Cadouri pentru strainatate - help pls
Sunt intr-o mare dilema legata de cadourile pentru niste prieteni din Germania, la care voi sta 3 saptamani. Voi cam ce cadouri duceti prietenilor din strainatate? Aceeasi intrebare se adreseaza si romanilor stabiliti in strainatate: ce v-ar placea sa primiti din Romania, dupa ce tanjiti?
Trebuie sa tin cont si de faptul ca nu sunt mari amatori de artizanat si, in al doilea rand, merg cu avionul, deci nu pot lua cadouri prea voluminoase. Voi lua sigur cel putin 2 sticle de vin, alb si rosu si, daca voi gasi, niste branza de burduf in coaja de brad. Alte sugestii????
Raspunsuri
geliza spune:
eu am cumparat pentru niste prieteni din Canada si SUA obiecte de artizanat (farfurii din ceramica de horezu, niste obiecte decorative pe care scrie romania)...dar ei sunt amatori de artizanaturi....si DVD-urile cu Toma Caragiu si Amza Pelea, niste cd-uri cu muzica romaneasca...o carte cu povesti pentru un copil...tzuica...
mai are cineva idei?
Eliza si Mara (24.01.2002)
ariadne spune:
Candy,
intreaba-i pur si simplu!!!!
eu spre ex.am nevoie tot timpul de forfecuta pt.pielite, banal, insa zau ca sunt cea mai fericita cand prietenii imi trimit!
stiu ca nu te-am ajutat, insa cred ca ideal este sa-i intrebi.
Candy spune:
Ariadne, varianta cu intrebatul am incercat-o prima data, dar fara nici un spor. Sunt prea draguti sa-mi ceara ceva, asa ca am primit doar reactii de genul: "Nu ne trebuie nimic, stai linistita, nu-ti cheltui banii cu noi, noi ne bucuram sa te avem aici... etc. Dar oricum sa stea cineva pe capul tau 3 saptamani e totusi un oarecare deranj, ca sa nu mai zic de cheltuiala, si chiar as vrea sa le ofer ceva care sa le faca placere si trebuinta...
Candy spune:
Ah, am uitat sa fac o precizare importanta - si anume ca ei sunt sasi plecati din Ro, deci artizanatul romanesc si muzica romaneasca nu-i atinge in mod deosebit la "coarda sensibila".
Oana_B spune:
Daca-s sasi poate nu s-ar supara de niscai tuica, branza si slanina
. Romanii care pleaca de aici in Romania se intorc in valize cu tuica si branza, cu slanina nu dau voie americanii, aia de la aeroport imediat intreaba de "slanina" ca stiu si cum ii zice
. Si invers, romanilor care vin in vizita la fel, aduc tuica si branza.
Poate si ceva artizanat sa le duci, nu vesnicele stergare rosii, eventual rachita impletita, lut, ceva cioplit in lemn.
Oana_B
mariaangeli_que spune:
Chiar daca radeti eu va zic ca tare ma mai bucur cand imi aduce cineva socata din tara,mama ce imi place,mai imi place sa imi aduca dulceata de macese ,ca aici nu este,branza de vaca (nici de-asta nu se gaseste),boia,vegeta,pateu(ca al italienilor ,e tragic)si rahatul ma bucura,mai fac cate un cozonac cu rahat,sant anumite chesti banale care ma bucurapt. ca regasesc gusturile mele,intreaba pe fetele din Germania ce alimente nu se gasesc pe acolosi aia duci,dar sa stii ca si o sticla de vin romanesc ii va bucura
Andrada spune:
Daca n-au plecat de mult si si-au pastrat placerea de a citi romaneste eu le-as duce carti. De fiecare data plec cu geamantanul plin, primesc prin posta, curieri..etc si tot n-am destule,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
danaA spune:
vin si eu cu o sugestie. Poate le-ar placea o icoana pe sticla sau nu numai pe sticla, dar sa fie frumos lucrata. Eu am primit din tara si m-am bucurat de ele.
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan
slakje spune:
Daca ai veni la mine te-as ruga sa-mi aduci niste branzica telemea si poate o bucatzica de slanina afumata, sa mananc cu paine si ceapa(si in Romania nu as fii mancat niciodata asa ceva
), asa am eu o pofta mare acum.
Asta de mancat.
In rest eu zic ca le potzi lua o icoana frumoasa pe sticla,sunt foarte frumoase si foarte apreciate, doar ca trebuie sa fii atenta sa ceri hartie de unde cumperi icoana(o chitantza)si mi se pare ca mai ai nevoie de ceva hartii ca sa o potzi scoate din tzara si sa nu iti faca probleme la vama.Nu stiu exact cum se procedeaza dar pe noi de fiecare data ne-au intrebat daca avem icoane sau tablouri valoroase la vama.
.Nu aveam dar si eu vreau sa-mi aduc de acasa niste tablouri si chiar niste icoane si nu stiu exact cum se procedeaza.
saphir spune:
Poate nu te ajuta mesajul meu, dar iti spun ca eu tocmai am primit din tara dulceata de cirese amare, nuci si capsuni, delikat si bors magic
, visinata, cornata, vin rosu, salam de Sibiu
-apropo de asta, nu mai e salamul de Sibiu ce-a fost- si branza de burduf. Ah...si o carte "de suflet".
Orice altceva daca mi-ar fi trimis, nu m-ar fi incantat, cum m-am bucurat de "nimicurile" acestea care se gasesc numai acasa.
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre