Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (47)

Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (47) | Autor: Oana_B

Link direct la acest mesaj

Continuare la
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30991" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (46)

Oana_B

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

dragele mele va pupacesc si eu. ma pregatesc de plecare. sa aveti o zi speciala!

olga 30 ani si bebe 26 saptamani de la u.m.
65kg/50kg inainte, doc. mihaila de la sp. judetean arges
d.p.n. sfarsitul lunii noembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Mesajul trimis mai devreme l-am scris pe la 13.00 si am reusit sa-l transmit abia acum.Dupa ce ca site-ul a facut probleme, mie mi se blocheaza calculatorul, asa ca m-am hotarat sa salvez in Word ce scriu si transmit dupa.
Intre timp am fost la mag.Victoria unde n-am gasit nimic interesant, oricum nu sunt deloc ieftine(o pereche de blugi 1.000.000!) , mai mult subtiri de vara.Dupa care am mesr la Roccocco unde au lucruri dragute, o pereche de pantaloni 800.000, negri,stofa de toamna, pica impecabil spre deosebire de cei din Victoria care aratau ca un balon.Mie nu-mi plac cei cu elastic in fata.Daca mai gasiti vreun magazin cu haine de gravide, spuneti-mi si mie preturi.
Vad ca nici voi nu prea intrati azi.
eu ma simt bine acum, sper sa fie asa si in continuare ca nu am chef sa stau acasa atata timp.
vaccinul nu l-a facut nici o prietena de-a mea si nu cred ca ma intep nici eu decat daca-mi spune doctorul.mai vedem.
O seara buna
Andreea 28 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Andreap,si eu cred ca cea mai buna alegere e Rococo.Mai ales ca iti mai si ajusteaza hainele sa pice bine pe tine.

Mie nu mi-a zis dr de familie nimic de vaccinul antitetanos.Nici de vaccin,nici de alte analize.De fapt nu-mi spune absolut nimic.Doar stramba din nas daca ii cer eu o reteta.

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Andreea draga, un singur lucru iti zic: crezi ca cei de la birou o sa-ti ridice statuie?? Adica tu ai indicatie clara de la medic sa stai la pat si totusi te duci la birou?? Si gata, ma potolesc, nu mai zic nimic, e alegerea ta Sper sa nu mi-o iei in nume de rau..
Eu lucrez de la 18 ani (acum am 27) si pana acum nu am facut niciodata o pauza mai mare de 2 saptamani. Au fost ani in care nu am avut concediu deloc. Din cauza asta cum ma simt destul de ciudat.. Stiind ca o sa stau acasa pana prin februarie..
Ma foiesc prin casa si nu ma hotarasc sa fac nimic inafara de dormit, mancat si uitat la televizor.. Sper sa-mi treaca starea asta in curand. Nu sunt obisnuita sa stau acasa, mi se pare ca sunt inutila, mai intru pe mailul de la birou sa vad ce se mai intampla, sa incerc sa raman conectata totusi la "activitate". Ma gandeam intr-o zi sa-mi scriu un program si sa incerc sa ma tin de el. De exemplu as putea sa ma plimb cateva minute pe afara... Sau as putea sa invat o limba straina :-) Totul e sa ma adun si sa ma motivez..
In alta ordine de idei, explicati-mi si mie va rog unde e Roccoco.. L-am cautat o data langa Perla si nu l-am gasit..

Eliza - 26 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

danette, si mie mi-a zis la fel! pana acum n-au apratut anticorpi, sa dea Dumnezeu sa fie bine… ma simt excelent, nu-mi simt sarcina decat atunci cand ma bag in pat si nu pot dormi pe burta, adeca pozitia mea preferata… in rest, singura problema pare a fi placenta joasa…

am facut si morfologie fetala saptamana trecuta (in sapt 25), bebi are 730g +/- 100… e bine si tot baiet! (v-am zis ca la filantropia se face echo morfologie fetala cu 500.000 lei!)

cat despre cezariene, nu e chiar asa de strict termenul de 2 ani… e pur si simplu un termen standard pus de doctori… se pare ca s-au facut cate 2 cezariene la interval de… 1 an! cu felicitari!;))

felis, singura « problema » cu rh neg la sot este ca probabil i-l va da copilului, care va avea el de suferit la randul lui (daca e fata) – in 80% din cazuri rh-ul se ia de la tata… asta ca sa nu se ingrijoreze celelalte fete…

monica, eu nu am trimitere pentru analize in perioada asta… in afara de glicemie (sau cum se cheama pt zaharul in sange), tu ce mai faci? Sunt gratis, nu?

