Jocul cu cartea (4)
Raspunsuri - Pagina 13
gandacelu spune:
da... cu gumele a inceput le nouveau roman francais cu tehnica detaliului exacerbat, cu margueritte duras, michel butor... nu-mi mai vin acuma-n cap ca mananc;))
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
lilanda spune:
Breee....si io am visat toti postmodernistii azi noapte, dar "Gumele" neam sa-apara pe acolo. Pai de unde??? Ca dupa ce-am citi "Gelozie" (iaca acum imi pica fisa ca si ala se poate numi roman cu detectivi - din moment ce ala isi spiona nevasta printre banane) l-am lasat balta pe dl. Grillet!!!! Si iote ce pacat!!!
pozulici
Andrada spune:
Imi suna aiurea guma dar parca stiam ca asta e titlul.... Cartea asta am citit-o acu o suta de ani...
ghicitoare:
O carte cu o multime de virgule si un singur punct.
O carte despre viata, religie, violentza, sex, complexul oedipian (implinit de data asta fara complexe), Dumnezeu, ticalosi si prostituate si tot ce va mai trece voua prin cap,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
lilanda spune:
S-a tradus cumva in romaneste "Eats, Shoots and Leaves" a Lynnei Truss?? Ca asta e plina de virgule!!!
(Poate n-o fi asta cartea, dar mie mi-a placut de-acolo exemplul urmator in legatura cu utilizarea virgulelor:
A woman, without her man, is nothing.
A woman: without her, man is nothing.)
pozulici
Andrada spune:
Nu Lila, nu e!
Autorul are premiul Nobel pentru literatura,
A
Andrada spune:
Alt clue:
titlul cartii vorbeste de dumnezeu si de un stat americam
A
Andrada spune:
Cristo versus Arizona de Camilo Jose Cela
(nu e cea mai tare scrisa de el, dar merita citita pentru atmosfera)
Urmatoarea:
O intimplare simpla ii aduce pe un barbat si o femeie aproape. Ca sa ramina impreuna le trebuie mai mult decit intimplarea. O iubire la telefon, pe pirtia de schi si o premonitie despre viata autorului.
A
lilanda spune:
Seamana asa de bine cu "Accidentul" romanul lui Mihail Sebastian!!!
(Da' tu zici intimplare simpla, accidentul tramvai??)
pozulici
Andrada spune:
Era doar o julitura.
corect!
A
lilanda spune:
O carte cu mai multe povestiri despre un oras si oamenii sai. Orasul este mohorit, cenusiu, fara nici o perspectiva, la fel ca si oamenii lui, plati, inecati in satisfactii marunte. Printre ei insa, exista si caractere remarcabile pe care doar moartea ii poate salva de la descompunerea morala.
pozulici