treaba si sa maninc ce simt ca vreau. daca e sa ne luam dupa toate zvonurile nu mai mincam nimic.
dupa parerea mea, o felie de tort facut cu blat din plic, cu crema de la plic, plina de chimicale, face mult mai rau decit o felie de piine cu pate. plus ca ficatul are foarte mult acid folic care e foarte bun in primul trimestru.
an-k, maninca draga mea daca poftesti. daca nu exagerezi esti ok.
pup,
Lorelai

saphir spune:
Fetelor, cum zice si Lorelai, prea exagerati.
Eu am mancat la prima sarcina, absolut orice, in afara de fructe de mare si branzeturi, care nu imi plac, si, multumesc lui Dumnezeu, fiul meu este perfect sanatos.
Mancati sanatos si lasati deoparte stresul, ca daca, ca parca.
Sarcina usoara.
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

infofun spune:
Salut! Si eu zic uneori ca parca prea ma ingrijorez. Si prea multa grija strica, ca stam in stres, si apoi ce sa mancam?
Eu nu am mai mers la medic, am hotarat sa merg cand sunt programata.
Adica saptamana viitoare, pe 6 sept. Cu constipatia, mmm am mai mancat si eu fructe, pere, prune, struguri(fara seminte) si a fost un pic mai bine, plus ca beau cate doua cani mari de ceai de musetel indulcit cu miere si cu lamaie. Sper ca nu face rau musetelu'.
Mi-am luat si supozitoare cu glicerina, insa nu am folosit inca, voi folosi daca n-am sa reusesc sa "ies afara" o zi sau doua.
In rest cam asta e, mai simt cate o intepatura in dreapta, si in stanga dar mai rar.
Multumim pentru rugaciune LORELAI, si eu ma rugam insa nu cred ca spuneam chiar ce trebuie, e foarte buna rugaciunea.
Sa speram ca va fi bine si sa ne ajute Dumnezeu pe toate, sa avem bb-ii sanatosi si voiosi.
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

erix spune:
Buna fetelor, cum va mai merge? Mie, cam rau. Bebelusul meu e foarte agitat si imi face zile fripte(la propriu). Mi-e rau mereu si ma ingrozeste ideea ca toate astea nu se vor termina in luna a 3-a, asa cum se preconizeaza. Am avut un weekend de cosmar, dar asta e; suportam absolut orice pt bebe.
M-am interesat in legatura cu analizele (toxaplasmoza, listeria, rubeola, clamydia, citomgalovirusul) si nu se face nici una in Suceva. Stie cineva la ce clinica din Iasi sau din Bacau se fac si cat costa?
Va multumesc si va doresc bebelusi sanatosi!