Provocari...decorative
Raspunsuri - Pagina 5
Cary spune:
Draga Adela sa stii ca eu ingrijesc florile ca pe copiii,in fiecare zi le vizitez,de 2 ori pe saptamana le ud si vorbesc cu ele,in fiecare iarna le cumpar vitamine.
Balconul meu are 9 metri,cu 2 intrari una din livind,cealalta din dormitor,sunt puse cam asa:
-cat tine portiunea de geamuri de la cele 2 camere am facut un raft cu 2 nivele unde isi tine sotul meu sculele,iar pe deasupra sunt asezate florile ca sa se vada in geam,
-pe capetele balconului am cateva etajere inde sunt florile curgatoare.
De la mare mi-am adus diverse scoici,iat in ghivece am facut modele pe pamant,aranjand frumos scoicile.Mi-am cumparat citiva pitici si ciuperci mici care le-am asezat printre ghivece,l-am cumparat chiar si pe Mos Craciun(eu il iubesc foarte mult)
Iarna(balconul meu e inchis asa ca ele pot ramane acolo si in anotimpul rece)cand nu mai fac flori si sunt mai putine culori,pun in fiecare ghiveci cate o jucarie de plastic din setul de plaja al copiilor.
De-altfel in fiecare camera am cateva plante mari,iar musafirii imi admira aranjamentele din scoici care sunt prezente la baza plantelor,se pot pune si pietre colorate.
Eu pe masa din bucatarie am intotdeauna flori,iar cand sunt putine le pun intr-un bol de sticla cu apa si cateva pietricele colorate.
Mi-as dori o curte sau o sera plina de flori,dar sper si eu ca tine ca intr-o zi visul va deveni realitate si uite asa mai trece-o zi si inca-o zi,....... si tot visez!
Adela99 spune:
wow , asta zic si eu balcon - te invidiez
si te admir pentru creativitate si indemanare
scoicile se pot vopsi cu oja daca vrei ... si pietrele pot fi si ele pictate... iti traduc un picut din textul de pe site-ul de mai jos
- se poate folosi orice vopsea si se lacuieste pe urma; poti sa adaugi sclipici in vopsea
http://w1.451.telia.com/~u45113758/pyssel/stenmalning.htm
pentru cele care aveti copii (si nu numai) cateva paginutze care va “ajuta” sa va jucati si totodata sa creazi lucrusoare care pot fi puse de exemplu in camera copiilor
http://w1.451.telia.com/~u45113758/pyssel/kulmalning.htm
puneti o coala de desen pe fundul unei cutii, adaugati vopsea, luati o bila de sticla si rasuciti cutia, bila prin miscare “picteaza”
In poza vedeti pictura decupata si lipita pe o alta hartie.
Si uite asa ati facut un tablou
http://w1.451.telia.com/~u45113758/pyssel/krydda.htm
Tot tablou puteti face cu ajutorul condimentelor. Folositi aracet pe pensula. Intai desenati (cu pensula cu aracet), pe urma presarati condimentul si lasati sa se usuce. Faceti tabloul pe bucati.
In poza de pe site s-a folosit: oregano, scortisoara, pipper, rosmarin
http://w1.451.telia.com/~u45113758/pyssel/trad.htm
Folositi ata/sfoara/siret de bumbac. Inmuiati-l in vopsea (acuarela, ce vreti) Indoiti coala de desen in doua, puneti ata/sfoara pe una din jumatati, lasati afara un capat, acoperiti cu jumatatea cealalta, puneti o carte peste. Trageti afara siretul.
Puteti continua cu alta culoare.
http://w1.451.telia.com/~u45113758/pyssel/sockerm.htm
Fierbeti un dl de apa si 2 dl de zahar (1 dl= ca 60 gr) Se poate folosi si cald si rece. Dati cu pensula pe toata cola cu ”apa de zahar” Picurati apoi acuarele care formeaza modele ca niste flori. Daca vreti dupa ce se usuca putei picta tuplinitele si frunzele.
Spor la treaba si distractie placuta
Cary spune:
La noi in comert se gasesc unele tablouri din seminte si altele(dar sunt scumpe)si se pot confectiona in casa.
Luati o bucata de sac pe care-l spalati si apretati,apoi dati cu pensula prenadez si faceti diverse figuri din boabe de porumb uscate,boabe de cafea,fasole diverse culori si alte seminte(floarea soarelui,dovleac).
Eu am vazut pomi,flori sau potcoave realizate din asa ceva.
