info diabet

info diabet | Autor: pyc

Link direct la acest mesaj

daca sunteti in cautare de informatii despre diabet si sarcina, va stau la dispozitie cu raspunsuri. eu medic rezident diabetologie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

Bine ai venit pe forum pyc si multumiri pentru ajutor.
Se pare ca sunt prima care vine cu mici intrebari.
Sotul meu a fost diagnosticat saptamana trecuta cu diabet de gradulI, spune-mi te rog cat de grav este si care sunt sansele sa revenim la "normal".
Medicul de familie ne-a spus clar ca primordiala este dieta si sportul, sotul meu fiind intr-adevar supraponderal acum.
Pe 10august mergem impreuna intr-o clinica de specialitate la "scolarizare", pana atunci insa ne tot contrazicem pe tema alimente.
Care sunt regulile elementare???(zahar, dulciuri, paste, cartofi, paine alba stim ca sunt pa din meniu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Bine ai venit la ,pyc!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

[quote]Originally posted by ariadne
servus
spui ca sotul tau are diabet de tip 1...adica are o lipsa de insulina aproape totala (90% deficit in momentul diagnosticului) iar tratamentul este aportul de insulina din afara corpului, prin injectii. deci tratamentul principal e insulina si nu regimul neaparat sau activitatea fizica. dupa ce va invata sa adapteze corect dozele de insulina, va stii sa-si calculeze doza in functie de ce mananca, avand astfel o viata practic normala. mai e important sa stiti ca diabetul de tip 1 nu se transmite copiilor decat intr-un procent fff redus, iar probabilitatea ca acestia sa faca boala nu e mai mare decat la alti copii.

sigur e un diabet de tip 1 insa? adica are ca tratament insulina in mai multe injectii pe zi...sau e de tip 2..adica cu tablete?? mai ales ca spui si ca e supraponderal...diabetul de tip 2 este practic o alta boala, in care tratamentul principal este alimentatia si activitatea fizica, medicamentele sau insulina fiind pe palnul secundar.

sa-mi scrii exact ce fel de diabet are, ca sa stiu ce sa-ti zic exact.

oricum partea buna e ca daca reuseste sa-si mentina glicemiile intre 0,8 g/l si 1,2 g/l dimineata pe nemancate si sub 1,4 g/l la 2 ore dupa mancare...ceea ce corespunde unei hemoglobine glicozilate de sub 7%...atunci speranta de viata e identica cu cea a unei persoane fara diabet si nu va face nici una dintre teribilele complicatii ale bolii.

diabetul este un factor de risc cardiovascular important, de aceea este absolut necesar sa inlature oricare alt factor de risc existent..prin eforturi personale sau prin medicamente cand e necesar: fumatul, supraponderea, sedentaritatea, hipertensiunea arteriala, grasimile(colesterolul).

este bine sa ajunga la o greutate ideala, pe care o poti calcula folosind formula greutatea in kg supra inaltimea la patrat in metri...G/I2...trebuie sa fie sub 25! 25-30 este supraponderal, 30-35 obezitate gradul 1, 35-40 obezitate gradul 2 si peste 40 obezitate gradul 3 sau morbida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Ohhh, mi-am facut si eu calculul dupa formula data, mi-a iesit 29.08!!! Nu cred ca am nimic de-a face cu diabetul la ora actuala(sper), desi in timpul sarcinii am avut aproape in permanenta glicozurie destul de accentuata. A fost o sarcina destul de grea (la propriu) fiind gemeni, in care am pus peste 30 kg.Acum problema este ca indiferent ce as face (mancat odata pe zi, regim discociat, Montignac, tot ce vrei- e drept fiecare incercare m-a tinut intre 2-3 zile!)nu mai reusesc sa dau nici un gram jos, cantarul a intepenit la cifra respectiva.
Stiu ca este un pic off topic, dar cred ca mai multi ar fi interesati, nu ai putea draga Pyc sa ne indrumi un pic cum sa ajungem la acel egal sau mai mic de 25! Daca crezi ca e bine sa ramana acest topic numai pentru cei care au probleme strict legate de diabet, atunci poate poti posta ceva la Femina, ma refer la o solutie pentru slabit, ca sa nu o numesc cura de slabire cu efecte miraculoase! Te rog mult!

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

pyc sorry, din graba am scris diabet gr.1, nu este adevarat, este de gradul 2, m-am speriat realmente cand am inceput sa-ti citesc raspunsul si dupa aceea am vazut ce tampenie am scris.
tocmai am primit dimineata pe fax de la medic rezult.de la labor, nu este tocmai imbucurator,glucoze- 205,cholesterol este 141( cred ca aici nu este o problema), ma rog luni dimineata este la cabinet.
am inteles ca momentan nu va medicamente.
anul trecut in ianuarie sotul meu a avut un infarct miocardic destul de sever , i sa implantat dupa aceea un deffibrilator, a luat in greutate destul de mult si in scurt timp, ajungand la 118kg( defapt este inalt-190cm, insa tot este supraponderal).
fumatul nu mai intra in discutie(a renuntat cu doua saptamani inainte de infarct) , alcool nici atat.
din pacate mancarea....
problema este ca orice activitate sportiva trebuie facuta cu mare precautie....
am inceput insa impreuna sa iesim cu bicicletele, mergem la bazin etc.
spune-mi te rog, exista riscul ca fetita noastra sa aive si ea probleme la un moment dat??????
mama sotului meu este deja dependenta de insulina, de multi ani, in urma unui cancer.
sunt total nauca la ora aceasta...

Multumesc inca o data!!!!

Mergi la inceput