PARODONTOZA
Stie cineva ceva despre subiect,
Multam tare mult,
ma grabesc,
Mariana
Raspunsuri
lizeta spune:
vezi la: http://www.stomatologi.ro/info/paro/paro.html ,
Paradontoza este o boala a membranei periodontale si se manifesta cel mai des prin pierderea precoce a dintilor. Este o boala a gingiei cu consecinte grave.
Paradontoza se instaleaza in primul rind din cauza unui periaj incorect, ineficient, iar pe dinti se va acumula un strat de placa bacteriana care prin aport continuu va forma tartrul dentar care va indeparta gingia de dinte si, in cele din urma, gingia care inveleste dintele este distrusa si formeaza goluri care vor fi acoperite de aceasta placa. Astfel sint atacati dintii, inclusiv radacina lor si uneori chiar si osul, maxilar sau mandibula. Rezulta astfel o mobilitate prin care dintii se pierd.
Cea mai eficienta si dezvoltata formula de ingrijire a dintilor si a cavitatii bucale este gelul de dinti Bright Toothgel,in care gelul de aloe vera (concentratie 35%)este combinat si cu alte elemente, intre care propolisul si complexul de clorofila-cupru cu rol antioxidant.
Acest produs, pe langa faptul ca albeste dintii fara a le zgaria smaltul ( nu este abraziv), protejeaza gingiile si intreaga cavitate bucala. In plus, datorita componentelor sale, este deosebit in tratarea stomatitelor, gingivitelor, aftelor si, ATENTIE, VINDECA PARADONTOZA!!! Are un gust placut, ceea ce il face agreat de copii. Foarte multe cabinete stomatologice il folosesc si la extractii dentare, deoarece cicatrizarea se face de 6-8 ori mai rapid, si pt. ca elimina riscul de infectie postextractie.
Leacuri si tratamente importiva paradontozei
Paradontoza este o boala ce afecteaza mucoasa gingivala si tesuturile de sustinere ale dintelui. Ca urmare, dintii se dezgolesc de tesutul gingival si devin sensibili la rece, cald, dulce. Asadar puteti opta pentru tratamentele noastre naturiste cu diferite plante medici ale:
Coada - calului
Turnati peste 1 lingura de planta uscata, 250 ml apa clocotita. Acoperiti vasul, apoi strecurati. Clatiti-va gura de mai multe ori pe zi cu infuzie calduta.
Jales
Infuzati 1 lingurita de frunze in 250 ml de apa clocotita pentru 10 minute. Strecurati. Folositi ceaiul la gargarisme, de cel putin 3 ori pe zi.
Musetel
Turnati peste 1 lingura de flori uscate 1 cana cu apa clocotita. Dupa 15 minute strecurati. Clatiti gura cu ceai caldut.
Porumb
Infuzati 1 lingura de matse de porumb in 250 ml de apa clocotita, pentru 10 minute. Faceti spalaturi bucale de 3 ori pe zi.
Hrean
Mestecati zilnic o bucata de radacina de hrean proaspat. Are efect revulsiv, marind afluxul de sange la nivelul gingiilor.
Lizi si Ana
marianapantea2000 spune:
quote:
Initial creeata de marianapantea2000
Multam tare mult,
ma grabesc,
Mariana
Lia spune:
quote:
Initial creeata de marianapantea2000
Multam tare mult,
ma grabesc,
Mariana
Ce anume despre parodontoza te intereseaza?Pune intrebari clare,ca sa pot da explicatii utile fara sa fie nevoie sa scriu "romane" si iti voi raspunde cu placere.
Lia,stomatolog www.desprecopii.com
madis spune:
quote:
Cea mai eficienta si dezvoltata formula de ingrijire a dintilor si a cavitatii bucale este gelul de dinti Bright Toothgel,in care gelul de aloe vera (concentratie 35%)este combinat si cu alte elemente, intre care propolisul si complexul de clorofila-cupru cu rol antioxidant.
Acest produs, pe langa faptul ca albeste dintii fara a le zgaria smaltul ( nu este abraziv), protejeaza gingiile si intreaga cavitate bucala. In plus, datorita componentelor sale, este deosebit in tratarea stomatitelor, gingivitelor, aftelor si, ATENTIE, VINDECA PARADONTOZA!!! Are un gust placut, ceea ce il face agreat de copii. Foarte multe cabinete stomatologice il folosesc si la extractii dentare, deoarece cicatrizarea se face de 6-8 ori mai rapid, si pt. ca elimina riscul de infectie postextractie.
Unde se poate gasi acest gel minunat si cam cit costa?
marianapantea2000 spune:
Multumesc pentru mesaje.
Lia,
Ce vreau sa stiu este cum pot incetini sau stopa paradontoza.
Stomatologul mi-a spus ca procesul o data inceput nu poate fi oprit.
Deja retentia gingiei este vizibila( in doua locuri)
Ce pot face sa nu-mi pierd dintii?Am 44 ani
O zi buna
Mariana
Lia spune:
quote:
Originally posted by marianapantea2000
Multumesc pentru mesaje.
Lia,
Ce vreau sa stiu este cum pot incetini sau stopa paradontoza.
Stomatologul mi-a spus ca procesul o data inceput nu poate fi oprit.
Deja retentia gingiei este vizibila( in doua locuri)
Ce pot face sa nu-mi pierd dintii?Am 44 ani
O zi buna
Mariana
Buna.Daca fumezi,te lasi de fumat.Mergi la stomatolog regulat pentru detartraje(manual si ultrasonic),se poate folosi laserul cu rezultate bune,daca e nevoie se pot chiureta pungile parodontale.Pastrezi o igiena bucala buna,periezi dintii(cu sensodyne spre exemplu) dupa fiecare masa,folosesti si ata dentara(dental floss) pentru igiena spatiilor interdentare.
Iar daca in timp,impotriva tuturor acestor masuri luate starea parodontiului continua sa se deterioreze,exista chirurgie parodontala,cu rezultate bune,dar numai in situatia in care pacientul are o igiena bucala buna.
Numai bine iti doresc!Daca mai ai intrebari sau nelamuriri,iti raspund cu placere.
marianapantea2000 spune:
Multumesc Lia,
voi incerca sa fac tot ce mi-ai spus.
Am primit un alt mesaj in care mi se spunea sa folosesc
o pasta de dinti cu Aloe vera,Bright gel,ceva de genul asta.
Am gasit-o pe Internet,tu ce stii despre ea,este buna pentru paranontoza?
Si inca ceva daca nu te superi.Cit de des sa-mi curat dintii(la stomatolog,desigur!)?
Multumesc f.mult.
Site-ul este grozav,felicitari tuturor.
Numai bine,
Mariana
Lia spune:
Draga Mariana,
Eu am povestit despre Sensodyne,pentru ca stiu ca e utila.Aceasta e doar o pasta de dinti,facuta de GlaxoSmithKline parca,fara pretentii de panaceu universal,se gaseste probabil in mai toate supermarket-urile.
Nu stiu nimic despre bright gel,mie personal nu-mi inspira nici o incredere descrierile cu scop publicitar,in termeni exclusiv superlativi, despre produse care cica fac minuni.![]()
La stomatolog e bine sa mergi o data la 6 luni,sau mai frecvent,in situatia in care constati ca ai tartru.
Numai bine!
Lia
madis spune:
quote:
Draga Mariana,
Eu am povestit despre Sensodyne,pentru ca stiu ca e utila.Aceasta e doar o pasta de dinti,facuta de GlaxoSmithKline parca,fara pretentii de panaceu universal,se gaseste probabil in mai toate supermarket-urile.
Nu stiu nimic despre bright gel,mie personal nu-mi inspira nici o incredere descrierile cu scop publicitar,in termeni exclusiv superlativi, despre produse care cica fac minuni.
La stomatolog e bine sa mergi o data la 6 luni,sau mai frecvent,in situatia in care constati ca ai tartru.
Numai bine!
Lia
De la acceasi firma mie imi place "PARODONTAX". Nu stiu daca poate vindeca ceva, dar pentru intretinere si prevenire cred ca este foarte buna.
lizeta spune:
Mie m-i s-a recomandat pasta de dinti pe baza de argila "GENNA DENT" sau "GENNA DENT FORT" care se gaseste doar la plafar.
Nu este foarte buna la gust, dar nici rea nu este.
Lizi si Ana