calculul concediul prenatal si postnatal

calculul concediul prenatal si postnatal | Autor: acidutu

Link direct la acest mesaj

Draga Marius,
Sunt o bunica ,la al doilea nepot, sper in luna noiembrie.Sunt contabila si tin evidenta la firma noastra unde este angajata si fiica mea ce urmeaza sa nasca. Lamureste-ne daca si ginerele meu poate lua concediu de ingrijirea copilului de 2 ani, el fiind angajat in cadrul armatei ca sergent la Constanta. Daca da, ce trebuie sa faca? Daca nu, cum sa fac statul de plata pt.fiica mea, sau daca nu ai timp trimite-ma la documentul legal din care sa iau notite : nr.zile, ce se impoziteaza, ce se depune la Casa de Pensii, si tot ce trebuie. Eu am mai citit mesaje dar fiecare are specificul lui. Te rog din suflet, cind ai timp. Cu prietenie, Gabriela.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La mai mare!
Ginerele poate sa beneficieze de concediu pt ingrijirea copilului minor (in acest caz se numeste concediu paternal) daca va avea cel putin 10 luni asigurate din ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului. Daca a fost angajat in acest an precedent nasterii copilului sau a fost somer sau orice forma legal recunoscuta de asigurarile de stat are dreptul sa solicite si sa i se acorde indemnizatia fixa de zprox. 6.5 mil lei brut (orientativ 6.1 milioane lei net sau in mana) in fiecare luna pana copilul va implini varsta de 2 ani sau pana la renuntare din partea tatalui in cazul de fata.
Daca cele de mai sus sunt indeplinite va fi suficienta depunerea unei cereri in acest sens la unitatea militara de care apartine - serviciul personal - salarizare alaturi de actele doveditoare prevazute de lege (certificatul de nastere origina+copie) al copilului, declaratie pre propria raspundere din partea mamei ca nu beneficiaza concomitent cu tatal de acesti bani si asa mai departe e suficient sa se adreseze serviciului de specialitate si i se vor solicita de acolo actele necesare.
In acest caz nu voi mai continua cu partea a doua. Daca va fi cazul reveniti cu intrebarea pt al doilea caz (cel al fiicei) si va voi spijini in mod concret in functie de situatia dvs. particulara.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput