Ajutor! Caut remediu urgent pt. eritem fesier

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Eu am folosit pt. eritem fesier, MercuroCrom-tamponezi locul, si alasi vreo 10 minute sa se usuce apoi Panderm, in 3 ore era bine, se inchisesera bubitele.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=tot+cu+animalute&mid=224&cid=1083

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Fa-i coprocultura!
Rares (7 luni) a avut de tras saptamini bune cu iritatia de care cred ca si tu vorbesti.
A folosit asa: cutaden, pudra saprosan, nidoflor, crema de galbenele cu marul lupului si in final fucidin. Cred ca ultima sa fi fost cea mai nimerita, pentru ca dupa 3 zile de folosinta incepe sa se vindece.

Succes si fuga la analize si la doctor.
Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Du-te la un dermatolog. Am patit-o si noi in vara aceasta si dupa o luna de zile in care am tratat funduletul cu sfaturile fetelor de pe site, am ajuns la doctor si ne-am vindecat in 5 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellap spune:

Inainte de aplica orice crema sau unguent e bine ca pielea sa fie bine uscata , iar o metoda foarte efficienta este cea cu lampa - expui popoul bebelusului la un bec de 60 W la o distanta nu mai mica de 20 cm si nu mai mult de 10 min; eu puneam bebelusul in patut fie pe spate fie pe burta in funduletul gol dar peste un pampers desfacut si o lapma de birou cu un picior regrabil alaturi ;sa nu il lasi nesupravegheat in acest interval iar cele 10 minute sa fie dupa ceas ; poti sa faci asta de mai multe ori pe zi ... inainte sa ii aplici orice crema, caldura de la bec ususca bine pielea si permite ca unguentul sa se absoarba si sa abia efect. Noi am folosit doua straturi de crema - primul era un unguent antifongique recommandat de medic iar al doilea o crema cu oxid de zinc ca retina umezeala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Cind bebe-ul meu avea 2 luni, avea funduletzul foarte iritat si l-am tot plimbat pe la doctori care mi-au recomandat tot felul de solutzii. Nici una din ele nu a mers. Intr-o zi am cumparat Zincofax extra-strenght cu concentratie foarte mare de oxid de zinc si in 2-3 zile nu mai avea nimic. Am incercat si Penaten si alifie de galbene si ulei de floarea soarelui, etc. Nimic nu a mers, in afara de Zincofax. Nu spun ca, cremele celelalte nu sint bune; sint bune mai mult ca masura de prevenire si in forme foarte usoare. Dar in forme mai grave cel mai bine actionat crema Zincofax. Nu sint sigura ca se gaseste in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Noi am avut asemenea probleme pe la 6 saptamani, cand avea 4-6 scaune pe zi. Avea saracul copil rani pe fund si nenumaratele creme cu oxid de zinc recomandate de doctor nu ne-au ajutat nicicum.Ce-a mers la noi:
- spalat la fund cu apa si sapun la fiecare schimbare de pampers
- sters, lasat in fundul gol cat mai mult (era vara, deci nu se punea problema frigului)
- uns cu ulei de floarea soarelui inainte de a-i pune pampersul (eu am rezistat multa vreme la folosirea uleiului, dar in disperare am zis hai sa incerc si asta, si a mers)

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu am avut probleme cu Agata si am incercat toate cremele posibile, inclusiv albastreala... Dar nu am reusit sa scapam de eritem multe luni de zile. Totusi cel mai bine i-a facut crema de la farmacie si cind nu aveam, am folosit si o crema de la Johnson, micuta, cu capac albastru, nu mai stiu cum se numeste, dar scrie ca este pentru prevenirea si tratarea eritemului fesier (parca ceva cu napcream). Dar cred ca problema nu s-a rezolvat de la creme, ci atunci cind la sfatul unui medic dermatolog am inceput sa o spal de fiecare data cind ii schimbam pampersul (foarte des de altfel) cu sapunul Atoderm sau cu un sapun lichid soft, sa o usuc bine cu uscatorul de par sau la becul veiozei, sa o tin in funduletul gol cit mai mult posibil si apoi cind ii puneam iar pampers o dadeam cu putina crema si o mai lasam vreo 10 minute ca sa intre in piele, apoi il inchideam pampersul. In loc de ulei de floarea soarelui, incercati uleiul de masline, daca bebelusul e micut, fiert si racit. Dar tot de la acest medic stiu ca tot ce gras in mediu umed favorizeaza mai degraba dezvoltarea microbilor, ciupercilor decit rezolvarea problemei eritemului. Agata a inceput sa faca de la Libero, primisem cadou un pachet si am zis sa-l folosesc, cind m-am intors din nou la Pampers nu prea a mai avut asa mari probleme. De asemenea, mi s-a intimplat sa se irite de la un pachet de pampers, cumparat din Europa, deci nu din farmacie de unde cumparam de obicei. Am spalat-o si cu ceai de musetel sau cu apa calduta in care puneam putin bicarbonat, tot la sfatul unui medic.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput