jocurile copilariei?

jocurile copilariei? | Autor: babirusa

Link direct la acest mesaj

Incerc sa-mi amintesc jocurile copilariei si nu reusesc....de ex. Podul de piatra s-a daramat/ A venit apa si l-a luat.....? cum se juca?
Sau Ursul doarme....se statea in cerc si...?
Sau Deschide-ti urechea bine sa vedem ghicesti ori ba.....? etc.
Voi va mai amintiti?

26 sapt. ( papusica)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Imi aduc aminte de " trecea un print calare",
flori, fete, filme sau baieti,
elasticul
cu mingea...germanica, amercanica, obligatea...da' astea erau mai mult de baieti;
pasarica muta-ti cuibul;
...mai erau o gramanda....sa-mi mai aduc aminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Parca imi suna cunoscut, dar nu stiu de unde sa le iau....nu stii mai detaliat?
Mi-am mai adus aminte de un joc: Taranul e pe camp, taranul e pe camp/ Hei hai lelita mea, taranul e pe camp/ Si are o nevasta......? ufff

26 sapt. (papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

podul de piatra s-a darimat / a venit apa si l-a luat / vom face altul pe riu in jos/ altul mai trainic si mai frumos;
se joaca de catre mai multi copii, 3-4 perechi, care fac podul stind fata in fata atingindu-si palmele, sus; perechile stau una linga alta si pe rind intra pe sub pod, cintind, trec pe sub pod is paoi construiesc si ei in captul pe unde ies...; cind se termina cintecelul se darima podul peste ei, miinile cad si prin o pereche; acea pereche va primi o pedeapsa, sau mai erau diverse variante dar zau nu mi le amintesc: ce trebe sa fac perechea pierzatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Am gasit foarte multe jocuri (Omu' negru, Taranul e pe camp, Sotronul, Tara, tara, vrem ostasi!, Leapsa pe cocotate, Ursul doarme,Am pierdut o batistuta... )la: http://est.estcomp.ro/~cfg/romanianhome.html

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

mersi mult.

27 sapt. (papusica)

Mergi la inceput