Harti rutiere din Romania pe Internet
Stiti vreun site unde as putea gasi harti rutiere (nu stiu exact daca ma exprim corect) adica cu soselele din Romania, ca sa fac un itinerar auto?
Multumesc.
Raspunsuri
Nora spune:
www.michelin.com Apoi selectezi "ViaMichelin Maps, driving directions, hotels...", introduci orasele de plecare/sosire, samd.
Noi il folosim mereu si ni se par bune solutile propuse. Succes
!
Nora, mamica lui Andrei(20aprilie 1999) si a lui Victor(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
cataghe spune:
Mai este si www.tiscover.at
Dai pe engleza si apoi la "getting there" - "route planner". E foarte in detaliu.
Succes!
This is the first day of the rest of my life!
AC spune:
Noi folosim viamichelin-ul, si e excelent. Legat de traseu, nu
e complicat deloc pana la Budapesta. Acolo trebuie
mers pe M0 (care e ring-ul Budapestei) si iesit spre
Kecskemet, unde se termina autostrada. Sunt apoi drumuri nationale,
se trece prin Szeged si se intra prin Arad (Nadlac - Nagylak e
frontiera).
Pe viamichelin trebuie specificat ca vreti sa treceti
prin Arad, ca sa va dea acest traseu (daca nu, va trece prin
Chisineu-Cris, pe la drumuri proaste de tot).
Inca ceva: trebuie sa intrati in Szeged ca sa continuati drumul.
Se intra, se continua pe sosea, care devine bulevard, cu stopuri,
si care e drum comun o bucata pentru Bucuresti si Belgrad. Apoi,
in centru, se separa cele doua directii, si voi trebuie sa o
luati la stanga. Este indicat, dar nu foarte bine, asa ca uitati-va
cu atentie la tablite. Noi ne-am invartit in cerc de cateva ori,
asa ca luati-o incet si cu ochii deschisi, chiar daca e noapte si
s-au inchis demult. :) Dupa stanga asta, va mai fi scris Bucuresti
de mai multe ori, si se mai trece prin ceva sate, intre care unul
care se numeste 'Mako'.
Nu stiu pe unde vreti sa treceti exact, dar in Austria trebuie platita
autostrada: la granita se cumpara un sticker (parca valabil 10 zile,
sau o luna, etc.) si se lipeste pe parbriz. De asemenea, in Ungaria,
autostrada de la Viena spre Budapesta se plateste asemanator, dar
cea de la Budapesta la Kecskemet se plateste separat, la ghereta
(de doua-trei ori).
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
debby spune:
Laura eu am descarcat de pe Dc++ toate hartile Romaniei, inclusiv in orase detaliat, etc.
Site-uri sunt multe, e suficienta o cautare pe Google.
Subscriu cu Via Michelin, e super!
Aurelia spune:
deci fetelor lamuriti-ma si pe mine "stike"-ul acela s-au "vignnete" cum i se mai spune se solicita la trecerea frontierei cind ni se face controlul pasapoartelor s-au cum ? caci plecind din franta pina la granita rominiei cu Ungaria nu mai sint efectiv frontiere nu?
Noi plecam prima data in masina si eu nu prea inteleg de unde trebuiesc luate "atipildurile" astea care trebuiesc lipite pe parbriz! in mintea mea erau de vinzare la intrarea pe autostrada!
,va rog sa-mi "povestiti" si mie ce si cum cu ele ca eu sint cam pe dinafara ,please!si cam pe unde in Austria sa cautam sa dormim ,inainte de Viena am inteles nu? ,prefer sa ne oprim apoi intre Arad si Deva pe undeva sa dormim ,apropo pe acolo stie cineva pe unde se doarme binisor fara bani multi ca eu am dat o cautare pe siturile de turism ro cu "ARAD3 si mi-a dat ca rezultat la Arad doar un hotel de trei stele cu 50 si ceva deeuro pe noapte!
Voi stiti ceva "locuri" mai bune s-au povestiti si voi cum a-ti facut cu dormitul ca eu contez mult sa ne odihnim aceste doua nopti de drum fiindca avec si cupilu cu noi si inca drum destul de facut de la Arad pina la Lehliu in Ialomita !mercic la voi de la mine!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
debby spune:
Aurelia, am sa le iau pe rand:
1. Vama intre Austria si Ungaria inca mai este, desi ar trebui sa nu mai fie, nu inteleg motivul, dar este acolo si deocamdata tot puricesc bine austriecii. Se vede cata incredere au in mancatorii de unguri 
2. Vignete cumperi din primul popas la intrarea in Austria, primul pe care il vezi pe autostrada, dai nr de la masina, etc, etc, si il lipesti pe parbriz, si la unguri la fel. Iesi din vama cu austriecii si ai peco ce vinde fluturasul, pe care il lipesti la fel pe parbriz.
3. In Arad noi am dormit la o pensiune curata, foarte modesta, ne-a incantat ideea de a avea masina in curte cu paznic, bine pazita la cate bagaje aveam inauntru. Iti dau numarul de telefon daca vrei : Pensiune Poiana, str Poiana, nr1, Arad-Micalaca(vis-a-vis de alimentara Delta) 0257 36 90 75, poti suna inainte sa le spui si costa 600.000/noapte( noi atata am dat in martie). E usor de ajuns dar mai bine dupa oboseala ia un taxi in fata ta sa te ghideze, mai mult de 50 000 nu te ajunge si comod pt ca apoi iesi exact la iesire inspre Deva.
Cat despre dormit in Austria eu nu am incercat dar sunt n si n popasuri ce au si hotel, bine ingrijite, dar la pret nu stiu.
Sper sa-ti fie de folos informatiile. Drum bun si distractie placuta !
Laura Takacs spune:
Ce dragute sunteti cu atatea informatii! Tre' sa printuiesc pagina cu "subectul" asta ca sa o am ca referinta.
Aurelia spune:
Laura te rog sa ma scuzi ca am intrat peste subiectul tau ca sa obtin informatii care-mi erau necesare doar mie si nu si tie ,de obicei nu fac asa ceva ,cred ca am fost un pic nepoliticoasa si nu mi-am dat seama ,ca sa-mi cer scuze !
Multumesc Debby,si multumesc si tie Laura ca nu te-ai suparat!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542