Lali si bebe 14 saptamani + 3 zile, UM 03.04.2004, DPN 07.01.2005
Am fost la eco morfologica si am o mare nelamurire. Bebele este bine din toate punctele de vedere in afara de unul: PLIUL NUCAL ARE GROSIME VARIABILA DE 3-3,4 mm. Doctorul la eco scria ca grosimea e variabila, in poza care mi-a dat-o era masurata la 3,2 mm.
Am vorbit cu Dr. meu la telefon, el mi-a spus ca nu e un motiv foarte serios de ingrijorare, ca ar fi la limita, dar ca trebuie sa fac triplul test si poate amniocenteza. Am facut deja triplul test, al carui rezultat il voi primi joi seara. Programarea la doctorul meu este vineri. Pana atunci vreau si eu sa ma lamuresc ce se intampla.
La restul masuratorilor ( are 9,6 cm de la cap pana la coccis) si a controlului bebele era absolut normal, era vioi, se juca cu manutele, se rostogolea, sotul care a vazut totul si spunea ca se apropia de aparat ca si cum ar fi fost curios ce se intampla ! Nu a fost pudic deloc asa ca doctorul a vazut clar ca e baietel .
Citesc tot ce apuc pentru a ma lamuri cat de cat. Oricum peste tot scrie ca masurarea pliului nucal ( nucal translucency test) trebuie facuta in primul trimestru, mai ales intre 11 saptamani, 0 zile si 13 saptamani, 6 zile. Mie mi s-a facut aceasta masurare ieri, cand eram in 14 saptamani si 3 zile.
Sunt putin speriata si as avea nevoie de mai multe lamuriri:
- daca varsta sarcinii influenteaza acest parametru si cat ar trebui sa fie normal la sarcina de 14 saptamani si 3 zile.
- ce acuratete are triplul test
- daca triplul test e negativ, mai trebuie sa fac amniocenteza
- daca la amniocenteza rezultatul e negativ, cat de precis este si ce disfunctii elimina rezultatul acestui test
Voi implini 31 ani in septembrie, sunt la prima sarcina si nu am in familie cazuri de maladii grave sau boli genetice.
Cu multumiri,
Lali si bebe 14 saptamani + 3 zile
UM 03.04.2004
DPN 07.01.2005
Lali,
am trecut si noi prin asta, am facut amniocenteza si a fost OK, tine-ne la curent cu evolutia (poti sa o faci si direct pe cristicalin@yahoo.com
multa sanatate si succes
calin