Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (42)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eliza, asa le contabilizam si eu, dar acu' am trecut de prag si ma gandesc mai in fatza...

Fetelor, de ieri dupa-amiaza bebe al meu misca intr-o veselie. Acum am aproape o ora de cand am ajuns la servici si el in toata aceasta ora a miscat continuu. Si nu usurel, ci destul de taricel. E un box acolo la mine in burtica ceva de speriat. L-am mangaiat, am zis ca poate e agitat si sa-l linistesc. De unde! El parca mai rau face... hi, hi, hi. Cred ca are o pasa buna si se zbenguie acolo ca pe camp. destu lde rar il tine agitatia atat de mult timp. O sa am un nazdravan de baietel.
Am fost la control azi, bebicu' e bine (150 batai/min), cu capul in jos, spatele spre dreapta si manutele si picioarele spre stanga. Uterul e un pic cam micut: pentru 27 sapt. jumate, iar noi avem 28 si 2 zile. Dar recupereaza el. Mi-a zis sa fiu atenta cu alimentatia chiar daca testul 2 de glicemie mi-a iesit bine. Am o usoara intoleranta la glucoza (s-a mirat si el pentru ca n-am antecedente in fam. si mai sunt si slabutza), dar mi-a zis sa-mi supraveghez un pic alimentatia de acum incolo (pentru mine in general, nu neaparat numai acum in sarcina). Mi-a dat formularele sa ma duc sa ma inregistrez la spital pentru nastere, trebuie sa completez formularu lsi apoi ma duc sa ma inscriu si om vedea cum ma programez pentru cursurile prenatale, turul maternitatii si breastfeeding classes. De-abia astept.

Nerabdatoare mai sunteti acum sa nasteti... eu cateodata am pareri de rau ca se va termina sarcina. E asa frumos cu bebe inauntru, e un sentiment super pentur mine.

Jasmine, asa il batusem si eu pe sotul meu la cap ca bebe de ce nu mai misca la fel de mult si la fel de intens si aceeasi senzatie cu burtica ce parea mai mica. Ti-am zis, a durat 10 zile la mine toata treaba: el misca, dar intensitatea si frecventa erau mai mici. Eu percepusem totul ca pe un regres al lui bebe (desi pana atunci miscarile erau in progres, adica in fiecare sapt. mai tare is mai des). Am citit undeva ca si daca e sa se intample, Doamne fereste, ceva, burta oricum nu se micsoreaza, e doar o impresie a noastra. Mintea ne joaca feste, sa stii, suntem foarte vulnerabile acum si cel mai mic gand ne poate panica peste masura. Du-te la un control sa-i asculti inimioara, nu trebuie neaparat sa faci eco. Doar sa-i asculti inimioara. Ai sa vezi ca ritmul normal al batailor inimii lui te va linisti. Atat timp cat inimioara lui bate regulat, clar si in limite normale, bebe e ok acolo. Poate a crescut el mai maricel si saculetul a ramas mai micut (nu a crescut pe masura) si el are ceva mai putin loc zilele astea si de-aia misca mai putin.
Simona, eu observasem incetinirea lui bebe inca inainte de a primi rezultatul la testul de glucoza si imi faceam si eu ceva ganduri legat de treaba asta. Dupa rezultat, mintea mea neobosita le-a leat pe amandoua si imi intrase in cap ca daca are legatura una cu alta? M-a linistit doctorul si a zis ca nu au legatura intre ele si ca daca bebe misca de cecl putin 10 ori intr-o zi atunci sa stau linistita, mi-a zis ceva ca in perioada asta (24-25 sapt.) nu stiu ce se dezvolta sau ceva de genul asta si e posibil sa avem efecte de genul asta. Mintea mea cand am vorbit cu el era prea incordata ca sa mai inteleg ce mi-a zis el atunci prin telefon. Dupa, m-am gandit si eu ca si Roserb ca poate bebe e cu fata catre spatele meu si miscarile fiind adanci (deci nu la suprafata) le simteam mai incete si mai rar (adica pierdeam din atentie o serie de miscari si le simteam doar pe cele mai puternice, desi mie mi se parea usoare).
Jasmine, daca nu te poti duce la medicul de fam. du-te frumusel la primul cabinet gineco ce-ti iese in cale, platesti o consultatie, dar macar dormi linistita la noapte...

Ionela, la spitalul la care voi naste eu regula e ca medicul care te supravegheaza in timpul sarcinii poate lejer sa nu fie medicul cu care nasti. Aici nasti cu cine e la spital in momentul in care ti-a venit sorocul. Ma rog, daca programezi nasterea, atunci poti aranja cu medicul tau sa fie tot el acolo. Insa iaci nu-s probleme ca nasti cu alt medic. Dosarul tau e cu tine, medicii sunt seriosi si nu tine nimeni cont ca ai fost sau nu pacienta lui pana atunci, ei isi practica meseria la fel. Am o vecina care a nascut acum 4 luni si a fost superincantata de asistente si de medic (altul decat cel ce-o urmarise). Ma rog, sunt alte conditii, alta mancare de peste aici fatza de Ro. eu sunt foarte linistita in privinta asta, nu-mi fac nici cea mai mica problema, dar gandindu-ma daca as fi fost in Ro, cred ca era o mare grija pentru mine cu cine nasc.

Simona, pe ce data ai ramas insarcinata? La mine conceptia a fost pe 9/10 feb. si acum am am 28 sapt. si 2 zile. Deci suntem pe aproape, poate tu esti chiar mai avansata. Poti sa iei datele mele ca un reper si sa estimezi la tine.

anne-marry, eu tendinta de constipare am avut mai degraba in trim. I si inceputul lui II. Faceam mai tare, dar constipata de-adevaratelea am fost doar de 3-4 ori. Insa dupa jumatea sarcinii am tins mai degraba catre cealata extrema. M-am stricat si eu la stomac de vreo cateva ori (prima data am si fost eu nechibzuita si am amestecat fructele cu laptele batut cu una cu alta si era normal). Deci, stai linistita ca nu esti singura. Tu ai facut o indigestie de se manifesta asa urat: crampe, varsaturi, diaree...

eveline, insanatosire grabnica, ai grija de tine si fereste-te sa bagi pumni de pastile in tine, chiar daca sunt permise in sarcina. Nici de evitata complet nu le poti evita ca deja e pneumonie si trebuie tratata....

28+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

try multumesc pt raspuns. chiar ma speriasem la inceput....dseara am sa pap paine prajita cu ceai de menta.

anne-marry 22 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumesc de incurajari...se pare ca am trecut pe amoxicilina, si mi s-a recomandat deasemenea calmotusin pt tuse. Faza durere e ca,,,calmotusinul nu se mai fabrica de multisor si nu prea mai are nimeni in stoc. Ceva similar care sa nu fie contraindicat in sarcina nu am gasit. Asa ca raman numai pe antibiotice, sperand ca daca am sa combat cauza, scap eu si de tuse.

Multumesc inca o data pt mesaje, de cate ori am sa mai pot am sa mai intru pe forum sa va dau de veste....bineinteles ca aceasta boala s-a lasat si cu un concediu medical, eu oricum de lunea care venea fiind in concediu de odihna. Asa ca pana pe 13 septembrie cam stau acasa.

Pentru cine era curioasa cum m-am capatuit cu boala, mai povestesc o data: m-a prins o ploicica, si pana la masina si pana acasa, am stat cu hainele jilave pe mine. Au urmat cateva zile de tuse (careia nu i-am dat mare importanta...aviz amatorilor...crezand ca e o "simpla tuse"). Abia cand am vazut ca nu mai trece si nu mai trece cu ceaiuri si altele...am ajuns si eu la doctor. Cam asta e...

Va pup pe toate si va urez numai sanatate.

Ana 24 sapt
DPN 4 dec - Dr. Irimie - Sp. Judetean Suceava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Hai ca m-am mai potolit.Ma linistisem un pic de azi de la pranz,citind raspunsurile voastre.Daca ziceti ca vi s-a intamplat si voua sa miste bebe mai putin,atunci e cazul sa nu ma mai agit atat.
In plus,acum mai pe seara a inceput si bebe sa dea semne ca e acolo si ca stie sa dea din picioruse.

Jasmine
25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ai vazut Jasmine, cand mami se calmeaza e si bebe veselutz...

28+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata tuturor
Eveline, fii cumintica si tine tratamentul, asta este, si eu am fost gripata la inceputul sarcinii...trebuie s-o patim toate intr-un fel sau altul. Daca asta e o consolare...
Anne Mary nu e bine nici asa, nici extrema cealalta, asculta-ma pe mine...eu uneori imi doresc sa ma stric un pic la stomac, le amesttec, le combin...dar degeaba.
Try,iubita, eu cred ca am ramas undeva intre 7-8 februarie....Dar nu sunt sigura-sigura pe data. Try de ce crezi ca dr mea a calculat 40 de sapt totusi, in loc de 38... si la fel si Iosup, care mi-a pus 6 nov DPN-ul, considerind ca bb e mai dezv cu o saptamina??? Asta ma contrariaza. Tu ce crezi?

Simona, 27 sapt.
DPN - 6 Nov., Dr Octavia Ciurel - Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Simona, eu cred cu tarie ca tu esti insarcinata in 29 de saptamani si de fapt esti cea mai avansata in sarcina dintre noi toate (alaturi de bits).
Iti spun asta pentru ca eu am ramas insarcinata pe 5 martie si sunt in 25 de saptamani. Tu vad ca ai ramas insarcinata cu fix o luna inainte, deci ai 29 de saptamani.

Eliza - 25 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Da Eliza, sincer asa cred si eu...la fel : cu tarie...
Am nevoie de o discutie serioasa cu Dr mea....Pentru ca e logic ca ceea ce mi-au spus ei (toti dr la care am fost pina acum) este virsta reala a bebelusului, corect?

Simona, 27 sapt.
DPN - 6 Nov., Dr Octavia Ciurel - Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

buna dimineta!

Simonel si eu cred ca esti in 29sapt.nu uita ca ecograful arata varsta lui bebe care e mai mica cu 2 sapt ca UM.asa ca asteapta-te si tu prin octombrie sa nasti.

octy 29 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

si inca o chestie:DPN-urile astea se calculeaza pt femeile cu ciclu normal de 28 zile.eu una niciodata nu am avut ciclu in a 28-a zi,ci mult mai devreme(24-25) asa ca tind sa cred ca am ramas insarcinata cam pe 6-7 februarie.in carti scrie ca o femeie cu un ciclu menstrual mai mic de 28 zile are fff multe sanse sa nasca mai repede de 40sapt.

octy 29 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput