Vaccinuri obilgatorii
Buna ziua,
Impreuna cu sotul meu ma pregatesc temeinic pt conceperea unui copil.
Primul pas a fost un test Papa Nicolau si un "tratament" pt o banala inflamatie nespecifica; am repetat testul si a iesit perfect.
Urmatorul pas a fost o imunizare impotriva rubeolei, intrucat in copilarie am "beneficiat" doar de oreion. Initial, dna doctor a vrut sa imi faca un "vaccin triplu" (pt rubeola, rujeola si oreion)dar singurul gasit in farmacii este Trimovax, recomandat mai ales copiilor. La sugestia dnei doctor, am folosit Rudivax, doar contra rubeolei, acesta fiind recomandat adultilor.
Urmatoarele luni, evident vom lua o mica pauza; intrebarea mea se refera la necesitatea de a ma imuniza si impotriva rujeolei?
Pe langa aceste etape premergatoare, ce ar mai trebui sa fac astfel ca totul sa fie in regula, lipsit de riscurile pe care stim ca le putem evita?
Mentionez ca incerc sa pastrez un echilibru responsabil in ceea ce priveste masurile de precautie; nu as vrea sa ajung in extrema in care sa fiu excesiv preocupata de acestea, dar nici sa le ignor in totalitate.
Multumesc
Adriana
Trompitz
Raspunsuri
anca tanasica spune:
de ce nu incerci vaccinurile homeopate?
la a doua intrebare nu prea stiu ce sa-ti raspund...cred ca totusi nici prea multa pregatire nu e bine...fa ce simti...eu am ramas gravida in luna in care am simtit eu ca trebuie....(ca pregatire am lasat anticonceptionalele...cu vre-o 7 luni inainte...ca nu venea momentul sa simt...am mancat mai sanatos si mai rational...am exclus medicamentele...si i-am dat bice....)
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
Adriana mica spune:
quote:
Originally posted by anca tanasica
de ce nu incerci vaccinurile homeopate?
la a doua intrebare nu prea stiu ce sa-ti raspund...cred ca totusi nici prea multa pregatire nu e bine...fa ce simti...eu am ramas gravida in luna in care am simtit eu ca trebuie....(ca pregatire am lasat anticonceptionalele...cu vre-o 7 luni inainte...ca nu venea momentul sa simt...am mancat mai sanatos si mai rational...am exclus medicamentele...si i-am dat bice....)
Trompitz
Adriana mica spune:
Multumesc Anca.
Parerile referitoare la aceste lucruri sunt contradictorii, chiar printre medic; doctorita mea, tanara si zeloasa, a fost ins afoarte ferma cu privire la aceste lucruri.
Astept si alte opinii.
Multumesc
Trompitz
Adriana mica spune:
A, si inca ceva: am citit un topic mai vechi de pe Forum. Am inteles eu bine, sau se poate face o analiza pt a se vedea daca sunt formati anticorpii necesari (in cazul meu IgG pt o "infectie" precedenta, adica cea "provocata" de catre vaccin)? Sau aceasta analiza este necesara doar daca nu iti mai amintesti sa fi facut boala in copilarie, si astefl iti poti da seama?
M-ar mai interesa impactul problemelor de dantura pe perioada sarcinii. Acum 1 1/2 ani am crezut ca mi-am rezolvat toate problemele stomatologice(de altfel, singurele probelme medicale de care sufar). Din nefericire acum 1/2 de an am descoperit o alta: in urma extractiei unei masele de minte, periostul s-a desprins de pe os si am facut o infectie de toata frumusetea. Dupa vindecare, am ramas cu o umflatura in zona respectiva, usor "meteo-sensibila", care ma mai supara din cand in cand. Este cazul sa fac o vizita si la stomatolog, sau este posibil sa se resoarba de la sine?
Multumesc
Multumesc din nou
Trompitz
anca tanasica spune:
si dr.mele (gine si de familie) sunt f.zeloase...dar au preferat sa nu ma agite prea tare cu fel si fel de analize si tratamente...
Inainte sa raman gravida am facut o vizita stomatologului, ocazie cu care mi-a schimbat toate plombele vechi metalice cu unele de portelan (eu sunt cam nebuna cu dintii si oricum merg anual la dentist si nu am probleme decat cariute f.mici...si dragute).
Din luna a 5-a de sarcina am luat zymafluor
Probleme cu dintii nu am mai avut, nu am facut nici o carie de la sarcina sau de la alaptat (ca dupa ce-am nascut am fost iar la stomatolog si cand avea bb 8 luni...iar....stomatologul meu ma iubeste....)