am vazut ca discutati de riscul kg-melor in plus! fetele, am luat 25 kile la prima sarcina, brrrrrrrrr! singura chestie naspa a fost ca le-am dat jos mai greu hihihi nici o problema cu placenta… voi n-aveti de ce sa va mai ingrijorati?... a, da, stiu, e luni…;))))))))))))

o saptamana grozava tuturor!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Eliza,eu am fost la magazinul Roccoco de la Piata Sf Gheorghe.E chiar unde intorc tramvaiele,in rondul ala.O sa-l vezi,scrie pe firma "Articole pt gravide".

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gandacelule, nu stiu sigur in ce constau analizele de maine, doar atat am inteles ca este vorbs de "testul diabetic" maine dimineata merg sa-l fac, pe langa sange mi-au mai dat si o eprubeta in care sa duc prima urina de dimineata....eu am asigurare aici si nu platesc nimic...
andreea cred ca meriti o bataita buna....cum ma sa te mai duci la servici daca dr ti-a zis sa stai in pat, tu nu te gandesti la bb? asa cand ne povestesti ce si cum sta problema parca ai intelege ca trebuie sa stai in pat cumintica si apoi zici ca mergi la serviciinca doua saptamani? vorba elizei...crezi ca o sa-ti ridice cineva statuie acolo?...hai nu te supara pe mine dar cred ca cineva trebuie sa fie mai dur cu tine ca vad ca nu asculti...ei....fetelor luati atitudine cu andreea ca nu se mai poate...
va pup pe toate si mai vorbim maine
pa pa

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Buna fetelor!
Nici mie nu-mi prea merge netul , desi e prin cablu si dau o groaza de bani.....
Jasmine, ar fi bine sa-ti schimbi medicul de familie, daca se poarta asa cu tine. De ce sa strambe din nas? Ai dus adeverinta? (daca ai salariu minim trecut pe adeverinta, e obligat sa-ti dea lunar o reteta gratuita)
Doactora mea de familie asa imi face. Tardyferon si Magne B6 iau lunar gratis. Si Supradyne.

Andreea, eu zic sa nu te joci cu sanatatea ta. Daca ti-a zis doctorul sa stai in pat , asa sa faci, macar in cea mai mare parte a timpului. Stiu ca e greu, si eu am stat 2 saptamani, dar acum ma simt mai bine.

Eliza, magazinul acela din Dorobanti , e mai spre piata Dorobanti de la Perla, pe aceeasi parte. Si eu trebuie sa-l vizitez din nou, ca nu am nici eu, la fel ca multe dintre vou , haine mai groase pt grase
magazinul are si site de prezentare : www.gravide.ro
Eu sunt multumita de hainele de acolo.

Gandacelu , eu am facut testul de glicemie, dar la Centrul Medical Unirea, si m-a costat 450.000 . Analizele nu au iesit bine , asa ca maine merg la nutritionist pt regim alimentar.
Sper ca la tine sa nu fie cazul.....

Bits, tu te-ai uitat pe monitor sa vezi daca poti vedea sexul bb-lui?
Eu am fost cu sotul si o prietena, si ambii au exclamat , inainte sa zica ceva doctorul: este baiat! Adevarul e ca baietelui meu e un nerusinat, nu se ferea deloc sa-si arate fundultetul...
Dar cred ca tu simti deja ce este, nu-i asa? In fond important e sa fie sanatos, la fel si tu...

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Onitza draga, ai grija sa nu te mai constipi, mananca masline mai bine. Eu cred c-o s-o vizitez pe doctorita noastra lunea viitoare, dupa ce ma intalnesc cu nutritionistul si mai fac un ecograf, ca asa mi-a zis, pt a se determina calcifierea oaselor micutului... Eu zic ca s-au calcifiat, ca imi trage niste piciare in burta, de cred ca o sa iasa campion!

Raluca, si eu am mare problema cu visele. Cateodata visez frumos, dar de multe ori visez atat de ciudat ca mi se zbarleste pielea si raman dimineata naucita. Fetele de pe forum ziceau ca e normal in perioada asta....
Asa o fi...

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bits, imi pare rau c-ai trecut prin zile grele wee asta. Se pare ca japonezii mai sunt si incapatanati pe de-asupra (e tin pe-a lor ca te-ai ingrasat mult).

Gandacelu' si eu am avut aceleasi "simptome" in wee asta bebele meu batea toba des jos de tot, pe linia pubiana si incercam sa-mi dau seama cu ce ar putea sa loveasca atat de jos daca e cu capul in jos. Concluzia mea? Cu manutele, da' ce face? Si-a pus mainile-n cap si se stramba la noi? M-a traznit gandul: daca a coborat prea jos bebi si colul meu nu e in regula (ca de o sapt. am contractii false, nedureroase, dar doar o zi am azut mai multe, in rest zic ca-s rezonabile ca numar)? Dar din profil, studiindu-mi burta, tind sa cred ca din contra, s-a mai inaltat un pic, unde pana acum statea mai jos. Azi in schimb a inceput sa bata mai sus, pe linia buricului si s-a mutat pe stanga un picut ca am tras niste reprize de burtica a la "alliens" de am zis ca nu-i adevarat. Bebicu' mei misca puternic de azi dimineata, parca zici ca a trecut proba de haltere la olimpiada si se schimonoseste prin burta mea impingand cu putere in peretii uterului si deformandu-l in toate directiile. Pana acum facea mai mult valuri, asa le ziceam eu, insa de azi vad ca tot imi trimite burta-n toate directiile.

Fellis, bine-ai venit... da' noi tot culegem pe drum noi fete. Facem o gasca de nu o sa-ncapem in curtea scolii hi,hi,hi

Onitza, mie mi-e greu sa cred ca vecina ta a nascut prematur ca a palpat-o o doctorita prea tare pe burta cu 2 sapt. inainte. Daca e sa aiba efect o astfel de actiune mecanica asupra burtii, are efect in urmatoarele zile eventual, dar nu dupa 2 sapt. Iar bebelusii se pot intoarce in pozitie de nastere inca inainte de 30 de sapt. Multi dintre bebelusi raman in pozitia asta pana la nastere. N-are legatura faptul ca bebe se intorsese in pozitie de nastere cu faptul ca ea a nascut prematur. Dupa parerea mea ua fost alte cauze care au dus la nasterea prematura. Pai 3/4 din noi ar tebui sa ne temem de nastere prematura pentru ca bebeii nostri sunt deja in pozitie de nastere...

Si la mine medicul ginecolog apasa mai taricel pe burtica sa identifice pozitia exacta a lui bebe, dar asa cum zicea olga, mai mult pe laterale. Pe mine nu ma doare, nu ma deranjeaza, doar ca sunt sensibila la gadilat si ma face sa rad mereu si ajung sa-mi incordez de fapt muchii burtii cand ar trebui sa stau relaxata ca sa poata el pipai cum trebuie.

Fetelor carora le e teama ca odata intrate in concediu vor incepe sa se plictiseasca: pai concetrati-va sa faceti ceva pentru bebe: pictati niste fluturasi sau personaje din poveste pe pereti in jurul patutului lui bebe (eu, pentru ca nu am inca posibilitatea sa-i fac lui bebe o camera separata, asta am de gand sa fac, sa creez macar coltisorul lui de camera), invatati sa crosetati ceva la andrele (satisfactia e imensa, chiar daca nu va iese ca la carte), un mic pulovaras (ca doar o sa nastem iarna), sau incercati sa croiti ceva: si macar niste scutece ce vor fi folosite pe post de cearsaf in patutul lui bebe. Sau incercati sa faci singurele un animalus de plus (e atat de ieftin sa cumperi cativa centimetri de material si sa-l umpli cu vata), asa cu mva trece voua prin cap. Activitatile-astea va vor umple timpul, va vor odihni (nu inseamna sa colindati mult sau sa faceti ceva greu, ci stati frumos in fund pe canapea) si, in plus, va vor tine sufletul permanent asupra lui bebe... Dupa nastere, si sa vrem si n-o sa mai avem timp sa ne rasfatam cu astfel de idei...
Ahhh, asa mi-ar fi placut si mie sa am vreo 2 luni libere inainte de a se naste bebe...

30+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput