DEX-ul, nasurile si ardelenii!
Raspunsuri - Pagina 6
Claudelu spune:
No ca bine graisz Julie, draga me!
Dapu faina-i limba asta a noasta!!!
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
Bebelusi martie-aprilie 2004
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album principal&mid=5929&cid=2615" target="_blank">Album personal
conchita spune:
faina-i, da' grea rau. nu pricep nimic. ce-s aleaa mulcie comiegii-s pra lumie, shoada, shodzanii, ieshicie, mincie, shnieltzugu, traivan, praipagie, sa imburda foshtomoc? vorba poetului, trabie ca-i cu spiridus, adica romana vrajita, da' suna dulshie :)
--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi
Julia_TM spune:
quote:
Originally posted by conchita
faina-i, da' grea rau. nu pricep nimic. ce-s aleaa mulcie comiegii-s pra lumie, shoada, shodzanii, ieshicie, mincie, shnieltzugu, traivan, praipagie, sa imburda foshtomoc? vorba poetului, trabie ca-i cu spiridus, adica romana vrajita, da' suna dulshie :)
--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi
Apai Conchita, draga babii :D
"mulcie comegii-s pra lumie" adica multe minunatzii sunt in lume
shoada - caraghioasa, ciudata
shodzanii - ciudatzenii
iescie - este
mincie - minte
shnielzugu -trenul
traivan - tramvai
sa-mburda - se rastoarna
fostomoc - de-a dura
Mai revin cu shodzanii d-ashcea?
Imi place sa aud oamenii vorbind in graiul lor si cel mai mult ma deranjeaza cand unii incearca sa isi ascunda provenientza. Am prieteni din Maramures, din Bihor, din Moldova, din Cluj, pe care, atunci cand vorbesc cu ei, chiar ii rog sa vorbeasca asa ca la ei acasa, ca tare dulsie le le graiu.
Va tzuka cu drag,
Julia gin Cimishoara
ANDRUSHKA spune:
Julia gin Cimishoara, ia de-aici un ca m-ai uns la suflet, cat mi-s io de munteanca! Brava!
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!