Mamici de septembrie-octombrie 2004(27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ralucule, si sotul meu e la fel de "curajos" ca si Dim. L-am intrebat daca vrea sa asiste la nastere si mi-a zis ca mai bine ma asteapta pe hol. La fel si cu "coafatul". Mi-a zis lar ca nu se pricepe, ca ii e frica....el nu poate sa faca asa ceva.

Fetelor pe mine ma tot doare burta jos de tot, cam in regiunea parului....simt niste dureri apasatoare ca atunci cand ma taie cineva cu cutitul. Am incercat sa stau si in pat intinsa si degeaba....tot ma doare. Of, si bebe mai imi da cate un sut si simt ca fac pe mine de durere. De abia astept sa vina ziua de luni sa merg la medic sa vad ce mai spune!

Anne, de abia asteptam sa revii pe forum si sa ne spui despre tine si bebe. Speram ca sunteti bine si ca ajungeti astazi acasa!

Pupici!

Mihaela si puiul mic de 34 saptamani si 6 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Fetelor,
Nu am mai intrat de luni pe DC si acum nu am reusit sa citesc nimic.
Luni am exagerat un pic cu umblatul, am fost la birou si dupa aia la apartamentul nou si, drept urmare, mi s-a facut rau. Aveam burtica ca un pietroi, nici nu mai puteam sa ma misc. Asa am tinut-o toata noaptea de luni si ziua de marti. Marti seara l-am sunat pe doctor, care mi-a zis ca nu e in regula si m-a chemat dis de dimineata la spital. Va dati seama in ce panica am intrat, eram sigura ca ma interneaza, chiar am facut bagajul si l-am lasat acasa pregatit.
Din fericire, miercuri la spital dr. m-a pus la monitor si a observat ca nu am nici o contractie, nici nu m-a mai controlat si m-a trimis acasa. Sperietura a fost insa asa mare ca am hotarat sa nu mai vin de loc la birou - acum am trecut o jumatate de ora, in drum spre Sanador, la eco, ca sa va scriu.
Cand am fost la spital eram intr-o sala alaturi de sala de nasteri, unde o saraca femeie urla de mama focului. Mi s-a facut parul maciuca!

A fost vreuna din voi miercuri pe la 8,15 la Municipal la etajul 4? Fiindca mi s-a parut ca vad o figura cunoscuta din poze!

Daca nu voi reusi sa-mi instalez internet acasa vreau sa va spun de acum la toate nastere usoara si bebei sanatosi!
Sper totusi ca o sa mai reusesc din cand in cand sa intru.
Pupici
Raluca DPN 10 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Am facut eu ce am facut si nu am mai ajuns sa scriu pe forum nici ieri, nici azi. Mi-am achizitionat masa si scaunele pe care le visam eu de ceva vreme si acum ma gandesc sa pun si altceva pe pereti, asa ca o sa caut niste peisaje super faine din Romania, cel mai probabil ceva cu rasarit de soare si mare si o sa le dau la un prieten sa-mi faca ceva tablouri ca nu ma prea incanta posterele astea olandeze. Da, tare mare carcotas m-am facut de cand cu burtica si vreau totul altfel. Norocul meu ca mai si reusesc sa obtin ce vreau
Bebelusa mea e tot asa de activa si uneori am impresia ca abia asteapta sa vina pe lume, asa se impinge ea de ma curenteaza prin pasarelul sus-numit de voi.
A propos de freza aceluiasi pasarel, pai nu v-am dat eu ideea de a apela la partener cu cateva capitole in urma? Al meu se ofera singur, nici nu trebuie sa-l intreb, ca doar tot el se oferea si inainte de burtic.Doar ca aici nu e obligatorie freza, numai ca eu ma respect si tot o s-o facsau mai bine zis o sa apelez la serviciile frizerului personal.
Roandre, eu cred ca bebelusa ta coboara si ia pozitia de atac, cel putin asa am gasit eu despre astfel de dureri si asa mi-a zis si moasa la ultimul control.
A propos de vitejia sotilor, al meu se lauda ca o sa-mi stea alaturi de la inceput pana la sfarsit si ca nu o sa sperie de nimic, mai ales ca i s-a explicat luni de toate la curs. A zis si ca imi da voie sa tip la el si sa-l plesnesc daca eu asa simt in momentele alea ca asa a citit el pe nu stiu ce pagina pentru tatici pe internet.
Lia, bine ai venit si sarcina usoara in continuare si bebelus sanatos!
Andreea, felicitari pt. fetita ! O sa vezi ca o sa te bucure o viata intreaga si parintii tai vor fi super incantati cand o vor tine in brate.
Va las fetelor ca ma asteapta aici un morman de haine de calcat si asta e singura indeletnicire casnica pe care sotiorul meu nu o suporta asa ca n-am incotro. dar nu ma obosesc eu prea tare deoarece o sa stau pe scaunul de la bar in fata mesei de calcat si o sa-mi misc doar mainile.
Numai bine si weekend placut tuturor. Pupici tuturor pe burtici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Buna burtici!
Azi am fo iar la clinica pt CTG si iar am avut neplacuta surpriza sa-mi spuna ca pulsul lu bebe cand e prea mic cand e prea mare ..... asa ca a doua oara m-au intins pe o parte si a fost OK. O cam sfeclisem ca mi spusesera ca vor sa ma opreasca in spital sa vada care -i motivul da am scapat.... luni tre sa ma duc din nou si sper sa fie totul in regula!
Ce vroiam sa va intreb voi cam cati litri de apa beti zilnic ,ca aici una doua ma intreaba cat am baut .
va pup si va urez un we placut tuturor!
mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Danyce multumesc pt raspuns! Am crezut ca mor de durere astazi asa ca am luat un No Spa si un Scopantil si mi-au mai trecut durerile. Doamne, daca asa e si la nastere nu stiu cum o sa rezist.

