Sa nu zambiti malitios, dar asta e utima mea gogoritza...Un pitic ce mi-a incalecat neuronul. As fi vrut sa le intreb pe fetele "paranormale" de la "Buhuhu" dar poate ca nu intra toata lumea acolo...
Deci...de unde pana unde ideea asta de alergare de cursa lunga pentru a ne reuni cu EL/EA? Ce zice religia? ce zic mitologiile diferitelor popoare? Ce zic stiintele oculte? Va rog frumos, nu ma luati cu povestea sferei crapate-n doua, asta m-a impresionat la 14 ani, poate acum m-o lamuri cineva de unde totusi provine legenda asta cu jumatatile care se cauta...
Sa exploram si partea artistica a fenomenului. Nu-mi vine in minte acum din literatura decat "Adam si Eva" al lui Rebreanu, din cinematografie recentul ciclu "Before sunrise"& "before sunset", din muzica pop ceva de pe la Taxi si Holograf, vad in fatza ochilor Ganditorul de la Hamangia si nevasta lui....Mai stiti si altele?
Ceva experiente personale ilustrative?
Eu ma mir cine a initiat si cum a calatorit mitul asta pana in secolul 21. In vremurile cand oamenii se casatoreau din ratiuni politice si materiale cine avea grija sa-si reaminteasca ca suntem in cautarea implinirii langa acela/aceea unic/unica? Si daca nu-l/o gasim? Si daca trecem pe langa el/ea cu nepasare? Si daca-i dam drumul cautand in continuare?
Ma ajutati sa-mi completez lacunele privind mitul asta?
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!