Uneori e rau sa ajuti pe cineva
Va scriu ca sa va spun ca-mi pare rau ca am ajutat cateva persoane de pe site-ul acesta si de pe alt site, spunandu-le despre prietena mea care le poate ajuta copiii.
Doua dintre ele au vorbit "de sus", chiar grosolan cu ea, ceea ce ma doare foarte tare.
Eu sunt de parere ca atunci cand cineva te poate ajuta in vreun fel, ai obligatia macar sa te porti civilizat.
Cine are urechi de auzit, sa auda!
Raspunsuri
rocsy spune:
Ai mare dreptate, si mie mi s-a intamplat de multe ori sa ajut persoane care m-au dezamagit ulterior, din relatiile de prietenie pe care le-am avut putine au ramas de lungul timpului , si asta nu pt ca nu as fi facut tot ce este posibil sa le mentin, dar asa sunt oamenii!
ankalaura spune:
Doamne Dumnezeule! Vorbesti despre cine cred eu ca vorbesti? In cazul asta, nu am cuvinte. Pe mine, doua persoane de pe acest site m-au ajutat cu adevarat, si una dintre ele ai fost tu.
Iar cine nu stie sa aprecieze un ajutor, nu inteleg de ce il mai cere! Sa le fie rusine!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
mamicaluitheo spune:
buna.
la ce te referi geut? fi mai explicita te rog.la asistenta care nu da sfaturi ci face reclama la produse?
ex. bioptron si altele?
iar daca da eu am raspuns la unul dintre subiectele ei si nu cred ca am luat-o pe sus.am spus pur si simplu de treaba cu mica publicitate, iar daca iarasi am gresit imi fac mea culpa, ok?
andreea
geut spune:
quote:
Originally posted by mamicaluitheo
buna.
la ce te referi geut? fi mai explicita te rog.la asistenta care nu da sfaturi ci face reclama la produse?
ex. bioptron si altele?
iar daca da eu am raspuns la unul dintre subiectele ei si nu cred ca am luat-o pe sus.am spus pur si simplu de treaba cu mica publicitate, iar daca iarasi am gresit imi fac mea culpa, ok?
andreea
Nu, Andreea, din pacate e vorba despre o persoana care nu are legatura cu siteul, o persoana absolut speciala, pe care o cunoaste si ankalaura, o persoana pe care nu are nimeni dreptul s-o jigneasca niciodata, si sunt foarte convinsa de ceea ce spun.
ana-oana spune:
Geut,
poate ca ar fi mai bine sa spui clar despre cine e vorba, pentru ca persoanele care au "vorbit de sus", "grosolan" sa se poate justifica! Poate au gresit! da-le o sansa de a se explica! sau macar sa-si ceara scuze!
pe de alta parte, chestii din astea iti pot lasa un gust amar si de multe ori, cand cineva chiar are nevoie de ajutor o sa te gandesti de doua ori inainte de a i-l acorda!
situatie care are oarecum tangenta: cersetor cu copil in brate intr-o intersectie, fara nici un handicap fizic, sotul meu i-a propus sa-l angajeze necalificat: sa care saci cu nisip, sa faca betoane etc, i-a spus salariul si ne-a privit de sus: "castig mult mai mult aici, cersind, fara sa ma spetesc!!!" De atunci nu mai dau nici un ban cersetorilor, cu toate ca unii poate chiar sunt amarati!
Imi pare rau ca pe siteul asta, care chiar mi se pare civilizat iar oamenii de bun simt se intampla asa ceva
Oana si Ana (25 oct. 2002) 
qsar spune:
Doamnelor,(subliniez!)
Exista chestiuni care se discuta in public si altele care se rezolva in mod discret, privat. Daca problema priveste comunitatea desprecopii atunci referirile aluzive de genul "doua persoane" (anonime?) nu-si au rostul. La asta foloseste mesageria privata. Daca este vorba de o discutie teoretica despre ajutor vs. (ne)recunostinta exemplul concret nu-si are rostul, si biblicul "cine are urechi de auzit..." suna cam razboinic.
Q
geut spune:
quote:
Originally posted by qsar
Doamnelor,(subliniez!)
Exista chestiuni care se discuta in public si altele care se rezolva in mod discret, privat. Daca problema priveste comunitatea desprecopii atunci referirile aluzive de genul "doua persoane" (anonime?) nu-si au rostul. La asta foloseste mesageria privata. Daca este vorba de o discutie teoretica despre ajutor vs. (ne)recunostinta exemplul concret nu-si are rostul, si biblicul "cine are urechi de auzit..." suna cam razboinic.
Q
Hai sa explic: nu mai tin minte cum se numea persoana la care ma refer, de-aceea am si spus "cine are urechi de auzit...", poate-si da seama sa nu mai repete ce-a facut.
Problema este ca eu nu mai pot ajuta si pe altcineva din cauza ei, pentru ca nu mai am curaj sa mai pun o vorba buna pentru persoane pe care nu le cunosc.
mariagi spune:
e pacat cand iti sta in putere sa ajuti pe altii sa nu o faci.sa stai cu frica ca iti vor insela increderea.
"iarta si vei iertat.ajuta din tot sufletul si vei fi rasplatit"
Maria
ankalaura spune:
Vedeti, este vorba de principiu, nu e nevoie sa se justifice nimeni. Oricum, poate ca scuzele ar fi tardive.
Este vorba despre faptul ca atunci cand copilul tau are o problema, de orice natura, atunci cand pe tine, parinte, te doare sufletul in continuu, cand NU POTI sa iti ajunti copilul, si speri ca intreband, cineva iti va raspunde, atunci cand nici macar NU INTELEGI ce se intampla cu el, ei bine, cand CINEVA TE AJUTA, trebuie sa ai respect. Macar pentru intentie. Daca nu crezi in ajutorul respectiv, nu-i nimic. Nu te obliga nimeni la nimic. Dar cand totusi apelezi la persoana respectiva, dar o faci "ca la piata", atunci se schimba lucrurile.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)