Creierul nostru

Creierul nostru | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Cu multa vreme in urma (deh, vorbesc de parca tocmai am implinit un secol de viata) am vazut la tele un documentar extrem de interesant despre creierul nostru si capacitatea si potentialul lui, documentar din care am retinut o idee ce ma urmareste si pe care as vrea sa o explorez cu voi: anume ca in decursul vietii noastre abia daca folosim 10 % din capacitatea si potentialul creierului nostru. Afirmatia era facuta la adresa oamenilor cu totul normali si tinand cont de bagajul de informatii pe care-l dobandeste un om mediu de-a lungul vietii. Vreau sa va intreb daca stiti mai multe despre asta, insa v-as invita sa discutam in termeni mai putin empirici, eventual cu trimitere la niscaiva articole de specialitate sau rezultate de cercetari. Mai mult decat atat, va propun sa discutam despre cum putem sa ne stimulam creierul astfel incat sa depasim pragul de 10 %. Creierul este ca un muschi, adica trebuie antrenat, asta o stie toata lumea, insa e destul oare sa invatam cate o poezie zilnic si cat mai multe limbi straine pentru a ajunge efectiv sa deschidem usi nebanuite ale creierului nostru? Exista oare si alte aspecte legate de paranormal sau ocult care contribuie la o sensibilizare aparte a creierului la lumea inconjuratoare si deci conduc la depasirea pragului amintit?
Abia astept reactiile voastre, intre timp purced la documentare eu insami.

scarmanus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

S-a notat provocarea si o sa iti raspundem cat de curand.

DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Nu stiu daca am vazut acelasi documentar despre care vorbesti tu, dar si eu am vazut un documentar in care se explica faptul ca un om stangaci foloseste mai mult din creier decat un om dreptaci. Asta pentru ca dreptacii folosesc doar partea stanga a creierului, in schimb stangacii folosesc atat partea stanga (unde se afla nu stiu ce centrii nervosi care oricum sunt folositi), dar si partea drapta a creierului, pentru a lucra cu mana stanga. Interesant, nu?

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Vorbind de creier. Uite ce am gasit, un articol intersant. Nu pot sa-l pun in romana ca nu e de tradus, dar daca stii ceva engleza, il citesti usor.
Can you read this?

I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdnieg

THE PAOMNNEHAL PWEOR OF THE HMUAN MNID Aoccdrnig to a
rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr
the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh?

De asta ce aveti de zis fetelor???
Cred ca vor sarii mediatorii pe mine ca e in engleza. Mi s-a parut prea interesant sa-l las in pace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

E interesant citatul tau Sanca. Desi literele sunt amalgamate, il citesti la fel de repede si usor ca pe textul normal. Nu intampini nici macar o secunda de ezitare... Ceea ce inseamna ca literele sunt ele anapoda, dar sunt amestecate cu cap... nu orice amestecare de litere iti permite sa citesti cu aceeasi usurinta textul. De unde il ai?? Sunt convinsa ca e un test a carui menire e sa demonstreze ceva anume.

Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Dena,

mi-a fost trimis intr-un email.
Poti citi mai multe pe adresa de mai jos

http://www.snopes.com/language/apocryph/cambridge.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Sanca merci de link...
Ninja nici nu e de mirare... umanistii sunt atrasi catre umanism sau au mai mult talent tocmai pt ca sunt dotati cu o suprasensibilitate... si asta este intr-o anumita masura o vulnerabilitate psihica, nu??
Deci... feriti-va de poeti! :))

Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Cand am citit textul in engleza postat de Sanca, am crezut initial ca a scris ea prea repede () si a incurcat literele... Dar ma miram ca totusi inteleg fiecare cuvant... M-am luminat spre sfarsit despre ce e vorba. Super exemplul!

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Citeam undeva ca ariile cerebrale responsabile de întelegerea limbajului si de exprimarea verbala sunt situate în emisfera stânga a creierului. Sa faci un calcul din minte, rostirea unei idei, sa dezvolti un rationament, scrierea, analiza sau ascultarea activa face ca emisfera cerebrala stânga, sa fie în principal mai activa. Când o persoana este angajata într-o activitate care implica imaginatia, vizualizarea, culorile, ritmul sau muzica atunci emisfera dreapta este mai activa.

Sanca> Mi-a placut ce ne-ai aratat si mi-ai adus aminte de un test dragut. Incercati.

Numarati cati de "F" sunt in urmatorul text:

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS

Ati reusit? Citeste mai jos doar dupa ce ati numarat deja.

Ok ? Cate? 3 ?

Greseala!!! Sunt sase.

Du-te inapoi si citeste inca o data!

Solutia o gasesti mai jos ...

Creierul nu poate prelucra cuvantul "OF".
Stiati asta?

Rezultat:
Cine a numarat toate cele sase "F" din prima este din punct de vedere statistic un geniu. Trei este normal, patru este rar. Ai reusit din prima?

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Adela, eu am numarat 5 si stau prost cu emisferele ...
Am mai trimis si la altii si au numarat 6....Cred ca e mai mult o proba de atentie, zic eu. Unii au un simt de observatie mai dezvoltat decit altii.
Iar fiind vorba de o limba straina cred ca noi il 'procesam' altfel pe 'of'. Ar fi interesant sa vedem la un text in limba romana cum ne comportam...

Ati citit "Inteligenta emotionala"?

Pupici,
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Irimell la ce te referi? Daca ne-am testat EQ-ul?
Am auzit doar de cartea lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala: De ce poate fi mai importanta decat IQ?

~~Adela & Julia

Mergi la inceput