Asigurarile medicale ptr. strainatate - ce firma?

Asigurarile medicale ptr. strainatate - ce firma? | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Ati avut experiente nefericite cu asigurarile medicale incheiate in RO? Vi s-au recunoscut sau nu? Stie cineva daca exista asigurari recunoscute pentru strainatate?
Va intreb asta pentru ca verisoara mea care tocmai s-a intors din concediu in Grecia a patit-o urat de tot cu o asigurare Omniasig. Ei au plecat cu masina, pe cont propriu, impreuna cu copilul de 7 ani. Toti si-au facut asigurare pe toata perioada sejurului. La cateva zile dupa ce au ajuns, copilul si-a rupt piciorul si la spital... surpriza! Asigurarea din Ro nu le-a fost recunoscuta si au fost nevoiti sa plateasca 400 EUR pentru gips si cheltuieli medicale, si asta dupa negocieri cu medicul. Pentru suma respectiva au primit chitanta. Cat pe ce sa nu le mai ajunga banii de intors acasa...

Cum e posibil sa nu fie recunoscute asigurarile romanesti? Atunci de ce mai platim banii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

nu am patit si nu am auzit, dar daca ar fi sa aleg mi-as face la Allianz. Mi se pare cea mai serioasa firma.
Iar pe cei de la Omniasig trebuie sa-i ia la scuturat bine de tot.

sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Eu am avut o experienta placuta cu City Insurance pentru mama mea. Am avut o mica problema si am sunat la ei, au fost f saritori si amabili, au inceput sa se agite sa rezolve problema. Am fost la doctor, nu era nimic grav, dar cei de la City Insurance - care au biroul in Budapesta - ma tot sunau sa ma intrebe ce mai e.
E aberant ce-au patit prietenii tai - daca au luat facturile de la spital, Omniasig trebuie sa plateasca pt ca e un accident tipic de vacanta, care sigur e acoperit de polita de asigurare. Daca nu, eu zic sa-i dea la ziare, sa-i stie lumea ! Problema e daca au sunat la Omniasig cind s-au dus la spital.
Pe de alta parte, am mai auzit din alte parti ca in Grecia si Turcia doctorii prefera plata pe loc, decit sa astepte companiile sa plateasca cine stie cind.... Si atunci baga scuze de genul asta, ca nu recunoastem polita etc.
Eu as alege firme de asigurari care sint garantate de companii mari internationale, ca Allianz, de pilda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

eu am avut la omniasig,am crezut ca e e firma serioasa...noroc ca nu am patit niciodata nimic,caci dupa cum vad nu e deloc asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adididi spune:

Nu asigurare la RAI. Am avut o experienta neplacuta asemamatoare. In concediul, facut in Turcia, fiind cu copii a trebuit sa platesc consultatia si medicamentele celui mic, care mi-a facut varicela, cu toate ca avea asigurare medicala. Nu va spun prin cate a trebuit sa trec pentru a-mi recupera bani. NU asigurare medicala la RAI!!!!
Mona, mami lui adi si didi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy angelina spune:

Eu am fost in Turcia acum o luna de zile.
Am avut asigurari la Allianz din cele mai scumpe pe care scria ca iti suporta pina la 5000$ cheltuieli medicale.
Ce sa va spun.....
Copilul prietenei mele cu care eram s-a imbolnavit si ....surpriza!!!!
Nu sunt nici astea recunoscute!!
Ne-a dat doctorul o chitanta dar nici pina acum prietena mea nu si-a recuperat banii.
Si are vorba de o suma mica relativ-85 euro consultatia si ceva medicamente.
Ideea e ca orice asigurare ai avea iti recuperezi banii cind te intorci in tara ca nici o societate de asigurare din romania nu are contract cu strainatatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

quote:
Originally posted by adididi

Nu asigurare la RAI. Am avut o experienta neplacuta asemamatoare. In concediul, facut in Turcia, fiind cu copii a trebuit sa platesc consultatia si medicamentele celui mic, care mi-a facut varicela, cu toate ca avea asigurare medicala. Nu va spun prin cate a trebuit sa trec pentru a-mi recupera bani. NU asigurare medicala la RAI!!!!

Depinde, de ce nu?

Nu stiu daca cineva isi mai aduce aminte, eu forumul l-am descoperit di cauza unei tuse acute+ alergie+ ganglioni, in cautare de tratamente naturiste. Aveam polita de asigurare la Rai Ria si, trecand peste amanunte, mi-au rambursat frumosasa suma de 850 euroi, uimindu-ma cu amabilitate si promptitudine. Sa nu mai spun de cate ori m-au sunat ei aici, sau emailuri, apeluri in Romania, etc... Cu mine au lucrat exceptional, am ramas intr-un mod din cele mai placute

Pentru mai multe detalii in legatura cu procedura, aici sunt!

Mergi la inceput

Uitasem, nu toti medicii le accepta, de fapt nici aici nu sunt recunoscute, dar la urgenta banii in tara ii ai intr-o saptamana. F intelegatori. Cat despre facturile de la serviciul urgente, puteau sa le achite ei ca nu e neaparat pe loc, eu o facusem deja, dat si ultimul cent l-am revazut in buzunar! Pt experienta mea personala, Da asigurare RAI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adididi spune:

Draga debby, nu stiu cum s-au purtat cu tine dar in ceea ce ma priveste chiar au insinuat ca nu as fi platit suma de 65 de euro si ca m-as fi pretat s-ai pacalesc.Le-am spus ca atata timp cat mi-am permis sa dau 2500 de euro pentru bilete nu as putea sa ma bucur la 65 de euro. I-am recuperat dar asigurare la RAI nu mai fac cate zile am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Adididi, Debby, chiar daca e aceeasi firma, dar in tari diferite, procedura si serviabilitatea pot diferi foarte mult! Din pacate, sunt multe firme straine care se "contamineaza" de mentalitatea romaneasca si serviciile lor lasa de dorit (la noi de ex. si angajatii de la MCDonald's se misca in reluare, in timp ce in alte tari sunt "spirt"). La noi exista inca practica lui "merge si-asa"...

Mergi la inceput

Candy e o asigurare Rai Ria romaneasca cea pe care am avut-o si cu romani am avut de aface, in Romania am depus dosarul si retras actele.

Mona, eu am platit aici tot din buzunarel, care se subtiase considerabil si in urma( si numai asa) unui raport medical pe care l-am scanat si trimis mi-au asigurat rambursarea. Cat priveste serviciul urgente raportul l-au cerut ei telefonic. Toate chitantele au fost anexate+ raportul medical, daca vrei am listuta pe mail dar nu prea am timp acum. Promit insa sa revin.

Mergi la inceput