Scoicile nu le colorez ca nu mai par naturale,dar uitandu-ma la fotografii am selectat cateva scoici mici si usoare pe care le vopsesc gargarite pe care le voi aseza pe frunzele florilor.
Daca luati a foaie A4 si o indoiti in doua;puneti cateva acuarele pe o parte si impreunati hartia,deci culorile vor fi simetrice,apoi desfaceti si lasati sa se usuce.
Inpreunati din nou hartia si o taiati in forma de fluture,se pun pe betisoare in ghivece alaturi de flori si asa se obtine o noua pata de culoare cand planta nu mai face flori.
Va astept si cu alte idei,pupici tuturor!
ionela-roxana spune:
Vreau si eu casa!Asta pt. a putea aplica multe idei gasite pe siteurile scrise de voi aici!
Ideea cu fluturasii este minunata , faceam asemenea fluturasi la scoala si ieseau superbi!
I-mi pare tare rau ca nu am idei sa va dau dar am sa caut si revin!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
anda141 spune:
Super subiect!! Si mie imi plac ter mult chestiile astea iesite din tipare, din pacate nu prea am imaginatie , in schimb sora mea se ocupa cu de-astea, face tot felul de casute, tablouri din paie, bete, scoici, boabe , sunt super, are imaginatie!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
qsar spune:
Invitatie suuuper serioasa pentru toate provocatoarele-decoratoarele:
Daca ati realizat sau urmeaza sa realizati obiecte decorative, decoratiuni si altele asemeni va rog sa ne impartasiti si noua reteta intr-un format "comun"
- Denumire/tehnica folosita (ex. "tablou din seminte" sau "rama decorativa - modelaj")
- Materiale necesare, inclusiv instrumente (pensule, pensete...)
- Timp aproximativ de executie (optional)
- Descrierea detaliata a procedeului
- Daca este posibil, cateva fotografii semnificative cu "capodopera" :)) (pozele le faceti si le puneti bine, va anunt eu cand vom avea nevoie de ele)
Momentan postati "retetle" la acest subiect. Daca sunteti interesate de acest schimb de experiente decorative, va rog mult-mult sa-mi spuneti (am eu un interes!).
Si-acum... cine stie cum se reconditioneaza mobilierul vechi? Dar cum se patineaza obiectele din metal (alama, bronz, argint)? A facut cineva "bijuterii" din paste fainoase (se purtau cand eram eu copil :)), zau!).
Va astept si va promit la randul meu cateva retete haioase.
Q
joe spune:
Nu mai rezist - trebuie sa ma declar si eu bolnava de damblaua asta cu ... decoratul - desi mi se pare cam mult spus, in cazul meu!
Nu m-a apucat de mult - da´e grea rau ca tocmai imi cumparai saptamana trecuta materiale sa imi re-aranjez bucataria - de care nu sunt deloc multumita - si am noroc ca sotul ma lasa - mai trebuie sa vad ce fac cu binladica (a se citi mostenitoarea atot-prezenta a familiei) - ca in mod sigur va dori sa ma ajute si ea.
Si asa ajung la intrebarea lui qsar - cu mobila. Nu sunt vreo ebenista - dar aici am vazut ca un banal dulap sau o comoda devin niste piese unice de mobilier.
Cum am eu de gand sa fac la bucataria mea - desi nu stiu cat e de relevant - voi smirghelui toate suprafetele pe care am de gand sa le vopsesc pe urma - pt. ca mobila e relativ noua nu e necesar vreun alt tratament inaintea vospirii - decat curatata bine cu o carpa moale - sa nu ramana praf. Daca mobila e mai veche - din ce am vazut si eu la altii mai priceputi ca mine - slefuirea trebuie sa se faca mai profund - iar pe urma - inainte de orice alta prelucrare - se da cu o chestie speciala - nu stiu sa o traduc - aici se numeste Holzlasur - o chestie care intra in lemn si il intretine cumva.
Asaaa - sa revin la mobila mea! Dupa ce o s-o slefuisc - mi-am ales o culoare foarte interesanta - un bej pal - cam cum sunt unele caramizi - si dupa ce am dat cu vopsea mi-am luat un fel de pensula speciala care lasa urme ca si cand vopseaua ar fi veche si s-a mai dus si se vede nervura lemnului.
Pe urma trebuie sa imi fac tipare (aici o sa am ceva de lucru) - ca vreau sa aplic niste crengute de maslin cu masline si am 2 posibilitati - ori tipare si vopsesc - ori gasesc niste imagini, poze - pe care le dau la marit si le lipesc peste mobila. Indiferent la ce ma voi hotari - peste toata asta se da cu lac incolor - ca sa se poata sterge linistit si cu carpa umeda.
Acum sa vad ce o sa imi iasa - nu o sa fiu gata mai devreme de sfarsitul lui august - dar voi face poza inainte si dupa - ca va fi cea mai mare lucrare a mea.
Cu ce m-am mai prostit - mi-am facut 2 abajururi dintr-o hartie speciala - chinezeasca ii zice aici - are o structura mai deosebita, asaaa - fibroasa, nu stiu prea bine sa o descriu. Astea sunt simple: eu le-am facut conice - se ia un carton mai grosut si i se da forma - se lipeste cu scoci ca sa stea fest. Dupa aia se imbraca in folie de aluminiu - asta deja poate fi lipita cu aracet. Hartia chinezeasca se rupe bucati inegale si se lipeste cu aracet din belsug peste conul(forma) din carton. Eu am facut unul galben si unul portocaliu - dar merg si combinate - in ce culori vreti sau aveti nevoie. Nu va zgarciti cu aracetul - hartia se va uda - ca sa zic asa - nu-i bai - puneti-o inegal si lasati pe urma sa se usuce bine - da´bine de tot. Cand e uscat - desfaceti usor de pe con forma facuta din hartie - si voila!!! - abajurul. Conul sau forma de care ati ales-o (patrata, sau egal cum) - poate sa mai fie folosit. Abajurul rezista - in functie si de forma - la lumina unui bec de maxim 40 vati (asa se masoara lumina?).
In fine - ar mai fi multe de spus - fetelor din Europa ( si anume Germania, Austria, Elvetia, Benelux, Franta si Italia) le recomand si revistele Lisa Wohnen si Laura Wohnen - au multe idei faine si de decorat si de do it yourself.
A, sa nu uit - mie imi place rau - da´rau de tot levantica - dupa ce am distrus vreo 2 culturi ca nu imi cresteau asa frumos ca in poze - m-am prins si eu ca trebuie sa le pun combinate cu trandafiri - este absolut minunat efectul.
Si legat de levantica - o idee pe care o voi pune in practica in toamna cand voi fi acasa - intr-un ´ghiveci de flori - colorat si forma dupa cum vreti - umplut cu pamant sau nisip - un buchet zdravan de levantica prins cu o funda - culoarea la alegere. Peste pamant puneti pitricele de ornament. Simplu si efectul e garantat!
Revin sigur - v-am spus - boala grea - plus ca am impresia ca am uitat ceva!
craluca spune:
chestia cu mobila care capata aspect patinat ma fascineaza si pe mine; am fost in Bucuresti la o firma care face asa ceva si m-am imbolnavit de ce am vazut acolo; apoi am descoperit pe cineva care face chestia asta pentru el si mi-a promis ca ma invata tehnica.
eu imi doresc foarte mult o casa la tara unde sa mobilez totul in acest stil si sa decorez cu obiecte traditionale romanesti.
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
Cary spune:
Dragelor drage chiar am o problema acum.
Apartamentul meu are 2 bai,cea mare e gata amenajata(am facut-o eu si sotul inainte de a avea copii,acum timpul nu ne mai permite)si m-am saturat sa am santier prin casa.
Autocolantul l-am testat,caci mi-am imbracat usile,este rezistent si lavabil in acelasi timp.
Baia mica nu are cada,deci sunt exclusi aburii,asa ca m-am gandit da pun 2/3 din ea autocolant si pe jos mocheta cu par scurt.Restul baii sa-l vopsesc alb si sa aplic niste fluturi care isi i-au zborul.Pun o mica etajera,oglinga si GATA,voi ce pareri aveti?
M-ati putea ajuta cu niste site-uri sau idei?
Precizez ca in baia de serviciu este masina de spalat!
Danelutza spune:
Ce sa va spun, sint nebuna, am vopsit balcoanele, pervazele la ferestre, stilpii la gard, toate intr-un galben beton, asa ca... casutza mea se vede din autostrada.
Nu va mai zic ca aici lumea e mai rau ca in tzara, stiau totzi vecinii cind vopsesc, vecinele se uitau cam urit, cred ca se gindeau "de unde a mai aparut si nebuna asta, de sta cocotzata pe scara si vopseste"