Placenta rupta

Placenta rupta | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

M-a socat problema unei prietene care, dupa 2 sarcini pierdute, a reusit sa duca a treia sarcina pana aproape de luna a 9-a, numai ca a pierdut copilul din cauza unei hemoragii f. mari. Dr. spune ca s-a rupt placenta si chiar era sa-si piarda si ea viata din acest motiv. A doua zi dupa cezariana a fost din nou operata din cauza unui cheag de sange. Va inchipuiti ca este distrusa.
Nu inteleg care ar putea fi cauza atator complicatii pe care le-a avut, credeti ca e o problema genetica ? Dupa cat timp va putea ramane din nou insarcinata si oare riscul la a doua sarcina nu este mai mare decat prima oara ?
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Im ipare tare rau ce i s-a intamplat prietenei tale, e o durere de nedescris pentru ea. Suntem alaturi de ea...
avand in vedere ca a dus sarcina pana la final si ca a facut cezariana, atunci se vor impune cel putin toate regulile specifice cezarianei: sa nu ramana insarcinata 1 an de zile. Banuiesc ca este devastata. E primul caz de placenta rupta de care am auzit...

29+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

http://www.mdadvice.com/library/urpreg/wbw33.htm

Imi pare tare rau, saraca femeie prin ce a putut sa treaca. Groaznic. Uite un link (sper sa mearga si sa intelegi) despre acest subiect.

Multa sanatate.

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu am stat in camera la maternitate cu o tipa care cu un an in urma pierduse un copil de 39 sapt din cauza de ruptura de placenta.Nascuse natural asa ca nu a fost nevoita sa astepte decit 3 luni.
In aceeasi zi cu mine,a adus pe lume o fetita sanatoasa la 34 sapt,prin cezariana iar de data asta doctorul a scos bebelusa la cel mai mic semn de "defectiune"al placentei.
Sanatate multa si putere prietenei tale!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Va multumesc mult pt. mesaje si incurajari. E un caz rarisim din cate am auzit. A dus foarte bine sarcina pana la acel punct (cu Utrogestan), totusi pe langa ghinion a fost si o greseala neintentionata. Fusese programata pt. nastere la Municipal iar dr. a lipsit din cauza unui deces in familie, asa ca au amanat nasterea cu o saptamana. Aceasta saptamana a fost fatala, asa ca sa avem grija cu toate sa fim foarte atente si sa nu acceptam amanari decat pt. motive medicale bine intemeiate.
Corina, inteleg textul si-l voi traduce prietenei mele, iti multumesc.
Numai bine,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Dupa ce-ai mai dat si informatiile astea suplimentare nu pot spune decat "nefericita intamplare", ca pana la urma asta o a fost. Cine sa stie ca putea sa-i fie fatala intarzierea de o sapt.

Alina, cazul de care vorbeai tu a fost o nastere naturala si atunci nu are cum sa fie vorba de aceleasi conditii. Pentru ca prietena marieimunteanu a facut cezariana, eu stiam ca pentru o noua sarcina se recomanda sa nu ramai gravida in primul an dupa operatie. Desi am citit despre o gramada de cazuri in care au ramas insarciante inainte de acest termen de 1 an de zile si sarcina a decurs bine. Dar aici e vorba de refacerea fiecarui organism, fiecare reactioneaza altfel. Tot medicul ei va fi cel mai in masura sa-i dea pronosticuri. Acum ii poate spune ca trebuie sa astepte 1 an, dar la un control pe la 8-9 luni medicul isi poate probabil schimba parerea si sa-i dea unda verde.

Multa putere de a trece peste prietenei tale, Maria.

29+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by try
.

Alina, cazul de care vorbeai tu a fost o nastere naturala si atunci nu are cum sa fie vorba de aceleasi conditii. Pentru ca prietena marieimunteanu a facut cezariana, eu stiam ca pentru o noua sarcina se recomanda sa nu ramai gravida in primul an dupa operatie. Desi am citit despre o gramada de cazuri in care au ramas insarciante inainte de acest termen de 1 an de zile si sarcina a decurs bine. Dar aici e vorba de refacerea fiecarui organism, fiecare reactioneaza altfel. Tot medicul ei va fi cel mai in masura sa-i dea pronosticuri. Acum ii poate spune ca trebuie sa astepte 1 an, dar la un control pe la 8-9 luni medicul isi poate probabil schimba parerea si sa-i dea unda verde.

Multa putere de a trece peste prietenei tale, Maria.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
29+ sapt DNP 31 oct.

Sigur,try,trebuie sa astepte cam un an sau ma rog,minim 9-10 luni pt o noua sarcina.
Tipei de care va spuneam i-au declansat nasterea normala tocmai pt a nu fi nevoita sa astepte asa mult.
Sanatate multa prietenei tale si multa sansa in continuare!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Imi pare tare rau pentru prietena ta. Poate ii recomanzi sa-si faca niste analize de sange pentru sindromul de hipercoagulabilitate. E un subiect pe <Asteptand un ingeras in viata noastra>, poate arunci o privire si ii sugerezi.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29916
Mai este si o parte intai, ceva mai inainte. Foarte probabil sa fie ceva la ea legat de acest sindrom.

Multa sanatate si sa speram ca pana la urma va reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Dar la ea nu a fost doar cezariana, ci si o operatie pe care i-au facut-o dupa 1-2 zile pt. a-i indeparta acel cheag de sange care i-a pus viata in pericol (embolie?). Ma gandesc ca timpul de asteptare ar trebui sa fie ceva mai lung pt. a da organismului timp sa se refaca.
Mai are si 2 pierderi de sarcina la activ, ambele pe la 3-4 luni.
Incerc s-o conving ca inainte de a incerca o noua sarcina, trebuie sa-si faca analize detaliate pt. ca nu este normal ce i s-a intamplat.
Maria

Mergi la inceput