Mari74, iti tinem pumnii sa fie totul bine cu bebe.
Eu nu beau foarte multe lichide desi stiu ca nu e bine. Nu stiu daca ajung la 2 l pe zi. Incerc in schimb sa mananc pepene rosu ca e foarte zemos.

Mihaela si puiul mic de 34 saptamani si 6 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Buna fetelor,
vai ce harnicute ati fost la scris.

Raisa, iti tinem pumnii si suntem alaturi de tine. Doamne ajuta sa treaca repede si cu bine.

Davina, da, eu vorbesc cu 7 centi, dar in Bucuresti doar, nu stiu cat este in alte orase, probabil ca doar un pic mai mult. Eu am signed up cu ei si deci ii am ca long distance carrier. Daca te intereseaza: NECC 1-800-766-2642.

"Placenta joasa" nu inseamna neaparat placenta previa. Placenta previa este atunci cand iti acopera deschiderea colului uterin (in acest caz se face obligatoriu cezariana). Dupa cum ti-a spus dr., se pare ca placenta ta e doar joasa, adica e poate f. aproape de deschiderea colului, banuiesc. Placenta se "misca" in timpul sarcinii, din cauza ca uterul creste si deci si placenta se misca odata cu uterul. Poate de-aia ti-a spus ca este posibil sa se mai fi mutat. Deci s-ar putea sa nu ai placenta previa. Doamne ajuta.

Danyce, ce bine ai descris!! Si eu tot asa simt, parca ma curenteza uneori in zona colului uterin. Imi da niste ghionturi bebe de sar in sus, efectiv!!

Fetelor, in sfarsit mi-a venit si ultima piesa de mobilier care o comandasem (masuta de schimbat care este de fapt ca o comoda cu sertare, rafturi, etc). Camera lui bebe e gata, arata f. bine si suntem f. mandri!!

Maine mergem la partea intai a cursului de child birth, de la 10 la 5. A doua parte este sambata viitoare. D-abia astept! Daca aflu ceva nou o sa va dau de stire.

Va pup pe toate cu drag,

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Mari74, eu stiu ca se bea cel putin 2 l de lichide pe zi. Eu ma stradui si beau chiar mai mult. Cu cat mai mult cu atat mai bine. Se spune ca daca urina e f. deschisa la culoare, aproape transparenta, d-abia atunci inseamna ca bei suficient. Rinichii nostri sunt f. solicitati in timpul sarcinii. Ganditi-va ca noi "curatam" si eliminam si toate toxinele din lichidul amniotic, pe deasupra toxinelor din sistemul nostru. Deci cu cat mai multe lichide cu atat mai bine!!!

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Multumesc fetelor ca impartasiti cu mine bucuria pe care am aflat-o ieri, si cred ca vali02 are draptate... prea mult mi-a placut mie numele de "bebelina" :)). Azi am repetat testul de glucoza, la 75g, si m-au intepat de 3 ori. Prima data am avut 8.5, si limita normala era de 7.8.
Bebelina a miscat foarte foarte mult ieri, azi e mai linistita si doarme. E adevarat ca fetitele se nasc, de regula, cu 2 saptamani inainte de termen?
Azi cat am stat si am facut analizele, o ora nu aveam voie sa mananc nimic... asa ca am decis sa ma plimb prin spital - pentru ca e si spitalul in care am sa nasc... Si ghiciti unde m-am dus? :D...la Labor and Delivery(adica travaliul si nasterea, va zic ca nici eu nu stiam inainte ca la nastere sa zice delivery :P) floor, care e la etajul 5 al spitalului. Acolo am dat peste o tipa fff dragutza, care fara sa o intreb nimic, mi-a prezentat "locurile" in care am sa merg si eu :). Asadar am vazut si camera in care sa nasc... si unde sunt dusi bebelusii... Doamne ce copii micutzi erau acolo :) si dulci... si apoi unde am sa ma odihnesc... si m-a mai invitat la cursuri prenatale gratuite. Pacat ca spitalul e cam departe de casa mea, cu toate ca e cel mai apropiat de mine. A fost interesant. Acuma tre` sa fac o supica, ca vine tata acasa flamand... si sa nu uite ca are "doamna" care are grija de el :). Am sunat la immigration center si intr-o luna iubi meu cel drag si scump... VA FI IN CANADA :). Sper sa nu se nasca bebelina pana nu vine el :).
Inca o chestie si gata... cand incepe travaliul... se rupe apa, contractii chestii... inca mai poti sa te dai cu lama, sau sa faci baie? Va pup, sanatate si numai bine.

Andreea, Doru si bebelina 32 saptamani, DPN - 10 octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

fetele!
RALUCULE,tu esti din Brasov draga mea?...nu stiam de ce imi esti asa de simpatica,si eu sunt tot de acolo si mie un doooooor de casa de mama mama...simpaticuta ca de obicei cu sotul,mare viteaz...al meu se da viteaz acuma,zice ca el vine si sta cu mine si ca va taia si cordonul si de toate,dar vedem noi acolo cum va fi,ca lui si cand ii ia sange din vene i se face rau,se albeste !.
DANINA,frumoase poze!...sanatate multa in continuare!
MIHA,imi pare rau sa aud ca iti e asa de rau,si eu mai am dureri cateodata asa cum zici tu,eu ma gandesc ca se misca bebele prea jos si din cauza aia ma doare...acum nu stiu ce sa zic,dar sincer nici nu vreau sa ma gandesc,ca ma stresez si mi se face mai tare frica...ma tot rog sa treaca cat mai multe saptamani si sa ne apropiem cat mai mult de termen,sa nu nastem prea repede.
Fetelor,nici eu nu cred ca beau foarte multa apa,dupa cum zice Corina,ca urina trebuie sa fie cat mai incolora,hmmmmmmmm,a mea nu prea e...dar ma chinui sa beau mai mult de 2l,asa stiu si eu ca trebuie cel putin 2,nu prea reusesc in fiecare zi,uneori beau alteori abia ajung la 2...da,deci nu e suficient,si la mine e si mai nasol ca am si infectia urinara si doc tot spune sa beau multa,multa apa....oi vedea eu marti cand merg la doctor ce mai imi zice.
Am si eu o intrebare,voua cand au inceput sa vi se umfle picioarele si mainile?...pt ca eu nu am inca nimic,foarte putin se umfla picioarele,dar chiar foarte putin...si eu ma gandesc ca daca nu am destul lichid in burtica?!.......am o prietena care a nascut acum o saptamana si din cauza ca nu a avut suficienta apa(e adevarat ca e si tare mica)nu s-a dilatat si i-au facut cezariana(asa i-au explicat ei ca nu a vut suficienta apa si fiind si micuta nu s-a dilatat)..asa sa fie,are vreo importanta chestia cu apa?...eu nu am mai auzit pana acuma !
Hai ca va pup si ne auzim maine!
Weekend placut la toate burticile si nu numai!
Mirela si ,31 sapt

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Nu e regula sa se umfle picioarele sau mainile. Mie nu mi s-au umflat nici la prima sarcina si nici acum, la Ioana chiar am mers in pantofii mei obisnuiti pana in ultimul moment (si erau cu toc), acum insa nu rezist pentru ca e prea cald ca sa ma chinui cu incaltari elegante, tot papucii sunt baza!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput