Cum sa fiu o sotie buna??????

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by Tanaion

Fetelor, sa nu va mire ca 99% din marii creatori din toate domeniile sunt barbati,
..
Voi fetele care tineti casa bec bravo voua, reusiti sa gasiti placere in asta este extraordinar si pentru voi ca faceti un lucru atat de util cu drag si pentru familia voastra, dar nu-i dati ei sfaturi din acestea. Pur si simplu nu i se potrivesc, este altfel, e o artista, o visatoare.

Tana

Simultan si, in esenta, gandim similar.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by Tanaion

E ca si cum l-ati pune pe Mozart (fara sa pastrez proportiile) la varuit casa.

Mie asta mi-a placut!

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Da qsar, nu numai ca gandim la fel dar si in acelasi timp

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Atunci trebuie facute niste reprioritizari...Lasi naibii barbat, copil si casa si creezi visand cai verzi pe pereti...
In momentul in care Sabina s-a casatorit si, mai ales, a facut un copil, si-a asumat anumite resonsabilitati. Scurt...
Atata timp cat tot ceea ce vrea sotul ei este un pic de ajutor, mi se pare absurd sa-si riste casnicia pentru visatul cailor. E clar, stie si ea ca asa e, are nevoie doar de un imbold.
Ce se intampla in ziua in care nu are chef sa-i dea de mancare copilului ca lui ii este foame tocmai cand a aparut muza?
Sabina, ceea ce am scris mai sus nu este o jignire adusa tie. Tu esti constienta de ceea ce trebuie sa faci. Nu te pune nimeni sa trebaluiesti toata ziua in gospodarie, ajuta-ti sotul din cand in cand, arata-i ca sunteti o echipa. Familia este importanta pentru tine, nu o lasa pe ultimul loc.

Si daca ar fi sa ne luam dupa:
" Muzica o auzi si-n somn, literatura o "scrii" si cu ochii pe tavan, pictezi si-n gand..." atunci muzica o poti "scrie" si in timp ce aduni niste jucarii sau tai niste legume in supa, nu necesita o gandire atata de profunda(taiatul legumelor, I mean) incat sa nu te mai poti concentra pe nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

In momentul in care Sabina s-a casatorit si, mai ales, a facut un copil, si-a asumat anumite resonsabilitati. Scurt...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

Andrei

Ce ma enerveaza chestia cu "responsabilitati"....
Ca sa te bucuri de viatza trebuie sa le lasi deoparte si sa traiesti alaturi de familia ta fiecare clipa neumbrit de "responsabilitati"!!!!
Cum sa spun ca am "responsabilitati" fata de copilul si sotul meu????
Am SENTIMENTE dar nu responsabililtate!!!
De alea am la munca...
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

RESPONSABILITÁTE, responsabilități, s.f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele; răspundere. #9830; Funcție, sarcină de responsabil. – Din fr. responsabilité.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

quote:

Atunci trebuie facute niste reprioritizari...Lasi naibii barbat, copil si casa si creezi visand cai verzi pe pereti...
Atata timp cat tot ceea ce vrea sotul ei este un pic de ajutor, mi se pare absurd sa-si riste casnicia pentru visatul cailor. E clar, stie si ea ca asa e, are nevoie doar de un imbold.
Ce se intampla in ziua in care nu are chef sa-i dea de mancare copilului ca lui ii este foame tocmai cand a aparut muza?
Sabina, ceea ce am scris mai sus nu este o jignire adusa tie. Tu esti constienta de ceea ce trebuie sa faci. Nu te pune nimeni sa trebaluiesti toata ziua in gospodarie, ajuta-ti sotul din cand in cand, arata-i ca sunteti o echipa. Familia este importanta pentru tine, nu o lasa pe ultimul loc.

Si daca ar fi sa ne luam dupa:
" Muzica o auzi si-n somn, literatura o "scrii" si cu ochii pe tavan, pictezi si-n gand..." atunci muzica o poti "scrie" si in timp ce aduni niste jucarii sau tai niste legume in supa, nu necesita o gandire atata de profunda(taiatul legumelor, I mean) incat sa nu te mai poti concentra pe nimic altceva.

Andrei

Subscriu Dana, foarte bine spus! Si sunt sigura ca Sabina va gasi ajutor si incurajare in toate mesajele binevoitoare si serioase.
P.S. eu personal nu cred ca Nadia1976 are vreo problema, am inteles exact ce a vrut ea sa spuna si sunt de acord cu ea.Nu stiu daca faza cu tratarea la consilier era pe bune sau doar ca sa raspunda si ea la misto celor care ridica lenea la rang de virtute.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:

Hai mai, lasa-ti-le naibii de bacterii si de discutii sterile care nu au de a face cu problemele Sabinei. Ce va tot legati de Nadia...Doar spune clar ca merge la consilier sa-si rezolve problema legata de obsesia pentru bacterii si alte cele...Nadia are o problema(obsesia e o boala) si incearca sa o rezolve, voi insa o intaratati si mai mult contrazicand-o atata...
gsar, . Am citit si eu replica respectiva si mi-a placut. Si m-am mirat de diferentele intre teorie si practica .

Andrei

Da` nadia ce se tot leaga de noi? Glumesc. Cin` se leaga dom`le de nadia? ei ii place sa faca casa bec si se simte bine asa! So what?
si mai cred e util sa combati idei (vezi unde s-a ajuns cu subiectul sabinei... dar asa e pe un forum, na!) in felul asta ambele tabere au de invatat. (mai pun si eu mana pe-o carpa he he).. si poate o lasa si nadia mai moale cu aspiratorul.

unde scrie ca nadia are o problema? mie asta mi-a scapat ca altfel n-o mai lungeam atata.

ps in legatura cu intrebarile sabinei mi-am spus deja parerea.

Ma duc ca am treaba

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by 2girlsmum

[quote]Originally posted by dpintilie

P.S. eu personal nu cred ca Nadia1976 are vreo problema, am inteles exact ce a vrut ea sa spuna si sunt de acord cu ea.Nu stiu daca faza cu tratarea la consilier era pe bune sau doar ca sa raspunda si ea la misto celor care ridica lenea la rang de virtute.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Asa cred si eu.

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Asta e punctul tau de vedere... Ei, uite ca eu am si sentimente si responsabilitati. Asta e...Chiar daca nu intotdeaua am chef sa fac nu stiu ce, stiu ca e responsabilitatea mea sa o fac. Si cum ma ajuta si sotul meu, ca doar si el are responsabilitati si sentimente, totul este mult mai usor.
Sfatul tau ar fi ca Sabina sa stea ca si inainte, sa mediteze la nemurirea sufletului in timp ce sotul ei aduna tot mai multa frustrare pentru ca desi ar avea nevoie doar de putin ajutor din partea sotiei sale, ea nu binevoieste sa il ofere ca e ocupata cu visatul. Si uite asa, din iubirea mare care inca exista intre ei, se va ajunge la certuri zilnice, la tot mai multe neintelegeri...Si atunci cu siguranta Sabina va avea linistea sufleteasca, care sa ii permita sa isi manifeste talentul. Bun sfat...

Mergi la inceput