Sfaturi pentru emigrare
Buna,recent mi s-a oferit oportunitatea de a emigra in state,vad ca sunteti multe fete din US asa ca v-as ruga sa-mi spuneti cum v-ati adaptat si daca este intradevar asa de greu cum se spune.Sincera sa fiu eu mor de groaza !!!
Raspunsuri
bibyrox spune:
Bravo Kaiva! Ferice de tine! Cum ai reusit? Te-a ajutat cineva sau... Cum? Sunt interesata si eu de aceea te intreb.
Pupici 
Roxxy
dante01 spune:
nu-s in state, dar parerea mea referitor la treaba asta e ca daca nu esti o persoana cu o capacitate mare de adaptare si un caracter puternic, o sa fie greu...
nu e cazul sa mori de frica, ia lucrurile incet si incearca sa vezi si plusuri si minusuri...vei zice ca minusuri nu prea pot fi, dar o sa vezi ca lipsa prietenilor e unul si desi ne mintim ca vb la telefon sau prin mail-uri, in weekenduri e cel mai greu fara prietenii aproape...
Kaiva spune:
Bibyrox,mi-am depus actele acum 5 ani,am familie acolo.a fost un timp lung de asteptare in care am tot venit si plecat.Culmea e ca acum cand e aproape gata totul m-am dezumflat complet....
Dante,ai dreptate nu stiu daca sunt adaptabila dar ceea ce stiu este ca imi vor lipsi prietenii,poate imi fac acolo?
Mirupati spune:
Totul suna ideal si frumos pina cind te trezesti ca de fapt chiar pleci. Si atunci incepi sa te gindesti la viata care o lasi in urma, prieteni, casa etc si sigur te cuprinde panica. Dar e normal, e frica de necunoscut, cred ca toti cei care am plecat am trecut prin asta. E bine sa stii ca vine acel moment.
Pe de alta parte, eu m-am bucurat nespus de acest nou inceput, de sansa rara de a putea pleca, de a incepe ceva nou.
Sigur ca a fost greu la inceput, dar cind eram mai chinuita ma gindeam la cita lume nu ar da orice sa fie in locul nostru si, mai mult, ma gindeam la cei care plecau pe vremea lui Ceausescu, trecind Dunarea inot sau frontiera cu Ungaria, lasind absolut totul in urma si luind-o de la zero.
ruxij spune:
Daca chiar vrei sa ai prieteni, iti vei putea face prieteni romani si aici. Si cu putin noroc. Eu cunosc romani care nici macar nu stiu engleza si traiesc complet (sau aproape) in comunitatea romaneasca (lucreaza unii la firmele altora etc.). Din ce vad eu in zona mea, s-au format prietenii destul de stranse, chefuri, nunti, botezuri si barfe, ca la mama acasa:))
Pe de alta parte, s-ar putea ca oricum sa nu te simti bine si sa vrei inapoi acasa, dar asta nu ai de unde sa o stii pana nu mergi sa vezi. Oricum, gandeste-te ca vii sa vezi si la o adica te poti oricand intoarce. Nu vinde nimic in Romania pana nu stii 100% ca ai vrea sa ramai in US.
ruxij