Infiintare firma -studenti

Infiintare firma -studenti | Autor: ionela-roxana

Link direct la acest mesaj

Am cautat pe net ce acte sunt necesare pt infiintarea unei firme fiind student dar nu am avut noroc!
V-as ruga pe voi daca puteti, sa ma ajutati !
Am inteles ca sunt trecute in hotararea de guvern 166/2003 ,are cineva aceasta hotarare?

Merci mult!!!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ti-o trimit eu luni de la serv, acum am incercat de 5 ori si ma da afara! Dar sa stii ca nu sunt enumerate actele acolo.

Oricum, cauta mai in urma un subiect in care erau detaliati pasii si actele necesare infiintarii unei firme. Tu va trebui sa faci la fel, mai putin plata pt infiintare. Asta e marea "facilitate"!

Revin luni.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Hotarâre nr. 166 din 13/02/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 114 din 24/02/2003
privind acordarea unor facilitati fiscale studentilor care doresc sa înfiinteze o afacere proprie

Art. 1. - Se aprobă acordarea următoarelor scutiri de la plata taxelor și tarifelor în scopul sprijinirii studenților care vor să înființeze o afacere proprie:
a) taxele si tarifele pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului prin oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, tarifele pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor registrului comertului, precum si tarifele pentru serviciile de asistenta prestate de oficiile registrului comertului la inregistrarea constituirii comerciantilor;
b) taxele si tarifele pentru autorizarea functionarii comerciantilor, solicitate la constituire;
c) taxele si tarifele pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent;
d) taxele pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul registrului comertului de pe langa tribunal;
e) taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica:
- cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren;
- cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
- cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.
Art. 2. - (1) Pentru a beneficia de scutirile de la plata taxelor si tarifelor prevazute la art. 1, studentul care infiinteaza o societate comerciala trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) urmeaza cursurile unei forme de invatamint superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamint superior acreditata;
b) este cel putin in anul II de studiu si a promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii;
c) nu a depasit virsta de 30 de ani.
(2) Cererea de inregistrare si autorizare a functionarii comerciantului va cuprinde, in mod obligatoriu, si actul doveditor emis de institutia de invatamint superior acreditata, din care sa rezulte ca studentul fondator indeplineste conditiile prevazute la alin. (1).
Art. 3. - (1) Studentii pot constitui o societate comerciala in conditiile legii si ale prezentei hotariri, individual sau impreuna cu alti studenti care indeplinesc cerintele prevazute de art. 2.
(2) Facilitatile prevazute de prezenta hotarire se acorda o singura data, pentru constituirea unei singure firme.
Art. 4. - (1) In cazul in care, in perioada de pina la 3 ani de la inmatriculare, intervine cesionarea sau instrainarea partiala ori totala, prin orice modalitate, a partilor sociale sau a actiunilor detinute la societatile comerciale constituite in conditiile prezentei hotariri, societatea comerciala are obligatia restituirii integrale a sumelor reprezentind taxe si tarife, prevazute la art. 1, pentru care s-a acordat scutire de plata.
(2) Oficiul registrului comertului de pe linga tribunal este obligat ca la primirea cererii de inregistrare a mentiunii de cesiune sa solicite dovada privind plata sumelor pentru care s-a acordat scutire, la nivelul taxelor si tarifelor in vigoare la data efectuarii platii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Rozi, poti sa-mi spui unde sa caut subiectul mai vechi cu actele si pasii pt infiintarea unei firme ? I-am dat cautare dupa "infiintare firma" si "acte firma" si n-am gasit nimic.
Multumesc,

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Poate va sunt de folos si aceste prevederi:

***Legea nr. 300 din 28 iunie 2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice în mod independent, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 576 din 29 iunie 2004

***Hotărârea Guvernului nr. 934 din 10 iunie 2004 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 558 din 23 iunie 2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bogdanai

Rozi, poti sa-mi spui unde sa caut subiectul mai vechi cu actele si pasii pt infiintarea unei firme ? I-am dat cautare dupa "infiintare firma" si "acte firma" si n-am gasit nimic.
Multumesc,

Boghi

Poate te/ne ajuta moderatorii, pentru ca nici eu nu stiu... Era tot aici, la probleme legislative, dar vad ca nu in ultimele 10 pag, si pe cele mai dinainte de astea nu stiu unde sa le gasesc.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput