Viata In Germania (12)
Raspunsuri - Pagina 6
peca spune:
quote:
ca la examen te primeste si fara sa fi facut vreun curs inainte.
nu la toate de ex. daca face ZMP sau altele la nivel mai inalt nu te primete fara vorbereitungkurs...eu am facut cursul pregattior aici si am avut colege de alte tari care nu au ajuns sa isi duca cursul la bun sfarsit si nici examenul, norman, si profa le-a trimis la secretariat sa li se dea o foaie cum ca au inceput un curs cat au facut din el si cat l-au fregventat si pe baza acestei fituici pot continua in tara lor.
de ex. pt. ZMP este un curs de 15 intalniri(cel putin la noi la VHS) din care daca ai lipsit de 3 ori nu mai ai voie sa te prezinti la examen....primesti o hartie pe care iti scrie de cate ori ai fost si cu hartia in mana te duci la examen.
orice face si oricat ajunge sa faca, sa isi ceara o hartie doveditoare ...caci doare pe vorbe goale nu o accepta.
si oricehartie..cat de semnificativa i se pare ei in ro....legata de scoala/pregatire munca sa le aduca cu ea
daca ami are timp ar putea sa isi faca rost de:
"hartie doveditoare ca a facut 8 clase" --- stiu ca pare o absurditate dar se pare ca este ultima noutate pe lista "harti necesate pt. obt. cetateniei germana. pt. soti/soti de sasi/svabi
apoi sa nu uite diploma de bac - traduceri legalizari(chiar daca aici nu i le recunoaste chiar peste tot)
orice fituica cum ca a facut un "curs de limba" "curs de PC" "curs de bucatareasa...." orice hartie cum ca a facut ceva....
liviujuristul spune:
GUESTUS
stimate prietene,(daca imi permiti)
- de lucrat lucrezi daca poti,ai unde si vrei sa o faci cu adevarat.
- nu este cazul sa enumar acum scolile absolvite,ar fi lipsa de modestie a mea fata de membrii forumului,dar te asigur ca am destula pregatire ptr.a reusi dincolo;mai ales ca la anii mei dorinta de munca este mare.nu este cazul, in acest cadru sa ne luam la intrecere in studii.
- nu generalizez,nu condamn pe nimeni,nu ironizez pe nimeni.
- a fost si este o constatare de a mea .zilnic intalnesc oameni care se plang sau arata bucuria de a munci in Germania .
- am vrut sa cunosc si opinia altora,mai ales a voastra.
- sper ca nu am jignit pe nimeni.
- poate intr-o viitoare delegatie in Germania,vom avea ocazia sa ne cunoastem la o bere(germana)si atunci ai sa te convingi ca nu ma dau "rotund "si o sa discutam mai multe despre acest subiect.
toate cele bune de aici din Romania!
slakje spune:
Draga LiviuJuristu' dupa cum vezi subiectul asta se numeste VIATZA IN GERMANIA.Asa ca nu vad de ce te simtzi tu obligat sa vii aici sa-tzi tii discursurile, sterge-ti balele de la gura si vezi-ti de meseria ta banoasa si viatza implinita pe toate planurile din Romania, si lasa oamenii sa-si continue subiectul in mod civilizat.
Nu intereseaza pe nimeni scolile matale.Altele sunt lucrurile importante in viatza.
quote:
Originally posted by liviujuristul
GUESTUS
stimate prietene,(daca imi permiti)
- de lucrat lucrezi daca poti,ai unde si vrei sa o faci cu adevarat.
- nu este cazul sa enumar acum scolile absolvite,ar fi lipsa de modestie a mea fata de membrii forumului,dar te asigur ca am destula pregatire ptr.a reusi dincolo;mai ales ca la anii mei dorinta de munca este mare.nu este cazul, in acest cadru sa ne luam la intrecere in studii.
- nu generalizez,nu condamn pe nimeni,nu ironizez pe nimeni.
- a fost si este o constatare de a mea .zilnic intalnesc oameni care se plang sau arata bucuria de a munci in Germania .
- am vrut sa cunosc si opinia altora,mai ales a voastra.
- sper ca nu am jignit pe nimeni.
- poate intr-o viitoare delegatie in Germania,vom avea ocazia sa ne cunoastem la o bere(germana)si atunci ai sa te convingi ca nu ma dau "rotund "si o sa discutam mai multe despre acest subiect.
toate cele bune de aici din Romania!
liviujuristul spune:
LILANDA
- te rog frumos,citeste ce i-am raspuns lui Guestos.este raspunsul ptr.prima ta nelamurire.
- referitor la admitere,se sustine examen si la limba romana pe langa altele.
-in ceea ce priveste respectarea normelor gramaticale,hai sa fim seriosi.cand esti pe net ,cine sta sa analizeze frazele sau propozitiile sau daca pui virgula unde trebuie...dorinta de a comunica cat mai repede pe net te face sa lasi la o parte aceste lucruri.esti de acord?fac parte si dintr-un forum italian de specialitate.acolo comunicam cam asa:/pen..infr.vz ca s prm czul celi
nn-//imigr comu.servus.
-daca as comunica cu voi,cred ca m-ati face nebun.
-nu m-a suparat nimeni;imi place cand un subiect de genul "mai de sus"trezeste"LUPTE".inseamna ca fiecare are o opinie,judeca problema si ajunge la concluzia ca este...
multumesc pentru atentie
salutari din Romania!
osolita spune:
quote:
Originally posted by peca
de ex. pt. ZMP este un curs de 15 intalniri(cel putin la noi la VHS) din care daca ai lipsit de 3 ori nu mai ai voie sa te prezinti la examen....primesti o hartie pe care iti scrie de cate ori ai fost si cu hartia in mana te duci la examen.
Eu n-am facut nici un curs pregatitor pentru ZMP, nu mi-a zis nimeni de asa ceva, m-am inscris la examen si l-am dat fara sa-mi ceara nimeni nici o dovada ca as fi facut vreodata cursuri de germana.
Cate bordeie atatea "obicee"!
liviujuristul spune:
roxanaK
-multumesc ptr.mesaj.
-am 31 de ani,chiar asa batran nu sunt.
citeste te rog ce i-am scris lui GUESTOS si poate ai sa intelegi...
-de facut am ce face ;dar sunt in concediu ultimele zile pe anul asta ,am venit de la mare,mi-am luat alta casa,mi-am instalat net-ul din nou si am zis sa mai"conversez","sa navighez".
-de publicitate nici vorba mai ales "ieftina",pur si simplu am raspuns unuia,nu cred ca intereseaza pe cineva cine sunt sau cine sunteti,corect?m-a fortat,i-am raspuns...
-nu sunt suparat deloc.a fost un simplu subiect,care a cerut o discutie simpla.dar asta este adevarul:cred ca multi au fost "rascoliti"de neimpliniri si atunci...imi pare rau.
multumesc ptr.parerea ta, iti doresc toate cele bune si succes!
slakje spune:
No bine, ai zis ce-ai avut de zis, noi viitoarele mamici si mamicile de pe forum iti multzumim pentru contributzie, inca odata subiectul se numeste "Viatza in Germania" , tu traiesti in Romania, nu vad de ce trebuie sa tulburi tu apele aici.
In rest multe succese!
Daca nu ai batiste potzi folosi si servetzele igienice, 3 mii pachetu am vazut in primavara in Romania.
Succese!
quote:
Originally posted by liviujuristul
roxanaK
-multumesc ptr.mesaj.
-am 31 de ani,chiar asa batran nu sunt.
citeste te rog ce i-am scris lui GUESTOS si poate ai sa intelegi...
-de facut am ce face ;dar sunt in concediu ultimele zile pe anul asta ,am venit de la mare,mi-am luat alta casa,mi-am instalat net-ul din nou si am zis sa mai"conversez","sa navighez".
-de publicitate nici vorba mai ales "ieftina",pur si simplu am raspuns unuia,nu cred ca intereseaza pe cineva cine sunt sau cine sunteti,corect?m-a fortat,i-am raspuns...
-nu sunt suparat deloc.a fost un simplu subiect,care a cerut o discutie simpla.dar asta este adevarul:cred ca multi au fost "rascoliti"de neimpliniri si atunci...imi pare rau.
multumesc ptr.parerea ta, iti doresc toate cele bune si succes!
liviujuristul spune:
"draga"SLAKJE
ce decenta in exprimare!!!
fiecare este liber sa discute,opinia...
te-a suparat ceva ,te-a rascolit dorul de casa,te simti neimplinita???
fii calma si respectuasa,"BALE" poate au aia pe acolo pe unde esti ; esti satula sa le mai stergi,asta e.
consulta un psiholog.e la moda si poate te regasesti.
e greu sa abordezi un subiect cand stii ca te-ai "fript".
iti doresc succes!
p.s. ce "invarti"pe acolo??? subiectul este inchis;scopul este indeplinit.daca vrei ne mai "auzim...