Jocul cu Cartea (partea a 3-a)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Este cel de-al doilea volum al unei trilogii despre intelectul uman, intelect structurat pe trei niveluri care tin de vaz, auz si gust. Acest al doilea volum tine mai mult de ...auz. Se vorbeste de un jurnal, de un mare incendiu si, mai ales, de comportamentul multimilor.
P.S. Autorul este laureat Nobel pentru literatura!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Razboiul sfirsitului lumii?

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
dpn 25 aug

Mergi la inceput

Nu, nu e asta..:-(
Jurnalul despre care ziceam apartine celui care i-a fost un fel de parinte spiritual al autorului, mai apare si sotia lui (tot a autorului), iar el- autorul este cunoscut, mai ales prin faptul ca a studiat modul in care un individ, aflat, in multime reactioneaza exact ca turma, uneori, impotriva principiilor sale...e evereu, nascut in Bulgaria

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Elias Canetti era bulgarul evreu cu premiul Nobel parca, dar nu-mi amintesc nici un jurnal, parinte spiritual..etc nimic,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

De el e vorba, iar titlul cartii de care zic are legatura cu incendiul si cu ...auzul!! V-am zapacit de tot!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Vroiam doar sa va spun ca pe mine sa nu va bazati ca nu stiu cartea.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Elias Canetti - The Torch in My Ear?

Mergi la inceput

Da, da....asta e!!!
Felicitari!!! E rindul tau!!!

Mergi la inceput

Na, ca am uitat traducerea titlului, asa cum a aparut in romaneste:
"Facla in ureche", iar celelalte doua din trilogie se numesc "Limba salvata" si "Jocul privirlor".

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Meritul nu-mi prea apartine, ca nu reuseam sub nici un motiv sa imi amintesc numele autorului, pe care l-a ghicit Andrada. Nici nu stiam ca a fost tradusa in romana trilogia cu pricina. Trebuie sa o procur urgent.

Ei, si acum ghicitoarea:
O femeie speriata de neprevazut, de ceea ce i-ar putea aduce ziua de maine, initiaza un experiment cel putin ciudat pentru cei doi gemeni ai ei nenascuti. Unul din gemeni refuza sa se nasca si ramane in pantecul mamei, ferit de neajunsurile lumii exterioare, dar urat de mama care nutreste ganduri criminale.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput