Ne pierdem drepturile???

Ne pierdem drepturile??? | Autor: adi tati fericit

Link direct la acest mesaj

Suntem printre putinii care au reusit sa obtina de la Casa de Pensii pensie suplimentara pentru cresterea copilului (iulie 2003). Este o realizare, luam lunar 15 milioane.
Sotia nu lucreaza, dar ar vrea sa se angajeze si atunci intru eu in CIC (Luana are 11 luni). Dar cum ramane cu aceasta pensie suplimentara? O putem pierde?
Stiti ceva despre acest lucru?

Multumesc anticipat,
Adi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madis spune:

In baza carei legi ati obtinut acea pensie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi tati fericit spune:

Cred ca este si acum in vigoare legea (Legea 19, nu sunt sigur), dar acum s-a marit perioada de cotizare, de la 6 luni (cat am cotizat noi) la 10 luni, ceea ce este imposibil de dus la capat contractul pentru ca nu trebuie sa se nasca copilul inainte de implinirea contractului (adica 10 luni).
Noi l-am prins cu 6 luni, iar contractul l-am facut cand sotia era deja insarcinata si am platit banii la sfarsitul aceste perioade, inainte de a se naste fetita.
A mers.

Adi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ADI

Tu ai luat cele 15 milioane lei in toate cele 11 luni?????

Mergi la inceput

Da. Da. Da.
Si o sa-i mai luam pana la implinirea a 2 ani ai fetitei.
Banii ne vin de la Trezorerie si ni aduce lunar postarita.
Acest lucru functioneaza, numai ca “milogutii” au marit perioada de cotizare. Acum trebuie sa faci contractul si apoi sa te apuci sa “muncesti”. Daca nu iese nimic, contractul se reziliaza de drept.

Adi.

P.S. Daca doriti, va spun “filmul” si ce am facut eu pentru acest drept suplimentar .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Adrian,

Poti sa spui cam ce salariu avea sotia ta inainte sa nasca?

Mergi la inceput

Sotia lucra pe perioada determinata , de 1 an (august 2003 - august 2004), in justitie. Fiind debutanta, avea 3 milioane.
Un alt noroc, ca sa-i spun asa, este ca fetita (care a fost “programata”) s-a nascut pe 22 august 2004 (vineri), iar pe 25 (luni) i-a incetat contractul de munca sotiei. Deci am prins si 85% pentru CIC, bani pe care ni da tot Casa de Pensii, cumulati cu ceilalti.

Adi.

Mergi la inceput

Rectific: (august 2002 - august 2003).
Graba.

Adi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Adi, asigurarea suplimentara a incheiat-o sotia ta. In clipa in care intrerupe concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani, nu va mai primi indemnizatia aferenta, prin urmare nu va beneficia nici de indemnizatia suplimentara.
Daca tu vei intra in CIC, in conditiile in care indeplinesti conditiile legale, vei primi aproximativ 6.1 milioane lei ca indemnizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madis spune:

Adi, cred ca mai multe persoane ar fi interesate sa afle "filmul" obtinerii pensiei suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

"Pensia suplimentara" cred ca este acel contract pentru completarea venitului asigurat. Acesta se facea (dar nu se mai face) pentru a completa venitul asigurat pe care-l aveai de la locul de munca, pana la limita stabilita prin lege (pe vremea aceea 3 salarii medii pe economie). Dupa o perioada de cotizare, cand intrai in concediu de crestere copil, primeai 85% din suma aceea maxima asigurata.

Daca va amintiti, a fost un mare scandal. O "scapare" a legii 19 permitea acesta miscare - legala in fond. Cand s-au inmultit aceste contracte, s-au prins si autoritatile ca oamenii cotizau cate 6 luni si apoi primeau vreme de 2 ani, adica isi recuperau ffff bine "investitia". Era posibil, pt ca puteai sa faci acest contract cand sarcina avea pana la 3 luni. Apoi au schimbat perioada la 10 luni (deci cand inca nu era sarcina), si multi au ramas cu banii dati.

Dar mai bine sa povesteasca cei care stiu mai bine, ce ma tot bag eu ca musca-n lapte

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput