concediu de odihna prenatal-postnatal?

concediu de odihna prenatal-postnatal? | Autor: mihuletu

Link direct la acest mesaj

as vrea sa-mi ajutati si pe mine, va rog, cu textul in care se stipuleaza ca pentru perioada - pre si postnatal se acorda concediu de odihna normal, precum si unde este stipulat.

multumesc mult,

www.sara.haihui.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din pacate, e exact invers (citat din Codul Muncii, Legea 53/2004):

"Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă și se acordă proporțional cu activitatea prestată într-un an calendaristic."

In perioada concediului de maternitate e clar ca nu se "presetaza" activitate...

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

multumesc rozi, aveam impresia ca am citit in postarile lui marius sau ale lui liviu ca normal ar trebui sa se acorde concediu de odihna si in concediile pre si post natal, deoarece in aceasta perioada se opresc nu stiu ce bani care se dau la stat..., bani care se opresc si atunci cand muncesti.

multumesc inca odata,

mihaela

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu stiu ce legatura are concediul de odihna cu banii care se dau la stat; ceva e confuz in exprimarea ta. Daca vrei sa mai clarifici ceva, te asteptam sa revii

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

da, rozi, sunt confuza toata, abia astept sa plec in concediu, poate-mi revin:)

cred ca era vorba de CAS.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput