100 EUR/zi, voucher sau invitatie?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vreau sa plec pentru 20 de zile in Germania (Munchen), cu avionul, insa nu am cei 2000 EUR disponibili (adica 100 EUR/zi pentru fiecare zi de sedere). Din cate stiu eu, este nevoie fie de: invitatie din partea unui cetatean german, 2000 EUR sau voucher turistic prin care se dovesdeste ca ai cazare si masa asigurata.
Problema e ca am inteles ca in Germania nu se mai prea elibereaza invitatii de cand s-au scos vizele, plus ca sunt presata de timp si nu stiu daca invitatia mai are timp sa ajunga.
V-ati confruntat cu o astfel de situatie? Cum ati rezolvat-o? Vi sa-u verificat banii in aeroport?
Raspunsuri
chatonel spune:
cred ca te poti descurca asa: cineva iti imprumuta cei 2000€ si ii pui in cont, apoi faci un extras de cont pe care scrie ca ii ai. Dupa care ii scoti si ii inapoiezi cui te-a imprumutat, iar la vama la aeroport arati fituica aia si ii spui ca nu te plimbi cu banii lichizi, ca nu esti nesanatoasa sa cari atita banet cind hotii sint la orice pas. Ii spui ca ai card si-i scoti unii dupa altii.
Toulouse, la ville rose
papadie spune:
Eu i-am trimis ieri invitatie cumnatei mele. Se elibereaza la primarie o invitatie-tip!
Stiu ca pe aeroport nu se prea uita dupa invitatii, bani si alte chestii d-astea.
Calatorie placuta!
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
lilanda spune:
La aeroport vei fi intrebata, cu siguranta, de bani...de obicei nu prea controleaza si te cred pe cuvint. Dar daca???? In cazul in care nu-ti ajunge invitatia la timp, ia-ti bilet de avion pentru 5 zile astfel incit va trebui sa ai asupra ta doar 500 de Euro. Cind ajungi in Germania poti modifica data de intoarcere a biletului de avion (care trebuie sa fie insa valabil o luna), operatie care te costa doar 50 de euro. Pentru voucher trebuie sa cumperi tot pachetul turistic, ceea ce probabil, iarasi, nu este convenabil pentru tine...am inteles ca totusi pe Otopeni exista o "piata" de desfacere pentru vouchere, dar personal n-as opta pentru varianta asta!!!
Candy spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Papadie, poti sa-mi dai te rog mai multe amanunte in legatura cu invitatia? Eu am inteles ca multe primarii din Germania refuza sa dea formularul de invitatie pe motiv ca acesta nu mai este necesar de cand s-a scos obligativitatea vizelor.
Unde anume ai facut-o? La primarie?
In ce limba?
Trebuie tradusa si legalizata in RO sau e valabila in germana?
Pe aceeasi invitatie poti fi trecute 2 persoane care vin impreuna cu avionul si au aceeasi perioada de sedere si vor sta la aceeiasi adresa?
Cat costa invitatia?
Multumesc mult!
teo1970 spune:
nu cred ca trebuie sa-tzi faci probleme; ultima oara am fost in germania pe 25 iunie, cu escala in praga (adica am iesit din aeroport) si nu m-au intrebat decit care e scopul calatoriei ("training") shi-atit (la nemtzi, iar le cehi nu m-au intrebat absolut nimic); lumea este mult mai deschisa acum shi apoi, sincer, la ce fetze mai vad ashtia in vama shi ce probleme mai sunt (droguri, securitate etc.) ... nu au timp sa se lege de toata lumea, cel putzin nu de cei cu fetze cinstite 
am mai fost plecata shi cu mashina shi cu avionul de mai multe ori, niciodata nu am avut cash la mine in suma ceruta de autoritatzi (am avut cartzi de credit), invitatzie niciodata (ca am plecat in scop turistic, de capul meu) shi NICIODATA nu mi s-a cerut sa arat nici invitatzie, nici voucher, nici bilet de-ntors, nici carte de credit, nici cash, nici asigurari shi nici nu mi s-au controlat bagajele (ma refer la vama "terestra"
)
drum bun!

ancasoare spune:
draga Candy,
la aeroport vei fi intrebata cu siguranta de bani. Noi am fost intr-o excursie scurta de 4 zile la Paris si ne-au intrebat de bani (aveam impreuna, eu si prietenul meu 1000 euro si a strambat din nas, desi aveam rezervare platita pt cazare)... chestia asta depinde de vamesul peste care dai si cat este el de zelos...
Cel mai bine este sa ai banii astia la tine, sau macar un extras de cont; daca nu ai cum, incearca sa vb cu cineva la o agentie de turism care sa iti dea un voucher de cazare (fara ca sa iti faca rezervarea la hotel)... daca nu ai vreo problema, nu verifica nimeni la hotel, sa vada daca exista sau nu rezervarea.
Poti sa faci si rezervare (pe bune) si sa rogi persoana de la agentie sa ti-o anuleze exact in ziua in care pleci; astfel, vei plati prima noapte de cazare penalizare.
Ancuss
mr_baz spune:
O invitatie le rezolva pe toate. de obicei am cu mien si suma minima insa nu ma fost niciodata intrebat.
E penibil sa se uite ei in portofel.
crinuta spune:
Pe mine ma speriasera rau de la agentie anul trecut, spunandu-mi ca imi trebuie atat bani cat si rezervare la hotel. Mi se parea cu totul deplasat. Mi-am facut pana la urma rezervare dar am platit doar 2,3 nopti, insa am avut suma de bani la mine.
M-a intrebat imediat de bani, insa, cand a auzit ca merg la conservator la un curs, mi-a spus ca nu mai e nevoie.
Stiu ca am citit pe net ca nu s-ar cere bani daca mergi la cursuri, conferinte, etc, insa, nu stiu cat de adevarat este. La mine asa a fost.
Daca ai invitatie, nu mai ai nevoie de bani. Invitatie se poate trimite rapid prin DHL. In 2 zile o ai.
Crinuta cu burtica de 18 saptamani