Calcul indemnizatie - revenire in concediu

Calcul indemnizatie - revenire in concediu | Autor: Becky

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati si pe mine: am nascut in octombrie 2003 iar pe 1 noiembrie 2003 am solicitat CIC. In aprilie 2004 am renuntat la CIC si m-am intors la lucru. Pe 1 august vreau sa revin in CIC. Cei de la salarizare nu vor sa-mi dea indemnizatia calculata initial pe motiv ca am renuntatl la CIC in 2004 si acum as fi cu legea noua din 2004 desi eu am solicitat CIC in 2003. Imi cer o adresa de la CNPAS cum ca eu beneficiez de legea veche. Este corect? Credeti ca daca ma duc in audienta la CNPAS imi dau o astfel de adresa?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

***Cuantumul indemnizatiei pt cresterea copilului aflate in plata la data de 31.12.2003, stabilite in baza legislatiei in vigoare pana la aceasta data, nu se modifica urmare intrarii in vigoare a Lg 577/2003

***In cazul indemnizatiilor a caror plata a fost suspendata in cursul anului 2003, iar reluarea platii se face dupa data de 31.12.2003, cuantumul lunar al acestora este cel avut la data suspendarii.

***In situatiile in care mama beneficiaza de indemnizatie stabilita anterior datei de 31.12.2003, iar in anul 2004, ca urmare a renuntarii mamei la aceasta prestatie, tatal solicita CIC, cuantumul ce se cuvine in acest caz este de 85% din sal med brut, cu conditia stagiului de 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Becky spune:

Da, dar eu am intrat in CIC pe 1 noiembrie 2003, la data de 31.12.2003 eram in concediu si am renuntat pe 1 aprilie 2004. De la salarii imi spun ca doar indemnizatiile suspendate in cursul anului 2003 nu se plafoneaza. Dar in lege nu este prevazut exact ce se intampla cu indemnizatiile suspendate in anul 2004. De aceea cred ca ar trebui sa ma duc la CNPAS pentru lamuriri.
Multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Tu la revenirea in CIC, la 01.08.2004, vei beneficia de indemnizatia stabilita initial, adica cea de la 01.11.2003.

Acest lucru trebuie sa-l cunoasca cei de la firma ta, insa fiind vorba de drepturile tale, mergi la Casa de pensii sa-i lamureasca cei de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Becky spune:

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am sa ma duc la CNPAS pentru lamuriri.

Mergi la inceput