Credit imobiliar

Credit imobiliar | Autor: bibyrox

Link direct la acest mesaj

Saliu! Am si eu o mare problema , imi doresc o casutza (de fapt un apartament) dar din pacate nu ma pot lipi de nici o banca pentru a putea face un credit. La CEC cam la fel.. la un credit de 25.000 Euro iti trebuie un venit net pe familie de 20.000.000 lei, ceea ce la noi nu este cazul. Stie careva vreo banca mai avantajoasa? Sau a mai facut cineva un astfel de credit? Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.

Roxxy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Incearca prin MTS http://www.mts-leasing.ro/
vad ca, de curand ,au un agreement si cu Impact-ul.

"Leasing-ul imobiliar - o alternativa la creditul bancar

Dobanda este de 5 la suta, iar avansul este intre 10 si 30 la suta din valoarea casei

Daca vreti sa va construiti o casa, aveti acum la dispozitie posibilitatea sa alegeti o alta varianta de finantare, decat creditul bancar, respectiv leasing-ul imobiliar. Acesta este destinat doar constructiei de locuinte, si nu achizitionarii sau modernizarii de locuinte, si poate fi accesat atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice. MTS Leasing este una dintre companiile din Romania care ofera acest tip de finantare.

Dobanda perceputa este de 5 la suta pe an si se pot acorda finantari intre 20.000 si un milion de euro pe o perioada de la 1 la 20 de ani. Valoarea avansului este intre 10 la suta si 30 la suta din valoarea casei in functie de anumite criterii. Astfel, avansul va fi de 10 la suta daca solicitantul (persoana fizica) are terenul in proprietate sau daca valoarea ratei reprezinta maximum 30 la suta din cea a veniturilor realizate in perioada stabilita pentru plata acesteia (lunar, trimestrial ori semestrial).

In cazul in care dispuneti de teren si doriti doar sa construiti casa, atunci trebuie sa platiti un avans de 25 la suta, iar daca solicitati finantare pentru a cumpara si terenul, avansul este de 30 la suta. La semnarea contractului de leasing se va achita doar avansul si o taxa de management, care este in general de 5 la suta din valoarea contractului, iar plata ratelor de leasing incepe din momentul receptiei finale a casei.

De asemenea, nu trebuie sa aduceti alte garantii, doar ca, pe perioada derularii contractului de leasing, casa este in proprietatea MTS Leasing. In cazul in care ati obtinut un leasing imobiliar, dar nu mai puteti sa achitati ratele sau, pur si simplu, va razganditi puteti sa cesionati contractul respectiv.

Desi este un sistem destul de nou pe piata romaneasca, de la 1 februarie firma a incheiat 42 de contracte de leasing imobiliar, in valoare de 8 milioane de euro. Pentru intreg anul 2004, compania germana estimeaza contracte in valoare de 20 de milioane de euro, iar pentru 2005 cel putin o dublare a acestei valori. "

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Multumesc frumos pentru raspunsul tau atat de detaliat. O sa intru chiar acum pe acel site desi sincera sa fiu mi-am cam pierdut speranta. Pana la urma tot cu chirie o sa ajungem sa stam... din pacate.

Roxxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Ce intrebare buna! Ma gandeam daca stie cineva de posibilitatea obtinerii unui credit ipotecar pentru achizitionarea unui imobil in Romania, daca persoana care face cererea se afla in strainatate. Ce banci romanesti au filiale in Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

niste prieteni din Ro au cumparat un apartament cu imprumut de la BCR pe o durata de 25 ani.Au dat un avans (sincer nu mai stiu cat) iar acum platesc pe luna 75$ - imprumutul a fost de 10 000$.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by vektros

Ce intrebare buna! Ma gandeam daca stie cineva de posibilitatea obtinerii unui credit ipotecar pentru achizitionarea unui imobil in Romania, daca persoana care face cererea se afla in strainatate. Ce banci romanesti au filiale in Canada?

Putin probabil ,zic eu.
Le-ar fi foarte greu sa urmareasca creditul in alta tara ,chiar daca banca respectiva are filiala si in Ro.
Oricum ,in ultimele 6luni se vede o tendinta pozitiva a bancilor romanesti in creditarea investitiilor imobiliare.

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Dan_jp i-mi place siteul dat de tine!http://www.mts-leasing.ro/
mai trebuie sa lucram putin la salar si ne facem casa!
Cam ce ziceti voi despre cum merg lucrurile cu aceste credite immobiliare la noi?Credeti ca se va schimba ceva pe viitor in acordarea acestor credite?Intreb aceste lucruri pt. ca cu toate ca se asteptau (bancile) ca lumea sa se napusteasca spre aceste credite se pare ca nu e chiar asa!
Sunt multi care i-si doresc o casa dar putini si-o permit!(salarii mici,pret mare la immobile = rata mare pe care maj. nu si-o permit)

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

javascript:insertsmilie('')Da Ionela. Ai mare dreptate in ceea ce privesc salariile.. La mine salariul pe care il am pe cartea de munca (4 mil) bineinteles ca nu este cel real dar asta este. Cand lucrezi la patron trebuie sa joci cum vrea el. Noi ne-am permite sa platim rata la banca dar nu reusim sa facem nimic deoarece nu ne incadram la veniturile nete care ti le impun ei. Iar la CEC idiotenia e ca trebuie sa girezi cu un alt imobil. Nu stiu daca pe viitor lucrurile se vor imbunatati... sa speram. Pana la urma noi ne-am indreptat catre o garsoniera si sa platim un avans mai mare ca sa ajungem la limita de salariu... Oricum o sa va tin la curent.
In ceea ce priveste raspunsul lui Dan... nici nu mai vorbesc. Ca sa iti construiesti o casa iti dai seama cat costa???? Se adauga si pretul terenului cat si constructia.... Enorm!!!

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Va pup si multumesc mult pentru raspunsuri.

Roxxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

bibyrox nu se poate sa vorbesti cu patronul sa-ti mareasca salariul in cartea de munca (cat ai tu nevoie pentru imprumutul pe care vrei sa-l faci) si sa-ti platesti tu darile la stat pentru acel salariu? Si eu lucrez la patron si aveam 3 milioane pe cartea de munca si i-am explicat ca am nevoie de un credit pt. un apartament si mi-a marit salariul timp de 3 luni (atat a fost nevoie pt. banca, salariul pe ultimele 3 luni), dar am avut noroc ca a fost intelegator ca nu am platit eu nimic pt. un salariu mai mare, a platiti firma, apoi dupa ce mi-am rezolvat tot cu banca am cumparat ap. am revenit iar la 3 mil. in cartea de munca.
Eu am avut noroc ca am luat anul trecut exact cu vreo 2 sapt. inainte sa explodeze preturile.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mstroie

bibyrox nu se poate sa vorbesti cu patronul sa-ti mareasca salariul in cartea de munca (cat ai tu nevoie pentru imprumutul pe care vrei sa-l faci) si sa-ti platesti tu darile la stat pentru acel salariu? Si eu lucrez la patron si aveam 3 milioane pe cartea de munca si i-am explicat ca am nevoie de un credit pt. un apartament si mi-a marit salariul timp de 3 luni (atat a fost nevoie pt. banca, salariul pe ultimele 3 luni), dar am avut noroc ca a fost intelegator ca nu am platit eu nimic pt. un salariu mai mare, a platiti firma, apoi dupa ce mi-am rezolvat tot cu banca am cumparat ap. am revenit iar la 3 mil. in cartea de munca.
Eu am avut noroc ca am luat anul trecut exact cu vreo 2 sapt. inainte sa explodeze preturile.

Pai in principiu as putea vorbi dar... cam bate la ochi de la 4 milioane sa-mi mareasca cu inca 20 milioane. Cam de 24 milioane am nevoie pentru un credit de 23.000 Euro din care achit avansul de 20%. Nu cred ca ar fii posibil.. adica m-as risca prea mult sa mai si platesc pentru 20 milioane darile la stat si doamne fereste sa ma refuze banca. La ce banca ai facut tu imprumut si cat platesti pe luna?
Mersic.

Roxxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

quote:
Originally posted by bibyrox

Cam de 24 milioane am nevoie pentru un credit de 23.000 Euro din care achit avansul de 20%.

Avansul de 20% trebuie sa-l ai tu nu sa-l platesti din ce imprumuti de la banca, deci daca apartamentul costa 23 mii euro tu trebuie sa ai 4.600 euro (sa dovedesti bancii ca ai acesti bani, daca ii ai intr-un cont sa le arati un extras de banca sau sa platesti acesti bani vanzatorului ap. ca avans si sa arati bancii un act facut la notar prin care tu ai dat acesti bani vanzatorului, iar banca iti da restul de 80% din valoarea apartamentului.
Eu am facut imprumut la BCR si am avut norocul vietii ca am luat ap. cu 2 camere cu 11.000$ (acum a ajuns in jur de 20 de mii de euro)si eu am avut sa dau avans 5.000$ si am imprumutat de la banca 6.000$ pe 15 ani, rata a ajuns acum la 61$/luna, la inceput a fost 58$.
Eu am facut creditul impreuna cu sotul si s-au adunat slariile la amandoi, nu e nevoie sa ai numai tu 24 mil. in cartea de munca, se poate sa aveti salariile sot + sotie = 24 mil.
Mult succes si sper sa reusesti sa ai si tu candva casuta ta

Mergi la inceput