Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (27)
Raspunsuri
anne-marry spune:
continuam si asteptam ca eu le-am scris la fete pe celalat numar
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
try spune:
Mona, eu numai somon rosu mananc ca pe-asta il gasesc pe toate drumurile. Ne-am si obisnuit cu el si ni se pare cel mai bun la gust. Ori tocmai asta era prin listele alea cu restrictii si rezerve in privinta toxinelor si concentratiei de mercur. Da' ma mai fac si eu ca ploua cateodata si mananc. Chiar acum am luat in weekend si-am papat iar la gratar facut, e o minunatie. Nu mai mancam cum mancam in trecut, dar tot mai mananc. Pastravul de aici n-are acelasi gust cu cel din Ro, mai putin bun si, deci, nu m-a-ndemnat sa iau.
Si pentru ca vorbeati de pepene, eu ma indop cu pepene rosu. Am dat aici de niste pepeni rosii dulci ca-n Ro (cine zicea ca aici fructele n-au gust?!?!? trebuie sa le cauti atata tot). Pentru amatori, pepenele de la Costco e super bun.
Olga, hai ca-mi placi... te-ai pozat din toate pozitiile posibile. Si eu mereu il intreb pe sotul meu daca se vede de la spate ca-s . El zice ca nu, dar m-am cam impanat si eu pe speti, eram piele si os acum un an. In schimb eu am pus 10 kg pe mine intr-un an de zile pana sa raman insarcinata, asa mai arat si eu a om . Daca tu zici c-ai luat 10kg in sarcina imi dau seama ca nu eram departe una de alta inainte sa ne-ngrasam.
Nu te astepta sa simti pe beb de la inceput daca pui mana. La inceput il simti numai tu in burtica, ca niste bule, pulsuri, mici miscari, nu mai stiu cum sa le descriu, si foarte scurte. Cu timpul devin mai intense, mai consistente si mai lungi, nu asa scurte ca niste fractiuni de secunda cum probabil le simti tu acum. E bebe, e clar bebe.
Dama, io cand va vad pe toate la mare si la plaja ma apuca pofta de mers la mare mai ceva ca pofta de zmeura (cica am si eu pofte... as manca niste zmeura, dar nu am pofte nebune de ceva anume).
anne-marry, nu-ti face griji deocamdata pentru laptic. E devreme sa ai ceva scurgeri, picaturi, insa cu siguranta daca observi intre dusuri se acumuleaza ceva ca o crema exact in orificiul mamelonului pe unde-o sa iasa lapticul. Alea cica-s primele semne cum ca inauntru fabricuta de lapte se pune incet pe roate. Nu stiti ca si gandacelu ne spunea ca de pe la 12-14 sapt. (nu mai stiu sigur cand anume) ei ii aparuse lapticul. Poate si pentru ca nu-i chiar de mult de cand a alaptat-o pe fetita ei. Cu lapticu' e la fel ca si cu burtica: unele mai mare, altele mai mica... asa si lapticu' unele mai devreme, altele mai tarziu, altele poate n-o s-avem deloc. Dar e prematur sa-ti faci inca probleme de laptic. Mai prin ultimele 2 luni cauta-te de semne. De ce nu ne pui poze cu burticul sa te vedem?
Ionela, bine-ai venit... da' vad ca se-nmulteste clubul japonicilor... puteti deja sa va faceti si partid fetelor! Auziti? Chiar ma faceti curioase... cum ati ajuns voi prin Japonia? V-ati cunoscut consoartele in Ro sau ati ajuns voi in Japonia si acolo s-a legat povestea? Caci am observat si ca majoritatea fetelor de pe forum care stau acum in Japonia sunt casatorite cu japonezi, mai rar cupluri de romani stabiliti acolo asa cum e prin alte tari... Ca dupa cate-mi aduc aminte in Ro nu erau asa multi japonezi. Chinezi da, pe toate drumurile si en-gross-urile, dar japonezi am vazut numai in delegatii...
Bits, colul se vede daca s-a scurtat ori prin ecografie, ori prin control ginecologic fizic (tuseu vaginal).
