Mamici de Ianuarie-Februarie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Alina, din ce spui tu s-ar putea sa fie vorba de o infectie urinara. Pentru asta ar trebui sa iti faci analiza de urina, si apoi sa vezi ce antibiotic ti se potriveste conform antibiogramei.
Sunt antibiotice permise in sarcina, deci nu iti fa griji. Nici sa stai cu infectia urinara nu se poate.
Incearca maine sa dai de medicul tau.

pupici
Crinuta si bb 18+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna Crinuta, cum se face ca te-ai trezit asa devreme, ai dreptate cred ca este infectie urinara daca nu imi trece pana maine ma duc la doctor.
Ce program ai astazi , aici e o vreme superba si cred ca o sa stam in gradina si o sa termin tabloul pe care l-am inceput acum 4 luni de zile.
Multumesc de raspuns si te mai astept pe forum sa-mi spui ce si cum mai esti?
O zi buna !

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Fetelor lamuriti-ma si pe mine..Eu nu l-am simtit pe bebe meu ca misca..E normal la 17 saptamini? Sau is eu mai nesimtitia?

adana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Adana, sunt persoane care simt mai devreme si persoane care simt mai tarziu. Sa sti ca se poate intampla de la o zi la alta. Asa ziceam si eu, ca nu l-am mai simtit de ceva timp, si ieri aproape toata ziua, din ora in ora, cred misca de cateva ori. M-am distrat la culme cu George si surorile ca incepeam sa zicem ca e activ, George ca-l face pilot...Toata ziua a miscat. Si niciodata nu m-am gandit ca in saptamana a 17-a de la conceptie (la sfarsitul ei) poate misca asa mult. Sincera sa fiu, cand aseara, pe la ora 23 misca iar, noi uitand-ma la tv, cateva miscari ca lumea, m-am intrebat daca nu o fi vreo problema pentru el si incearca sa-mi dea vreun semn de a miscat asa mult ieri. Sper ca e doar din cauza ca este agitat, ca maica-sa.
Alina, si eu am avut aceleasi simptome legat de cistita, infectia in urina, si mi-au facut la urgenta analizele la urina in cateva minute si au vazut ac e cistita si mi-au dat acel medicament sub forma de praf, doar un pliculet de luat o data si mi-a trecut.
Crinuta, tu ce mai zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Apropos, la mine este foarte cald, ca de obicei si vom merge la plaja.

oana si bebitza din burtica (18 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellamia spune:

Ce noroc de soare si cald pe ici pe colo...la noi numai inundatii si ploi, azi a plouat toata ziua (Suceava).
Crinuta iti tin pumnii sa fie totul bine.
Bebe=alien :))), m-am distrat copios, oricum seamana cu ambii parinti, macar putin acolo :).
Ce bine e nu numai cand misca bebe ci si simplul fapt ca burtica e tare ca o minge mica...e o senzatie f. placuta.
Pupici, pe curand, Bellamia + Bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Alina, imi pare rau ca nu am putut intra pe net mai devreme. Sie eu am avut o senzatie mai ciudata la urinat si am citit intr-o carte urmatoarele: rinichii nostri sunt mult mai solicitati pentru ca lucreaza mult mai mult in sarcina. De aceea este posibil ca urina sa fie mai concentrata si sa apara senzatii de usturime. Daca e numai o astfel de problema si nu e infectie urinara ar trebui sa treaca la marirea consumului de apa. Eu am inceput sa beau mult mai multa apa si simptomele s-au atenuat. Bineinteles ca daca poti sa te duci la medic, zic eu ca e mult mai bine.

Tot pe aceasta tema, HELP
Eu, din pacate sunt cu piciorul in gips (cu indicatie de la medic de a sta tot timpul in pat), nu prea ma pot deplasa si medicul meu ginecolog e in concediu. Asa ca sunt sah, mat. Daca stie careva cum se numeste analiza pentru depistarea infectiei urinare ar fi grozav, pentru ca as putea timite si eu doar o proba la clinica si doar daca e ceva sa fac efortul de a ma deplasa.

Crinuta, am citit link-ul postat de tine si eu am dedus ca trebuie sa faci clar in primul rand eco, si abia apoi sa te gandesti la amnio. Oricum ai vazut si tu procentele: "Out of every 1,000 women who take a triple screen test, up to 100 will have an abnormal result. However, only 2 or 3 of those 100 women will have a fetus with a birth defect." Asa ca e foooooaaaarte mare probabilitatea ca bebita sa fie super bine !

Fetelor si bebele meu s-a jucat toata ziulica, si cand face unele miscari burtica mea e tare, tare de tot si apoi simt acele fluturari !

Lali si licuriciul ei 17+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaM spune:

Buna dimineata la fete !
Alina Maria, si eu zic ca este infectie urinara, am inteles chiar ca gravidutele sunt mai sensibile la racelile si infectiile astea. Intr-adevar sunt antibiotice pe care poti sa le iei in cazul asta, dar si eu as merge pe sfatul cu dr, tb sa suni dr sa ii povestesti tot. Si nu te mai ingrijora, se va rezolva, nu e chiar asa nasol
Si eu am dureri, fetelor, inainte sa urinez, nu e ceva insuportabil, dar ma apasa ceva acolo...Dna dr a zis ca este normal
Eu am treaba foarte multa acusi, ca este ultima sapt de munca, vineri intru in concediu, si am si ghimpele in spate cu okii pe mine, va urez deci o saptamana usoara si minunata si cand mai pot, mai trag cu ochiul la voi.

Cristina si bebica+17 sapt
Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

M-am intors din concediu. Intre timp am facut eco de 12 saptamani (la Iosup) si mi-a zis ca e fetita. Sa ne bucuram? Poate ecograful sa-ti ghiceasca totul de la 11 saptamani si un pic? in fine...
Am facut si o alfa-feto-proteina care a iesit bine asa ca ne indreptam cu pasi repezi catre luna 4 (miercuri fac 16 saptamani).
M-am programat la eco morfologica pe 1 septembrie.
Mi-au trecut greturile. Ura, ura! Dar...nu am pofta de mancare. Ce mi-ar face cu ochiul sunt supele si ciorbele. Nu pot sa mananc ciocolata (de cand am ramas insarcinata nu stiu daca am mancat un patratel de cioco....si eu devoram intr-o zi o ciocolata). Am tensiune mica si pentru ca nu mai beau cafea mi se infunda urechile dimineata. Voi ati patit asa ceva? Aveti vreun remediu?
Am intrebat pe dl. doctor ce sa iau pentru dureri de cap (aer conditionat, geamuri deschise prin metrou...) si mi-a zis ca pot lua Paracetamol. Eu sper sa nu fie nevoie dar decat sa sufar ca un caine....
Altfel...mi-e bine, ceea ce va doresc din suflet si voua.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaM spune:

Crisu, bine ai revenit
Si mie mi=a zis Dl Iosup la aproape 12 saptamani ca e fetita kam 85%, dar si eu simt ca e fetita, deci da, ne-am bucurat....ca asta vrem...
Acu', daca o fi sa fie baiat, asta e, nu ma supar...
Nici eu nu am mai pus cioco in gura de 4 luni jumate si uneori mi se mai face pofta, eram mare amatoare inainte...cica putem sa papam asa cu masura cioco alba, ca aia e mai slaba...

Cristina si bebica+17 sapt
Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput