Nucile proaspete, iodul si sarcina

Nucile proaspete, iodul si sarcina | Autor: kita

Link direct la acest mesaj

Dupa cum se spune,dupa 20iulie, adica dupa Sf.Ilie, nucile sunt numi bune de mancat. De atunci incepe vara mea, si sunt moarta dupa miejii de nuca de pe care iei pojghita aceea abia formata...
Asta s-a intamplat pana anul trecut, caci anul acesta Doamne Doamne a vrut sa am un bebe si ma intreb daca am voie sa mananc pe saturate, si fara restrictie nuci proaspete tinand cont ca au totusi mult IOD.
Va mai spun ca sunt in plina perioda de greturi, stari de rau, lipsa de pofta de mancare, am slabit vreo 3 Kg de la inceputul sarcinii si pana acum (10 saptamani)si nu vreau sa imi dau si mai rau stomacul si ficatul peste cap, si nici bebita sa nu fie afectat.

VA ROG DIN SUFLET SA_MI RASPUNDETI DACA VOI STII DE CEVA CONTRAINDICATII.

Multumesc,
Kita (Alina) si samburasul ei de 10 Saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Draga Alina, in primul rind felicitari si sarcina usoara!!
in ceea ce priveste nucile, maninca-le fara nici o problema. cantitatea pe care o poti tu minca nu este nici pe departe aproape de doza maxima admisa de iod, ca sa nu mai mentionez faptul ca nu tot iodul din ele se absoarbe in organism sau este asimilat. cred ca nu maninci mai mult de 2 kilograme de nuci odata, nu?
asa ca daca iti e pofta si simti ca vrei sa maninci..bucura-te de ele si de sarcina ta!
multa sanatate si numai bine,
Roxi 38 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Roxana multumesc de raspuns.
Iti urez nastere usoara si un "leusor" sanatos. Te felicit de pe acum de bebita, pentru ca fiind in zodia asta macar stiu ce vor, si nu sunt multi care sa ii calce in picioare.
Kita (Alina- zodia leusorului)

Mergi la inceput

Kita (Alina-leusor) multumesc mult...si tie numai bine si sarcina usoara, nu e usor acum, dar prin trimestrul II e alta viata...
pupici,
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Fetele, dar dulceata de nuci are ceva???
Sarcina usoara si nastere usoara

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

mai ales dulceatza nu are nimic draga mea...ca nucile sunt procesate, fierte si rasfierte....maninca linistita si cu placere!!! (atentie doar la calorii.....)

Mergi la inceput