Andreap, inseamna ca acele dureri ce le-ai avut au fost contractii serioase (adica nu false) din moment ce ti s-a scurtat colul. Cand sunt false nu au efecte de genul scurtarii colului. Stai linistita in pat, nu face nici un fel de efort fizic care sa te solicite (nu ma refer numai la carat sau ridicat), iar daca medicul ti-a dat No-spa sau altceva nu sari tratamentul.
Moss, asa eram si eu, pana sa fac ecografia pt aflarea sexului, eu sustineam sus si tare ca voi face fetita (sotul saracu' nu mai comenta nimic), in rest toata lumea imi zicea ca fac baiat. Da' n-a fost nimeni, absolut nimeni, care sa-mi zica ca fac fetita cu exceptia sora-mii (banuiesc c-a facut-o din spirit de solidaritate stiind ca vreau fetita). La eco ne-a zis ca pare a fi baiat, dar sa pastram totusi niste rezerve. Acu' eu ciucurasul ce l-am vazut la eco (si care-l am inregistrat pe caseta) parea foarte veridic, deci putin probabil sa fie totusi fetita. Cum alta eco se pare ca n-o sa mai fac, deci nu voi putea sa confirm ecografia, va trebui sa astept pana la nastere. Hai ca-s chiar curioasa la tine daca raspunsu le diferit fata de eco anterioara.
He, he, he, Dana (ca n-am mai vorbit de mult - deh, vitregitii ca mine nu pleaca in concediu), nu stiu daca o sa-m ifaca cineva baby shower, ca nu e dupa vointa viitoarei mame. Depinde daca se gaseste cineva care sa-l organizeze pentru mine. Eu nu pot pune tara la cale. Desi am multe prietene, toate sunt romance si nici una nu a nascut pe-aici ca sa fii deprins obiceiul sau sa fi existat vreun antecedent intre prieteni. Deci habar n-am daca o sa-mi faca cineva baby shower. Ma astept la un mic baby shower poate din partea colegilor de la servici, zic mic pentru ca suntem numai 5 persoane. Sincer m-ar scuti de niste planuri daca as stii ca imi face cineva baby shower pentru ca in functie de asta as stii cand sa-mi programez si eu cumparaturile esentiale pentru bebe si pentru nastere si ce anume imi ramane de cumparat.
Legat de control, si eu tot lunar ma duc. Asa e cred obiceiul peste tot acolo unde e vorba de o sarcina normala. Bine-nteles ca exista si exceptii.
Aime, uite aici un link unde spuneam cuiva cam cum e cu baby shower-ul prin Nord America.
felicitari pt baietel, iepurasu'
Bobita, eu mi-s tauroaica. De ne-cuminte nu pot spune ca n-am fost (cat un copil normal, nimic iesit din comun), insa maica-mea si acum isi aduce aminte cata incapatanare ma caracteriza... plus ca era garnisita cu ceva mandrie... Frate-miu e capricorn iar in copilarie eram si buni prieteni si dusmani. El era intr-adevar capul rautatilor in casa la noi, facea cele mai mutle prostii si pozne. Dupa ce-am crescut si speram noi ca ne-a crescut si mintea ne-am inteles foarte foarte bine.
Mai, io nu prea stiu despre ce senzatie vorbiti voi cu intaritul burtii, eu n-am simtit pana cum niciodata asta. Sau poate nu mi-am dat eu seama pana acum. Am si eu bebicu' mai mult pe dreapta (si e si vizibil cand stau cateodata in pat ca e mai umflat pe dreapta), dar asta pentru ca uterul meu e deplasat intr-o parte, pe dreapta. Asa sta el... nu pi shientru, shi pe driapta. Si la eco, a stat tanti cu aparatul mai mult pe partea dreapta a burtii decat pe stanga.
24+ sapt DNP 31 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photos.yahoo.com/andrapanda
dama spune:
Try, i-auzi mai, si tu esti taur, ca si eu mi-s. Uite ca tot se vorbea pe aici de zodii, dar sa stii ca eu, cum spui si tu, nu am fost nici super cuminte nici prea neascultatoare. Dar incapatanarea, ce-i drept ma caracterizeaza si acum... asa ca nu am pierdut nimic intre timp.
Fulguletz te astept la mine in Franta la anul cand vrei si cu cel mic, poate ne si incuscrim, daca am sansa de fetita .
Si eu il simt din ce in ce mai tare si mai des pe bebe, e tare jucaus si asta mai ales seara. Tati inca nu-l simte sau mai bine zis nu apuca momentul propice, dar eu am inceput sa vad cum se salta burtica in unele parti unde da el cu piciorusul sau cu ce o da. Si eu am observat ca partea drepta e mai umflata si cred ca acolo e el/ea, manca-l/o-ar mama.
Senzatia e super, si ma bucur pt voi cele care incepeti sa o simtiti.
Si eu pap aici pepene rosu si glaben, tare buni mai sunt. Cel rosu nu are totusi gustul celui de acasa, dar asta e bun, decat deloc.
Acum va pupacesc si ma duc la somnic ca pic de oboseala
Anca 22 saptamani
Jasmine spune:
Felicitari pentru baietel, Iepuras !
Andreap,la Iosup trebuie sa vii tu cu caseta.Te costa 1800000 eco + 200000 inregistrarea pe caseta.
Jasmine
20 saptamani
ionela roxana spune:
Buna dimineata fetelorAstazi la noi va fi foarte cald, si pot spune ca mie groaza
Try are vreo importanta sa spunem cum am ajuns noi ramancele aici in Poate Bits este mai "vorbareata"
roxy&20saptDPN 29nov
Roxana
Madachan spune:
Buna dimineata!!!!
Roxana ,bine ai venit!!!Si eu tot in Saitama stau,in Kumagaya.Si mai la tara decat tine :))De cateva zile ,noaptea ma doare spatele ingrozitor, e de rau??? Si burtika ma mai doare dar mai rar. De abia pe 23 ajung la doctor.Ieri am facut poze noi( azi incerc sa le pun) si mi se pare ca am o burtika mica ,mica. Am zis ca nu mai fac comparatii ,dar.......mi se pare cea mai mica burtika la 22 sapt. din cate am vazut pe aici. Ma cam ingrijorez. Sper sa reusesc sa pun azi pozele sa vedeti si voi.Olga ,multumesc pt. indrumari.Try, cum am ajuns eu in Japonia?! Sunt venita cu sotul (care e roman) ,are contract de munca pe 3 ani. Deci ,in cel mult 2 luni o sa plecam acasa ca se implinesc cei 3 ani. Eu una de abia astept!!!!Ma apuc sa fac putina curatenie apoi sa-mi bat capul cu albumul.in 21 saptamani ,DPN 21 Nov
Madachan spune:
Uitasem sa-mi schimb semnatura.
Roxana , ce matinale suntem !!!Eu ,una nu mai am somn deloc la 5-6 sunt in picioare!!!in 22 saptamani ,DPN 21 Nov
bits spune:
Buna dimineata!ce credeati ca numai voi v-ati trezit?si eu sunt drepti dar preg obentou dimineata si nu intru direct cand ma trezesc.
Try curioasa foc!eu una am ajuns aici cu contract de munca si in felul asta mi-am intalnit sotul!
Madachan probl cu spatele pot fi de la coloana,mie asa mi s-a spus(eu aveam de anul trecut o forma usoara de hernie)si in mom de fatza nu poti face nimic in privinta asta.ar trebui sa-ti faca raze ceea ce e contraindicat in sarcina.si pe mine ma doare groaznic in timpul noptii dar asta e fac gaman!cumpara-ti de la Akachan Hompo centura prenatala si foloseste-o mai ales cand esti in casa si faci treba,pe mine ma ajuta ffff mult.
octy si bica DPN:29oct
octy 24 sapt
http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
a Roxy uitasem:pe pag forumului une scrie numele tau dai clik si-ti apare profilul personal,acolo am vazut ca locuiesti in Saitama.
octy 24 sapt
bits spune:
ehe de astazi intru in sapt 25.ce repede trece.
Roxy tu ti-ai cumparat hainutele la primul copil dinainte?
octy 24 sapt