Grosime pliu nucal - triplu test - HELP

Grosime pliu nucal - triplu test - HELP | Autor: Lali

Link direct la acest mesaj

Fetelor, tocmai vin de la eco morfologica si am o mare nelamurire. Bebele este bine din toate punctele de vedere in afara de unul: PLIUL NUCAL ARE GROSIME VARIABILA DE 3-3,4 mm.

Am vorbit cu Dr. meu la telefon, el mi-a spus ca nu e un motiv foarte serios de ingrijorare, ca ar fi la limita, dar ca trebuie sa fac triplul test si poate amniocenteza. Am facut deja triplul test, al carui rezultat il voi primi joi seara. Programarea la doctorul meu este vineri. Pana atunci vreau si eu sa ma lamuresc ce se intampla.

Am mari emotii !

Va rog daca stiti ceva, sau link-uri folositoare dati-mi-le !!!!

HELP !

Va pup,
Lali si bebe 14 saptamani + 3 zile, UM 03.04.2004, DPN 07.01.2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Buna Lali.

Conform spuseor medicilor, pliul nucal trebuie sa fie inferior a 3 mm. Dar nu cred ca e motiv de ingrijorare. In 90% din cazuri bebe nu are nimic. De aceea se va incerca prin intermediul triplului test si amniocentezei confirmarea acestui lucru. Amniocenteza e mult mai sigura decat testul. Eu zic sa o faci daca doctorul ti-o propune ca sa te linistesti.

Am gasit aceste explicatii pe un site frantuzesc. Nu cunosc romanesti. Daca te ajuta si te descurci in franceza iti pot da cateva link-uri.

Linisteste-te si fa toate testele. Te astept cu vesti bune.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara2004 spune:

Lali,sunt discutii despre acest subiect aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26898.
Sper sa te ajute.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Buna Lali,

iti inteleg ingrijorarea, dar nu trebuie sa te panichezi.Si ptr mine acest test a fost ca o piatra de hotar, dar bunul Dumnezeu a facut ca totul sa se termine cu bine. Masuratoarea de pliu nucal si eu am facut-o in sapt 14 (a dat 2 mm), dar triplul test l-am facut in saptamana 16-18 (mai precis la 16 sapt si 4 zile), desi parerile sunt impartite cu privire la data la care se efectueaza testul.
Intra pe google si cauta "nuchal translucency", gasesti multe informatii.
Succes!

aime - 21 saptamani
DPN 20 nov, dr. Mihaela Grigore, Mat. Cuza Voda, Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fetelor, multumesc pentru raspunsuri, mi-e inima cat un purice. Sunt destul de stresata, m-am trezit de trei ori azi noapte si de abia am adormit. Sper sa nu ii fac rau lui bebe cu toata agitatia asta a mea.

Azi m-am mai linistit. Am citit mai bine ceea ce a scris doctorul la eco si scria ca grosimea e variabila, in poza care mi-a dat-o era masurata la 3,2 mm. Dr. Pop de la eco mi-a scris "control peste o luna" ceea ce imi da sperante ca totul va fi bine. De asemenea mi-a scpus ca sunt trei posibilitati: sa nu fie nimic grav (Doamne Ajuta!), sa fie o tulburare de circulatie sau limfatica, sau sa fie ceva mai grav.
La restul masuratorilor si a controlului bebele era absolut normal, era vioi, se juca cu manutele, se rostogolea, sotul care a vazut totul si spunea ca se apropia de aparat ca si cum ar fi fost curios ce se intampla ! Nu a fost pudic deloc asa ca doctorul a vazut clar ca e baietel .

Joi seara am rezultatul de la triplul test.

Va pup, si tineti-mi pumnii sa fie bine !
Lali si bebe-baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Lali, uite un link
http://www.mtsinai.on.ca/pdmg/Tests/nuchal.htm
si inca ceva...trebuie sa ai mare incredere in dr tau...el stie cel mai bine...curaj si sa auzim de bine.

aime - 21 saptamani
DPN 20 nov, dr. Mihaela Grigore, Mat. Cuza Voda, Iasi

Mergi la inceput

Multumesc Aime, pentru link.
Citesc tot ce apuc pentru a ma lamuri cat de cat. Oricum peste tot scrie ca masurarea pliului nucal ( nucal translucency test) trebuie facuta in primul trimestru, mai ales intre 11 saptamani, 0 zile si 13 saptamani, 6 zile. Mie mi s-a facut aceasta masurare ieri, cand eram in 14 saptamani si 3 zile. Nu stiu daca asta influenteaza cumva rezultatul. Sunt tare incurcata !

Sper din tot sufletul ca rezultatul de la triplul test sa fie bun si sa scap de stres. Ce ziceti, daca rezultatul e bun ar fi bine sa fac totusi si amniocenteza ?

Lali

Mergi la inceput

Lorena, raspunsul tau a fost foarte pozitiv, multumesc !

Eu nu stiu franceza dar stie sotul meu si te rog sa ne trimiti link-urile respective sa mai citim si noi. Daca nu inteleg ceva o sa te rog sa ne ajuti.
Ceea ce ma framanta pe mine este faptul ca am facut aceasta masurare ceva mai tarziu decat scrie pe site-uri si pe de alta parte doctorul ne-a spus sa nu ne agitam tare ca e la limita superioara si daca era o problema certa era mai mare. Din pacate nu stiu cat de mare, ca sa imi fac o idee.

Merci inca o data si te rog sa imi dai acele link-uri.

Va pup,
Lali si bebe-baietel

Mergi la inceput