despre babisme si obiceiuri
Raspunsuri - Pagina 2
delsim spune:
Ce-mi plac mie vorbele astea:"Asa se face" sau "Asa se zice", iar lumea se asteapta sa procedam in consecinta ca vorba aia "Asa se face" si "Asa se zice".
Eu nu am inca copil, deci nu pot sa te sfatuiesc din proprie experienta , dar cred ca vorbele alea nu au nici un temei in zilele noastre si nu trebuie sa actionam dupa gura lumii desi probabil ca o sa ti se zica si vorba aia cu :Eu am crescut 5 copii pana acum , deci stiu mai bine decat tine care nu ai facut nici unul pana acum.
Oamenii mai in varsta sunt mai reticenti la schimbare si de obicei sunt si suficient de egoisti si vor sa le fie respectate parerile , chiar daca sunt proaste.
Tu fa cum iti doresti tu, in fond e treaba ta si viata ta si copilul tau. Eu una de-abia astept sa fiu insarcinata si sa amenajez camera copilului, sa cumpar ce trebuie impreuna cu sotul meu. Voi avea o adevarata ocupatie in asteptarea copilului! Si cred ca discutand cu sotul tau , o sa-ti dea dreptate si poate il si implici in cumparaturi.
Vezi se propovaduiesc multe tampenii sub titlul "asa se face". Nu se tine de fapt copilul legat, ci din contra pediatrii sunt categorici:nu se leaga copilul , ci se tine cu Pampers care nu numai ca tine copilul"uscat si curat", dar si ajuta la fixarea buna a articulatiei soldului in cazurile cu displazii si luxatii congenitale. De asemenea, copilul trebuie lasat cat mai mult timp pe burta, ca nu se sufoca si nu pateste nimic.
Deci sunt o serie de prejudecati, de care putem tine seama sau nu, nimeni nu te poate obliga sa iei o atitudine sau alta.Aaaa, ca nu o sa le convina ca i-ai contrazis sau nu ai facut ce au spus ei , asta deja e partea a doua...
Nastere usoara si un bebe frumos si sanatos iti doresc!
Delia
geut spune:
Eu am tricotat pentru Mara caciulite, pulovarase in timpul sarcinii si bine mi-au prins.
Iar cu soacra-mea chiar m-am certat ca nu-i leg copilului picioarele, macar o luna de zile, ca e fata si trebuie sa aiba picioarele drepte. I-am demonstrat ca sunt drepte, chiar daca nu le-am legat.
O alta idee e ca nu trebuie scos copilul din casa pana la botez. Prostii macabre, doar n-o sa tii copilul pe vreme frumoasa inchis in casa, cand poti sa-l aerisesti.
Vezi-ti de treaba si evita discutiile, zi ca ei si fa ca tine.
mariaangeli_que spune:
Daca tu ii asculti pe toti acesti binevoitori,ei ce mai povestesc(a se citi barfesc),fa cum este mai practic pt. tine ca stai linistita ca nu va veni nimeni sa stea cu copilul in timp ce tu mergi sa faci cumparaturile pt.cel mic
adda spune:
Cel mai bine sa intrebi un preot (daca ai posibilitatea) pentru a diferentia "babismele" de obiceiurile crestinesti.
Si mie mi se pare o prostie sa nu te pregatesti pentru un asemenea eveniment si sa lasi totul pe seama sotului, saracu'...care, probabil, nici nu se pricepe prea mult ![]()
sinzi_ana spune:
In primul rand, parintii trebuie sa inteleaga ca tu esti Mama copilui ca atare stii ce trebuie sa faci si nu iti pasa de parerea lor daca a ta difera. Ele pot sa spuna orice, tu alegi din sfaturile lor pe cele cu argumente bune, sau le respingi pe cele care nu iti convin.
Eu sunt foarte nervoasa cand o rubedenie imi spune cum sa imi cresc copilul!!! Numai o mama stie ce e mai bine pentru puiul ei si ea trebuie sa ia ultima decizie! Asa sa le spui!!!
Eu am cumparat multe inainte de nastere, dar multe au fost inutile (de ex: am luat hainute de vara, si el s-a nascut in feb iar vara nu i-au mai venit, sau hainute care erau prea micute, biberoane cu tetina prea larga, ulei de corp pe care nu l-a folosit...etc) deci parerea mea e sa iei strictul necesar si apoi completezi pe parcurs..
Si cu legatul, David a stat infasat 10 zile pentru ca a avut clavicula fracurata si asta a fost tratamentul...
Deciziile le vei lua tu, cand se va naste copilul in functie de cum vor evolua lucrurile!!!
Sinzi si David
ralucami spune:
Alem eu zic ca e o mare prostie sa astepti sa se nasca bebe si apoi sa te apuci sa ii cumperi cate ceva. Ideea dupa care ar trebui sa te conduci: fac ce e mai bine pt mine si pt bebe ! Eu inca nu am copii, deci nu m-am lovit inca de superstitii de genul asta, dar am patit-o cu alte ocazii( de ex cand mi-au cumparat casa- cica nu e bine sa stai intr-o casa care nu e sfintita de preot. OK, mi-o sfintesc, nu zic ba, dar babele au sarit pe capul meu si mi-au zis ca nici macar in intervalul asta , pana il astept pe preot nu e bine. Pai unde pacatele mele sa stau? In strada?
)Iar chestia cu legatul picioruselor mi se pare o mare tampenie. Aici nu e vorba de modelarea plastilinei- "daca il infofolesc pe bebe ca pe o sarma inseamna ca o sa aiba si picioarele drepte"- ci de structura osoasa a fiecaruia. Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
alem spune:
Imi cer scuze ca nu am apucat sa va zic cum ma cheama, numele meu este Melania si ma bucur sa vad ca atata lume este de acord cu mine. Aseara ma amuzam la gandul ca vom fi si noi babute si tot asa sfatoase o sa fim? Sa speram ca nu, pana una alta ca mama nu stie nimeni ce este mai bine pentru copilul ei, desigur ma gandesc ca este bine sa apleci urechea si la cei care au trecut prin astfel de experiente, dar decizia trebuie luata dupa cum crezi de cuvinta, macar daca gresesti sti ca este greseala ta. Ma bucur ca exista acest site pentru ca eu am citit o gramada de lucruri interesante si de ajutor si imi pare rau ca nu am mai mult timp din cauza serviciului sa pot schimba pareri cu cat mai multe persoane de pe acest forum, dar de saptamana viitoare voi fi in prenatal si voi devora fiecare informatie de pe site. Multumesc pentru urarile de sanatate.
alesandra spune:
Hai ca vin eu cu argumente contra...
Eu sunt una care (daca se va intampla) n-o sa pregatesc nimic si nici n-am sa-mi fac probleme ca sotul o sa aibe multa treaba (oricum nu poate avea mai multa decat mine), sunt cumparaturi pe care le faci in cateva ore ... in asa fel stau linistita si nu ma gandesc...
iar cu legatul picioarelor, eu ma uit in jurul meu si ii vad pe cei mai tineri (generatia cu pampersi) si sunt cam strambi, si chestia asta ma face sa ma gandesc ca poate ca au dreptate babele...
alem spune:
Acum ce sa zic poate sunt putin egoista, dar imi place mult de tot sa-i cumpar eu hainutele lui bebe, am impresia ca hainele pe care o sa le cumpar eu sunt cele mai frumoase si acum am impresia ca bebe este numai al meu parca nu ar fi si al lui taica-su si mai este si emotia si bucuria pe care o simti cand te pregatesti de marele eveniment. Despre picioarele strambe nu cred ca intr-o luna cat ii ti picioarele legate se vor indrepta prea mult, dupa ce nasc o sa intreb doctorul in ce masura da rezultate metoda legatului picioruselor si a capului sa fie rotund.
totonio spune:
n-are nici un efect legatul picioarelor
iar daca o fi vreun zvapaiat care da non-stop din picioruse nu te prea vad cum il vei lega......
te pupic si nastere usoara