Cum ati scapat de molii?

Cum ati scapat de molii? | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Fetelor, m-=au napadit moliile!!!
Nu va zic cam ce distrugeri au facut prin cojoacele pe care nu le-am mai imbracat de 1000 de ani.
Ideea este ca ne mutam in alt apt si nu vreau sa iau si moliile cu mine. Bineinteles ca vom tria foarte bine hainele si absolut tot, dar ma gandesc sa nu ramana oua sau ce-o mai fi.
Sambata plecam pt cateva zile si ma gadeam sa le dau cu ceva otrava, poate scap de ele. Spunea cineva mai demult de un fel de "Verde de Paris" si daca dau pe covorul de lana si prin dulap, oare mor. Sau e periculos pt copii?(oricum acum sunt plecati la bunici si mai stau vreo saptamana).
Cand eram studenta stiu ca o colega si-a facut desinsectie, dar recunosc ca nu stiu cu ce, si chiar si tantarii care intrau cadeau de pe pereti, asa era de tare substanta respectiva. Si eu zic ca poate si molii mor... Anul trecut am cusut cu "manutele" mele saculete pt levantica si molia a inceput sa roada saculetul.
Ati incercat produse din comert gen Raid sau altceva? Sunt bune, ati vazut rezultate? Eu am avut niste chestii de alea de stau spanzurate prin dulap, dar moliile mele s-au invatat si cu ele.
Iar m-am intins la povesti. Multumesc mult,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Verdele de paris este pentru alte oratanii gen plosnita si este extrem de toxic.

De molii scapi cu naftalina (dar trebuie sa suporti mirosul o vreme)

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Am naftalina pe sub covoare, prin buzunare de haine, etc...dar moliile mele se pare ca iubesc acest miros....
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

nici o naftalina nimic.asta este pentru a fugari moliile.
intai le gasesti "cuibarul" pentru ca sigur au unul sanatos (fasole nuci,mere )chestii de astea la care nici nu te gandesti.
solutia cea mai sigura este spray Raid .Da cu toata increderea.
am patit-o si eu si credeam ca o iau razna. dar trebuie sa fii atenta sa gasesti si larvele.e greu si dificil ca sunt ascunse tare bine dar n-ai incotro ,altfel nu scapi.dai o data la trei zile cu spray pana vezi ca au disparut.
acum vad ca vin intr-o parere de afara .le vanez de nu se vad.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Cumperi o fiola de k*othrine 15/5 EC care e avizat de Min. Sanatatii, deci nu are efect negativ asupra omului, il diluezi cum scrie pe sticluta si dai pe haine. Pulverizezi! Le lasi sa se usuce cateva zile si apoi le speli. La fel dai si pe peri, pe podea, peste tot. Prin camera poti da si cu Regent, asta e bun si pentru gandacii de bucatarie dar e un pic toxic, putin. Mai multe amanunte daca e, imi dai pm. Firma mea distribuie astfel de produse. Nu vreau sa fac reclama!
Dea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Eu pe haine (ma refer la paltoane, pardesii, etc) dau cu spray Raid antimolii si in dulap pun Raid antimolii gel din acelea cu lavanda. Nu stiu cum se cheama exact arata ca odorizantele acelea de masina si se pot agata pe bara pe care pui umerasele.
Trebuie sa pui in fiecare parte a dulapului, cite usi atitea "pastile". Sa le verifici din cind in cind, ca atunci cind s-au uscat trebuie schimbate. Si eu am molii in casa, intra pe geam, dar cu Raid imi protejez hainele.

Karina+ Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Moliile isi fac cuibul in locuri extrem de neasteptate: in faina, gris, malai, de obicei in vreo punga uitata demult prin camara, la care n-ai mai ajuns s-o cercetezi; in sacul de praf de la aspirator, daca e textil si retine praful; noi am avut un aspirator vechi pe care nu l-am mai folosit cind am cumparat altul, si am uitat sa-i golim sacul; ne-am trezit dupa ceva timp ca era plin de molii. In general isi fac cuib in locurile unde n-ai mai umblat de mult.
Ca sa scapi de ele ... daca deja zici ca ti-au mincat multe lucruri ... ia-le la bani marunti, cauta-le bine pe cele pe care vrei sa le pastrezi, iar pe cele prea afectate (sau putin mai demodate ...) arunca-le. Eu nu stiu prea bine cum arata larvele, dar stiu ca atunci cind vad ceva care seamana cu un cocon alb, plat si un pic transparent ... ala e ! Vezi ca se ascund prin cutele hainelor: sub guler, sub nasturi, in buzunare, in mansete, locuri in care stau ferite si nederanjate.
Dupa ce am facut o curatenie temeinica si la singe in lucruri, le-am ambalat in pungi de plastic (puloverele de lina, fularele etc.), pe care le-am etansat cu scoci cit de bine am putut (am gasit mai tirziu molii asfixiate care incercasera sa intre in punga !). Chestiile care nu se pot baga in pungta le-am pus intr-un sac de plastic pt haine, se gaseste pe la MEtro sau Carrefour, tot asa, bie etansate. Mai mult ... n-am stiut ce sa le fac.

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu am instalat in sifoniere pachetele cu gel Raid care miros mult mai placut decat naftalina si nu am avut probleme cu moliile.
Pentru alte ganganii (dar merge si pentru molii) am luat Decis, care este pt gandacii de colorado si l-am diluat mult mai putin decat scrie pe fiole sau sticlute (am pus 1 fiola 10ml/1l apa in loc de 10 sau 20l apa). Cu asta au mai rezolvat si alte lighioane, inclusiv gandacii de bucatarie, care sunt destul de rezistenti (adica la mine nu a venit niciunul).
NU da cu verde de paris daca ai copii !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Aeriseste hainele de mai multe ori vara, si apoi pune in ele cate un manunchi de levantica proaspata.Eu nu am avut niciodata, dar 1 data pe luna scot laneturile afara.
Tot ce e :faina, malai, tarate, grau etc trebuie inchis bine, de preferat de pus in borcane de sticla cu capac .

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html

http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Si eu votez pentru pachetelele de la Raid care se pun in dulapuri. Am avut molii cand m-am mutat in apartament si ne-au stricat o gramada de toale, dar acum am scapat de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Eu strang tot, scutur, dau cu Flit verde, inchid si aerisesc! Si asta de doua , trei ori pe an: primavara puric toate hainele , schimb locul si pe rafturi ,sub rafturi dau cu acest Flit verde! Mut patul sterg cu apa cu detergent, apoi cu clor dau cu flit si inchid camera cel putin o ora! Pe uram toate curate, calcate , scuturate isi reiau locurile si gata! Eu stau la curte dar cojocul meu si al sotului stau bine merci de 7 ani in sifonier si nu au patit nmimic! Plus ca usa la sifonier nu se inchide bine si e tot timpul intredeschisa, geamurile stau seara deschise, naftalina nu pun ca nu imi place cum ramane impreganta in toate hainele , nu numai in cele cu destinatie speciala-cele de lana-asa ca poti incerca!

Mergi la inceput