Contract tv cablu
Contract cablu TV
Cap 4 - Clauze speciale
4.5. Costul taxei lunare se va recalcula periodic. Furnizorul se obliga sa notifice intentia de majorare a taxei lunare, precum si a celorlalte taxe prevazute in prezentul contract, cu minimum 30 de zile inainte de aplicarea modificarii, in conformitate cu H.G. 206/1993.
HG 206/1993
ART. 3
Intentia de majorare a preturilor si tarifelor va fi notificata
beneficiarilor cu cel putin 30 de zile inainte de aplicare. O copie dupa notificare va fi transmisa pentru informare si serviciilor teritoriale de preturi si protectie a concurentei, conform indrumarului emis in acest scop de Ministerul Finantelor.
Nerespectarea prevederilor alineatului precedent atrage dupa sine prelungirea posibilitatii de majorare a pretului sau tarifului la 6 luni.
ART. 4
Agentilor economici le este interzisa schimbarea unilaterala a pretului negociat pentru tranzactia incheiata.
ART. 5
Agentii economici, indiferent de forma de organizare si titularul dreptului de proprietate, sint obligati sa aduca la cunostinta
beneficiarului si a populatiei:
- preturile si tarifele practicate;
- principalele caracteristici calitative si de confort ale produselor si serviciilor respective.
Informarea beneficiarilor si a populatiei se face prin cataloage sau liste de preturi si tarife, afisate in magazine sau locuri de desfacere sau prestare a serviciilor, marcare, etichetare ori inscriptionare a preturilor pe produs sau loturi de marfa.
-----------***-----------
Intrebare:
Sunt obligati sau nu sa-mi notifice in scris majorarea tarifului la abonament ? (deoarece acesta era altul la incheierea contractului)
Dupa ce am citit hg206 nu mai sunt asa convins ca trebuie.. Totusi.. in HG206 sunt 2 termeni: NOTIFICARE si INFORMARE.
si Scopul intrebarii: Daca ei aplica asa de strict contractul si mi-au luat penalizare 1% / zi (am uitat sa platesc 1 luna) de ce nu le-as face si eu reclamatie la ANPC pentru nerespectarea clauzelor contractuale ?!
Cu respect,
Florin
Choose life
Raspunsuri
marius spune:
NU sunt obligati in scris. Pot sa utilizeze si mijloace mass media inclusiv postul de televiziune. Sunt insa obligati sa depuna in scris aceasta notificare sau intentie la oficiul mentionat. Probabil au facut-o.
E mai interesant art. 4 care interzice modificarea unilaterala (deci fara acordul tau) a pretului. Cu alte cuvinte daca tu nu esti de acord ei nu pot sa modifice. E o aiureala formularea dar am sa verific daca nu a fost modificat acest art.
Marius (www.desprecopii.com)
Marina spune:
jox la rds te anunta pe kk (scuzati expresia) ala de canal al lor si se considera notificare legala. Ca nu se uita nimeni pe acolo e alta poveste
liviu`s spune:
Jox, nu ai sanse. Iti vor demonstra ca au facut respectiva instiintare in scris prin afisare la sediul sau casieria societatii de cablu, precum si prin afisare pe pagina Tv a societatii.
Ai putea sa ii actionezi in instanta, cerand desfiintarea clauzei din contract, ca fiind clauza abuziva, dar sansele sunt minime.
joxy spune:
Nu e vorba daca am sau nu sanse.. ca va dati seama ca nu ma apuc sa ii dau in judecata, dar o sesizare on-line in urma careia sa se aleaga cu o amenda, pot sa le fac.
Intrebarea mea, era, daca au voie sa mareasca abonamentul in conditiile in care o fac ei si in conditiile in care este specificat in contract acel articol si referirea la acea HG.
Cu respect,
Florin
Choose life
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by joxy
[Intrebarea mea, era, daca au voie sa mareasca abonamentul in conditiile in care o fac ei si in conditiile in care este specificat in contract acel articol si referirea la acea HG.
Cu respect,
Florin
Choose life
Da, au voie.