Penalitati intretinere - legal?

Penalitati intretinere - legal? | Autor: madic

Link direct la acest mesaj

Am cumparat in luna mai anul acesta (de cind nu a mai fost furnizata caldura)un apartament, legal, cu credit de la banca, cu toate actele verificate la notariat, inclusiv adeverinta de la administratia blocului cum ca nu sunt inregistrate restante la plata intretinerii.

Acum, la intretinerea pe luna iulie, ne-am trezit cu un milion "penalitati restante plata RADET" - nu numai noi, ci intreg blocul, deoarece am inteles ca s-au inregistrat intirzieri mai vechi la plata facturilor ramase de la fostul presedinte/administrator.

Este legal sa mi se pretinda mie plata acestor penalitati, cu care nu am nici o legatura, sau fostului proprietar?

Madi si Mariuca

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e legal. Este legal si apartin de drept fostului locatar. Toate obligatiile restante apartin fostului locatar daca au fost generate in perioada respectiva. Dovada si actul legala prin care se indreptateste acest lucru sunt:
1. Actul emis de asociatia de proprietari si vizata de catre corpul de control din cadrul primariei al asociatiilor de proprietari prin care se precizeaza inexistenta oricaror obligatii neachitate la trecerea de proprietate de la vechiul(fostul) proprietar la noul(-ii) proprietari
2. Actul notarial (contract de cumparare-vanzare) unde trebuie sa fie precizata de asemenea aceasta prevedere.

Asociatia de proprietari trebuie sa urmareasca recuperarea prejudiciului de la cei care le-au generat.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Multumesc, Marius.

Asa m-am gandit si eu, mai ales ca intre timp am aflat ca datoria se refera la factura RADET din perioada aprilie-mai 2003, deci cu un an inainte de a deveni noi proprietari.

Mai ramane sa-i conving si pe cei de la administratie...

Madi si Mariuca

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Mergi la inceput