Motanii isi marcheaza teritoriul... in casa...

Motanii isi marcheaza teritoriul... in casa... | Autor: vrabiuta

Link direct la acest mesaj

am o mare rugaminte.
noi am avut un motan in apartament, pe care l-am dus la parintii mei dupa ce am ramas insarcinata. acolo mai este un motan si de cum s-au intalnit au inceput sa-si marcheze teritoriul cu pipi, prin toata casa... cand unul cand celalalt. nu stiu ce sa fac, mama curata mereu dupa ei si as vrea sa gasesc o solutie ca sa ii opresc.
m-am tot gandit - o solutie ar fi sa gasim o substanta, un spray, ceva, care sa inlature mirosul si eventual sa ii "tina la distanta" de zonele din casa in care marcheaza. au suficient loc de marcat pe-afara, prin gradina... exista un astfel de spray? se gaseste in romania?
o ultima solutie ar fi sa dau pisoiul altcuiva, unde sa stea singur asa cum s-a obisnuit, fara alte pisici in zona. dar ne e tare drag si nu am vrea sa il dam oricui.
sau poate stie cineva alte metode...
va rog mult sa imi dati un sfat.

multumesc,

marcela si alexandra din burtica - DPN 28 aug/3 sept - dr. nayel cfr2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Exista un spray repelant, il gasesti pe la magazinele ptr. animale, de fapt sint mai multe kestii, exista si niste betisoare cu un buretel imbibat cu repelant (cam 150 000/setul de 6), le poti pune in locul respectiv. Eu am testat sprayul pe ciinele vecinilor care are o dambla de a face pipi pe usa si pe peretele casei noastre, si e eficient...partea proasta la mine e ca locul e afara si repelantul a spalat de ploi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

si castrarea am auzit ca ar fi eficienta in astfel de cazuri.
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Da, evident castrarea e cea mai buna metoda. Noi am avut un motan la serviciu care tot asa isi marca teritoriul prin birouri, anul trecut a fost castrat si s-a rezolvat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Dar pt o pisica de 5 ani care procedeaza la fel de sugestie aveti ??? A apucat-o acuma, ca pina acum nu facea asa ceva si nu s-a schimbat nimic in situatia din casa ...

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Si eu am un motan care timp de 4 ani si-a marcat teritoriul pe unde a vrut el, prin toata casa. Eram disperata, am incercat toate metodele fara rezultat. In final, in urma unor crize de agresivitate pe care le-a avut, l-am castrat si de atunci nu a mai marcat nimic. Mai scapa rareori cate un pipi in loc nepermis, dar asta se intampla la cateva luni o data, daca uitam sa-i facem curat la ladita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

multumesc mult pentru raspunsuri.
motanul are deja 3 ani, e vreo problema daca il castram acum?
trebuie sa castram ambii motani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Trebuie castrati ambii motani. Poate o perioada vor continua sa isi marcheze tertoriul, dar incet, incet obiceiurile dispar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

motanul mamei mele nu a facut niciodata pipi in casa si nici nu si-a marcat teritoriul in casa.
daca il castram doar pe "agresor" (motanul nostru) nu ar fi suficient?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciprianc spune:

Si eu am o prolema cu cateva pisici care in fiecare saptamana vin si isi fac nevoile pe gemul de la firma noastra...Am inteles ca rozmarin-ul ar fi solutia. Vreau alte sfaturi!
Sa dau cu otet pe geam, sa stau de veghe (noaptea este imposibil - ziua am webcam-ul indreptat spre geam si le vad daca se apropie)

Multumesc!

Mergi la inceput

Vrabiuta, eu zic ca trebuiesc castrati amindoi. Daca nu, motanul mamei tale tot va simti mirosul "agresorului" prin casa si va dori sa-si puna propriile semne.

Ciprian- citisem undeva ca si cu boabe de mustar se prepara o solutie care ar functiona la mitze, dar nu mai stiu reteta. Cred ca tot repelantul e cea mai buna solutie, daca locul e afara sa fie un repelant pentru exterior. M-am uitat sa vad cum se numeste "Reppers outdoor" este ce am eu si a costat 262 000 lei.

Mergi la inceput