Cum sa fiu o sotie buna??????

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu siu de ce nu doarme fata....nu e ca nu doarme, ci ca se scoala dupa biberon( in loc de tzitzica....)si dupa ce i-l dau readoarme.dar cateodata se intampla si de 4 ori pe noapte, chiar daca doar 2 minute de fiecare data.Daca nu-i dau bibe incearca ca adoarma, dar nu reuseste , se zvarcoleste cu degetul in gura ore la rand intre somn si stare de veghe.
Sotul mi-a propus sa doarma cu ea, insa eu n-am acceptat tocmai pt. ca el sa fie odihnit in timpul zilei.Dar poate ca acuma am sa-l las, pt. ca atuinci cand a dormit era doar cu el.Poate ca sofia ma simte pe mine prea ingrijorata.
N-am zis de la inceput pt. ca sunt sigura camai sunt fete care nu dorm, dar nu devin lenese din cauza asta.se pare insa ca pe mine m-a cam ajuns......
La noi in casa e complicat pt. ca avem f. multe lucruri, adica mobile, mostenite, sunt frumoase, de colectie, si chiar daca am vrea sa le vindem nu luam mare lucru pe ele, am incercat.de aceea uneori dezordinea devine greu de dezamorsat cu Sofia alaturi care "demoleaza" ce-am facut eu cu un minut inainte....
Iar ea nu se culca pana pe la 10-11 asa ca mi-e cam greu sa fac ordine la ea in camera la ora aia....
Tot cand e ea plecata e mai simplu.
Va pup!
Adina Iulia...........

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Am uitat sa-i raspund lui Lily...nu sunt balanta, sunt leoaica....

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Buna!
Sunt in Bucuresti singura, am lasat copilul si sotul la munte pt. 2 zile ca sa pregatesc mersul la mare...asa ca am sa incerc sa organizez un pic si casa, mai ales ca maine vine femeia.
Vreau sa va multumesc la toate,mai ales la cele care m-au criticat si un pupic foarte dulce pt. cele care n-au fost asa de drastice....
daca mai am probleme ....va mai scriu!
Accept in continuare orice sfat!
Cu mult drag,

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Buna!
Sunt in Bucuresti singura, am lasat copilul si sotul la munte pt. 2 zile ca sa pregatesc mersul la mare...asa ca am sa incerc sa organizez un pic si casa, mai ales ca maine vine femeia.

Sabina & Sofia Galagia

E un inceput bun! Trebuie sa-i arati ca iti pasa ca el se oboseste sa le faca pe toate, ca sa iti fie mai comod tie, astfel se va simti iubit de tine. Incerca sa te schimbi, nu cred ca face careva treaba in casa cu foarte mare placere, insa este necesar sa ne ajutam in casnicie in mod egal, ca si facutul copilului:) adica conceptia lui...(exceptand faptul ca femeia face cam 80% din copil, daca ne gandim la cele 9 luni si la nastere). Multa bafta si gandeste-te din cand in cand si la sotul tau, nu numai la tine!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemone spune:

Sabina, nu stiu daca mai e de actualitate acest subiect.
Ideea e ca pentru a fi fericita trebuie sa faci numai ceea ce iti place.
Stiu ca oboseala te face sa nu mai fii buna de absolut nimic, nici de compus nici de facut curatenie. Asa ca prioritatea ta e sa gasesti o solutie ca sa nu mai fii obosita. Organizarea pe care trebuie sa ti-o faci in viata trebuie sa includa neaparat 8 ore de somn.
Tu singura spuneai ca daca nu compui te simti iritata si intr-o stare de nervozitate. Asa ca gaseste solutii ca sa poti compune in liniste, daca nu poti acasa, in alta parte, undeva unde sa nu te bata nimeni la cap. Iar dupa ce compui, fie si numai cateva randuri, o sa te simti mai multumita de tine, de altfel e si normal, ca doar ai realizat ceva pe ziua respectiva si o sa gasesti putere sa te ocupi si de Sofia si de curatenia in casa.
In privinta curateniei, nu trebuie sa faci totul. gandeste-te la cateva lucruri marunte pe care ai putea sa le faci zi de zi. Sotul tau o sa fie multumit ca o sa ii preiei din responsabilitati ( de altfel nici nu cred ca se asteapta sa faci prea mult).
Nu o sa fie usor la inceput, poate nu o sa gasesti solutiile potrivite din prima, dar niciodata si pentru nimic in lume sa nu renunti sa faci ceea ce iti face tie placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpic spune:

Intr-un final m-am gandit sa intervin si eu.
Din ce am citit eu Sabina este genul de femeie care incearca sa le faca pe toate in viatza ei(atat cariera cat si familia).Dupa parerea mea este o femeie de admirat si nu una de criticat.
Sincer vorbind cate dintre noi sunt in 'pielea ei".Cate dintre noi au o munca care cere efort intelectual acasa, prin preajma unui copil mic(ca mult mai usor este sa mergi la servici unde uiti de ce misca prin casa si iti vezi de treaba ta)care pe deasupra nici nu doarme noaptea ,doi barbati si o casa de intretinut?????
Din punctul meu de vedere este destul de greu .
Si cu toate astea ea nu zice "e asta este"si isi pune intrebari cum sa faca sa fie mai bine.Ii pasa si asta este un lucru mare.Ii pasa absolut de toate si incearca sa fie si ea fericita si familia ei.

Sabina eu iti urez sa iti dea Dumnezeu multa putere si sanatate(ca vointza ai) si cu timpul,incet,incet ai sa le rezolvi pe toate.
Tu si familia ta sa fiti fericiti si sa va intelegeti ca restul lumii nu conteaza.

Mergi la inceput

Dragele mele, daca tot a reaparut subiectul,sa va zic ultimele noutati.
Dupa cateva saptamani de relativa ordine, s-a intamplat necazul cu bunicul( a murit tocmai cand au fost ai mei in tara), iar totul s-a dat din nou peste cap mai ales ca a inceput scoala...si sotul a fost mult plecat.
Colac peste pupaza Sofia a racit, nu grav dar destul cat sa-mi dea mie si sa nu mai fiu buna de nimic, iar compozitia nu asteapta, pana la 15 oct. trebuie sa fie gata.
Azi sunt deja mai sanatoasa si m-am reapucat de ordine( e destul de bine) mai ales ca slava Domnului, maine vine femeia la curatenie( n-a mai fost de o luna, de, finantele...)
Insa sotul meu are mai multe ore ca anul trecut acuma....si avem orare tampite rau de tot, fara bona nu cred ca fac fata.Si aici intervine problema...nu vrea sa luam bona!! Se impotriveste categoric, desi el oboseste f. rau daca are toata ziua grihja de Sofia, sau chiar daca stau eu cu ea pana pe la 5, 6, si ma duc sa lucrez dupa aia, el oricum e dupa o zi de predat si e nasol.Pt cele care nu stiu, sotul mei e trecut de prima tinerete, dar vrea sa le faca pe toate...nu se menajeaza.
In orice caz, am reusit cumva sa ma mai ordonez, dar compozitia a avut de suferit.Ramane sa ma energize si mai tare...
va pup dulce.
PS. Cum sa-l conving sa luam bona? Si sa-si ia pilulele de tensiune...ca ma dispera, azi dim. a avut 17.E f. grav.

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Pai, spune-ne mai intai de ce nu vrea bona. Care sunt argumentele lui?

Mergi la inceput

Ii e teama de amestec in viata si educatia Sofiei, mai ales ca noi nu suntem genul care sa stim sa comandam.Femeia de la curatenie vine de peste 10 ani si e sora celei care venea de 30 de ani....in picioarele goale si facuta"om " de o prietena de familie care ne-a recomandat-o.Deci e cu totul alta relatie.
Dar o bona e o persoana straina...mai ales ca am vazut cele mai grozave bone venind acasa cu copii care au cazut din leagan etc.
Are prea multe scrupule de genul asta.ca se baga in viata noastra e cel mai important.
Of..

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sa-i multumesti lui Dumnezeu ca ti-a dat un sot intelegator dar vezi ca totul are o limita. Sa nu se umple sacul si sa regreti. Fa si tu ceva , macar fate ca faci cand face si el, incearca de dragul familiei.
Il inteleg pe sotul tau ca la mine e invers si stiu cat de greu este la un ap. cu 4 camere, piata, copil cu probleme si seara pic franta. Ca femee ar trebui sa mai urnesti si tu ceva.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput